快速登录:  

Forum: Greek Forum

话题: Stems settings
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Ήρθε η ώρα να δουλέψω επιτέλους και εγώ τα stems με το νέο λπατοπ μου m2 16ram αλλά δεν έχω ιδέα τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω...

Εγώ θέλω, δεν ξέρω αν γίνεται... να μην κάνει όλα τα τραγούδια μου από μόνο του analyze stems όταν τα βάζω στα decks αλλά να επιλέξω εγώ ποίες λίστες από της λίστες μου να έχουν stems ... τα τραγούδια του γάμου τα παραδοσιακά δεν με διαφέρει εννοείτε να τα κάνει stems...
Υπάρχει επιλογή το κάνω αυτό αλλά... δεν θέλω να μου εμφανίζει στον σκληρό δίσκο ένα άσπρο αρχείο δίπλα σε κάθε τραγούδι... εκτός αν αυτό είναι απαραίτητο να γίνει... γιατί είδα σε ένα βίντεο ότι στα stems 1 εμφανίζει ένα βαρύ αρχείο... πιστεύω ότι ο δικός μου θα δουλεύει τα stems 2.0 άνετα.οποτε λογικά δε θα δημιουργηθεί αρχείο σωστά?
 

发表时间 Sun 07 Jul 24 @ 7:29 pm
Οι τρόποι λειτουργείας είναι οι εξής:

1) Precomputed STEMS.
Αυτό σημαίνει οτι θα φτιάχνει έξτρα "άσπρο" αρχείο δίπλα στο κανονικό, και θα σου τρώει χώρο.
Όμως έτσι μπορείς να έχεις precomputed μόνο για συγκεκριμένα αρχεία/λίστες

2) Always
Αυτό σημαίνει οτι το πρόγραμμα υπολογίζει τα stems ΠΑΝΤΑ και για όλα τα κομμάτια, την ώρα που τα φωρτώνεις στα decks.

3) On Demand
Αυτό σημαίνει οτι το πρόγραμμα υπολογίζει τα stems ΠΑΝΤΑ και για όλα τα κομμάτια, την ώρα που προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις τα stems σε κάθε κομμάτι για πρώτη φορά.

Απ' οτι καταλαβαίνω, εσύ θες το 2, αλλά μόνο για συγκεκριμένες λίστες.
Αυτο, ΔΕΝ γίνεται.
Οπότε ή θα χρησιμοποιήσεις το 2, ή το 3.

Στο 3, το μειονέκτημα είναι οτι με το που θα πας να χρησιμοποιήσεις stems σε ένα κομμάτι, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει αυτόματα τον υπολογισμό των stems, αλλά αυτός ο υπολογισμός χρειάζεται κάποιο χρόνο. Το πρόγραμμα φυσικά ξεκινάει να υπολογίζει τα stems από το σημείο που παίζει το κομμάτι, αλλά υπάρχει περίπτωση για μισό - ένα δυτερόλεπτο να ακούς τα παλιά χαμηλότερης ποιότητας stems μέχρι ο υπολογισμός να προσπεράσει το σημείο που παίζει στον αέρα.
 

发表时间 Mon 08 Jul 24 @ 7:05 am
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Βασικά εγώ θέλω το 1 αλλά χωρίς τα αρχεία κάτι που δεν γίνεται... οποτε ερώτηση... αυτά τα αρχεία είναι πολύ μεγάλα πόσο χώρο πιάνουν? Και αν θέλω μετά να τα σβήσω πως γίνετε αυτό?
Και για το 2.... τα παραδοσιακά τραγούδια είναι ποτ πουρί περίπου 15 λεπτά το κάθε ένα... ας πούμε ότι οκ επιλέγω το 2 το always... αυτό που φοβάμαι είναι να μην έχω κάποια καθυστέρηση όταν φορτώνω το τραγούδι η παίζει... φαντάσου να ξεκινάω το πρόγραμμα με το ωραίο που είναι η νύφη μας και να καθυστέρηση να παίξει... μόνο αυτό φοβάμαι κατά τα άλλα οκ ας τα κάνει όλα, απλός δε θα δουλέψω stems στα παραδοσιακά.

Βασικά για να καταλάβω πως δουλεύουν τα stems.... φορτώνει πρώτα το τραγούδι και μετά το κάνει λογικά αναλαιζ για stems? Οπότε όσο φορτώνει το τραγούδι εγω μπορώ να το ξεκινήσω να παίζει κανονικά και ας κάνει αυτό αναλαιζ? Για να δουλέψουν μετά τα stems θα πρέπει να επιλέξω από τα bads πχ ακαπελα ,αν δε το κάνω δε θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα λογικά θα παίζει το τραγούδι σαν χωρίς τα stems άσχετα που θα κάνει αναλαιζ.
Και μια τελευταία ερώτηση... οταν το κάνει αναλαιζ για stems ,λογικά μετά όταν ξανά φορτώσω το ίδιο τραγούδι θα είναι έτοιμο στα stems η θα ξανα κάνει κάθε φορά από την αρχή αναλαιζ?
 

