登录:     

Forum: Greek Forum

Topic: DDJ 1000 Πρόβλημα με Vinyl mode και Touchweel
Καλησπέρα έχω μια DDJ-1000 κι έχω σπάσει το κεφάλι μου να βρω μια λύση.Χρησιμοποιώ την έκδοση v2025-i b8528 σε ios.Το πρόβλημα είναι οτι στο deck 2 όταν το βάζω σε vinyl mode σταματάει το τραγούδι και συμπεριφέρεται λες και είναι συνέχεια πατημένο το δεξί Touchweel.Όταν δεν είναι σε vinyl mode το deck 2 και πατάω το CUE μου μεταφέρει το POI και δεν συμπεριφέρεται σαν CUE απλά και σ αυτή την περίπτωση είναι σαν να είναι κρατημένο το Touchweelκαι μεταφέρει το CUE.Υπάρχει κάποια λύση να δοκιμάσω ?Ευχαριστώ πολύ

发表时间 Mon 07 Apr 25 @ 2:28 pm
Εντόπισα το πρόβλημα και είναι τεχνικό τελικά,δε φταίει κάτι στο πρόγραμμα.Ευχαριστώ

Καλησπέρα! Τελικά ποία ήταν η λύση γιατί έχω και εγώ κάτι παρόμοιο με denon mc7000;

Δεν ξέρω για την Denon αλλά για την 1000 είναι "εύκολο" να χάσουν την ελαστικότητα τους τα ελατήρια του jog (μιας και το jog είναι pressure sensitive) και το jog να αρχίσει να "πατιέται" από το βάρος του.

Σε κάθε περίπτωση, πεισσότερο σαν troubleshooting tip: Η κονσόλα λέει στο πρόγραμμα οτι ο αισθητήρας "πίεσης/αφής" του jog είναι ενεργοποιημένος. Δηλαδή η κονσόλα λέει στο πρόγραμμα οτι το χέρι σου ακουμπάει/πατάει την πάνω επιφάνεια του jog μόνιμα.

Οπότε το πιθανότερο να έχει κάποιο πρόβλημα το jogwheel της κονσόλας;

Ναι. Ειδικά αν στο εμφανίζει στο ένα μόνο από τα δύο deck.

Ναι στο ίδιο deck έχει συμβεί και ειδικά όταν κούνησα το jogwheel. Υπάρχει κάποιος τρόπος-ρυθμιση μέσω του προγράμματος ή έστω με το sensity κάτι να το δουλέψω προσωρινά ή μόνο να απενεργοποιήσω το viny mode;

Η μόνη "λύση" είναι να απενεργοποιήσεις το vinyl mode.

DjTolias89 wrote :
Οπότε το πιθανότερο να έχει κάποιο πρόβλημα το jogwheel της κονσόλας;
μπορεις να το δεις ευκολα ανοιγοντας την καρτελα των controllers αν κανει δινει μονιμα εντολη ενω δε θα πρεπε, επισης μπορεις να μπεις στο utility mode να το ελεγξεις:
Unplug the USB-B cable from the controller.
While turned off, hold SHIFT and PLAY/PAUSE button on the left deck, and while holding, turn on the controller.
You will notice controller lights up as per normal, but the effects LED window will show the utility mode.
There is options where you can select while looking at the LED screen. To navigate, press the arrows (as to when you selecting the beat signature). To select any, press CUE right above the LED window.

Δυστυχώς το έκανε μετά από 2-3 ώρες εφόσον δούλευε. Θα την τεσταρω σπίτι παίζοντας με το συγκεκριμένο jogwheel και θα μπω να τσεκαρω. Πάντως όταν ανοιγοκλείνω το πρόγραμμα ξεκινάει νορμάλ και στην πορεία ξανακολαγε.