发表时间 Mon 08 Jul 24 @ 11:38 am
Δική μου ερώτηση , παρεμφερή για να μην ανοίγω και άλλο topic.
Πλήρη απενεργοποίηση των stems??
Ευχαριστώ.
 

发表时间 Mon 08 Jul 24 @ 1:54 pm
D.J.John Live In The Mix wrote :
Δική μου ερώτηση , παρεμφερή για να μην ανοίγω και άλλο topic.
Πλήρη απενεργοποίηση των stems??
Ευχαριστώ.

Μάτια παλάτια.. :P Είναι εκεί, στο screenshot. FULLY DISABLED
 

发表时间 Mon 08 Jul 24 @ 2:13 pm
@Lakis69
Θα μπορούσα να σου απαντήσω, ΑΛΛΑ:

Έκανες καμία δοκιμή; Δοκίμασε τα πρώτα (στο σπίτι ντε) για 10-15 λεπτά και θα σου λυθούν όλες οι απορίες.
Αν ΔΕΝ σου λυθούν, θα σου απαντήσω..
Αλλά η γνώση που αποκτάται με την δοκιμή, δεν συγκρίνεται με τις έτοιμες απαντήσεις..
 

发表时间 Mon 08 Jul 24 @ 2:16 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Ναι η αλήθεια είναι ότι ακόμα δε τα δοκίμασα σεταρω το λαπτοπ πρώτα και μετά... απλός επειδή φοβάμαι μην κάνω καμιά βλακεια είπα να ρωτήσω πρώτα να έχω μια ιδέα τι πάω να κάνω... οκ η πρώτη απάντηση με βοήθησε στο να καταλάβω τι κάνει το μενού... μέσα στην εβδομάδα αρχίζω την πράξη το πολύ πολύ να πάρει φωτιά 😁😁😁😁😁
 

发表时间 Mon 08 Jul 24 @ 3:23 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Διάβασε τι κάνει το On-Demand, νομίζω ότι ταιριάζει περισσότερο στο είδος που παίζεις, με το EQmode στο Frequency και τα Stems θα δουλεύουν μόνο αν τα χρησιμοποιήσεις από τα Pads

Δεν έχει νόημα να στρεσσάρεις τον υπλογιστή σου αναλύοντας όλες τις "κονσέρβες" που παίζονται στους γάμμους (βάζοντάς το στο Always)
 

发表时间 Mon 08 Jul 24 @ 4:37 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
djdad wrote :
Διάβασε τι κάνει το On-Demand, νομίζω ότι ταιριάζει περισσότερο στο είδος που παίζεις, με το EQmode στο Frequency και τα Stems θα δουλεύουν μόνο αν τα χρησιμοποιήσεις από τα Pads

Δεν έχει νόημα να στρεσσάρεις τον υπλογιστή σου αναλύοντας όλες τις "κονσέρβες" που παίζονται στους γάμμους (βάζοντάς το στο Always)


Που το διαβάζω αυτό, γιατί μου ακούγεται κινέζικα τα EQmode στο Frequency δεν έχω καταλάβει ναδα!😁
 

发表时间 Mon 08 Jul 24 @ 6:57 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
https://youtu.be/s3x5meE9TAo?si=7KBobEjELkt_yR7H

Βρηκα αυτό το βίντεο και το λέει στο τέλος και νομίζω ότι κάτι κατάλαβα και νομίζω ότι αυτό πρέπει να μου ταιριάζει.... έτσι κι αλλιώς δε θα τα δουλεύω από το eq όπως είπες (μετα καταλαβα τι εννοείς) αλλά από τα pads έτσι το είχα στο μυαλό μου από την αρχή... θα τα τσεκάρω όμως όλα... είδα όμως που γράφει στο site ότι το λευκό αρχείο έχει μέγεθος 4 φορές πιο μεγάλο από το τραγούδι... κατάλαβα σωστά? Αν είναι έτσι δεν συμφέρει θα μου γεμίσει τον σκληρό δεν φτάνουν τα 512 ούτε για πλάκα
 

发表时间 Mon 08 Jul 24 @ 7:28 pm
Πάμε από την αρχή:

1) Πήρες ένα δυνατό μηχάνημα που μπορεί να υπολογίζει stems "στο φτερό"
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιείς pre-computed stems (τα "λευκά αρχεία" που πιάνουν έως και 4 φορές χώρο όσο το αρχικό αρχείο).
Αν ήταν να χρησιμοποιείς pre-computed stems, ας έπερνες και μπρίκι αντί για MacBook M2

2) Αυτό που σου λέμε είναι οτι ΔΕΝ θες το 1 (precomputed stems). ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
Σου λέμε οτι θες ανάλυση "στο φτερό" είτε "πάντα", είτε όταν χρησιμοποιείς τα stems.
Αυτές είναι οι επιλογές Always και On Demand.

3) Αγόρασες μια Porsche. Μπορεί να είναι περιττό να υπολογίζεις stems για όλα τα τραγούδια ακόμα κι αν δεν έχεις σκοπό να τα χρησιμοποιήσεις, αλλά ένα Porsche δεν θα πάθει και τίποτα αν χτυπάει 200άρια στην Εθνική Οδό. Το Fiat Panda της γυναίκας μου, θα πάθει..

4) Έχουμε γράψει πως λειτουργούν τα stems δεκάδες φορές. Αν κάνεις μια γρήγορη αναζήτηση δεν μπορεί να ΜΗΝ πέσεις πάνω σε μια ανάλυση. Πάμε άλλη μία:

Α) Precomputed: Το πρόγραμμα κάνει analyze τα stems και αποθηκεύει το αποτέλεσμα σε αρχείο. Το αρχείο αυτό είναι 3-4 φορές μεγαλύτερο από το αρχικό. Το αρχείο μπορεί να αποθήκευεται είτε στον ίδιο φάκελο με το αρχικό αρχείο (δίπλα στο original) είτε σε φάκελο που ορίζεις στις ρυθμίσεις, στον ίδιο ή διαφορετικό σκληρό δίσκο.

Β) Always. Το πρόγραμμα κάνει analyze τα stems με το που φορτώνεις το κομμάτι στο deck. Το analyze είναι "παράλληλο". Δηλαδή το πρόγραμμα ξεκινάει να κάνει analyze από το σημείο που φόρτωσες το κομμάτι (π.χ. από το cue 1) αλλά ταυτόχρονα κάνει analyze και μπροστά από κάθε hotcue. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορείς να χρσησιμοποιήσεις τα stems (στην πράξη) σχεδόν αμέσως σε σχεδόν οτι κι αν κάνεις. Το analyze δεν αποθηκεύεται κάπου. Αν ξεφορτώσεις το κομμάτι από το deck και το φορτώσεις ξανά, τα stems επαναϋπολογίζονται.
Ο χρόνος που κάνουν τα stems να υπολογιστούν εξαρτάται από τον υπολογιστή σου. Σε ένα MAC M2 αν δεν κάνω λάθος οι ταχύτητες είναι της τάξης του 20x με 30x.
Δηλαδή ο υπολογισής κάνει ανάλυση 1 δευτερόλεπτο για κάθε 20 με 30 δευτερόλεπτα ήχου.
Δηλαδή ένα τυπικό κομμάτι 4 λεπτών γίνεται πλήρως analyze σε περίπου 8 με 10 δευτερόλεπτα.
Αν δεν πρόσεξες καλά τι έγραψα πιο πάνω, θα το επαναλάβω και εδώ:
Σε αυτά τα 8 με 10 δευτερόλεπτα, μπορείς άνετα να κάνεις οτι γουστάρεις τόσο με το πρόγραμμα, όσο και με το κομμάτι. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ "ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ" ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ANALYZE.

Γ) On Demand.
Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με το Β (Always) με μία και μοναδική διαφορά. Το analyze δεν γίνεται όταν φορτώνεις το κομμάτι, αλλά όταν προσπαθήσεις να χρησιμοποιήσεις τα stems.
Με λίγα λόγια, αν φορτώσεις ένα κομμάτι αλλά δεν πατήσεις ποτέ π.χ. να κάνεις mute τα φωνητικά, τότε το κομμάτι δεν θα κάνει analyze ποτέ.
Αν φορτώσεις ένα κομμάτι 4 λεπτώσν, παίξεις τα 3 λεπτά χωρίς να πειράξεις τα stems και στο τρίτο λεπτό, την ώρα που μιξάρεις το επόμενο κομμάτι θελήσεις να κάνεις mute τα drums, τότε το κομμάτι θα κάνει analyze για stems την στιγμή που θα πατήσεις το pad για να κάνεις mute.
To analyze θα αρχίσει παράλληλα, από το τρέχον σημείο αναπαραγωγής (το 3ο λεπτό) και από όλα τα hotcues.

Επειδή στο μέλλον μπορεί να πέσει και κανένας άλλος πάνω σ' αυτό το νήμα, οφείλω να πω τα εξής:
Τεχνικά, στην επιλογή On Demand το πρόγραμμα κάνει το εξής:
Με το που φορτώνεις ένα κομμάτι σε ένα deck, υπολογίζει ΠΑΝΤΑ τα Stems 1.0 (ο χρόνος που χρειάζεται είναι αμελητέος)
Όταν για παράδειγμα το κομμάτι παίζει και ζητήσεις να χρησιμοποιήσεις τα stems, το πρόγραμμα σου σερβίρει τα stems 1.0 μέχρι να υπολογίσει τα stems 2.0 στο τρέχον σημείο.
Στην πράξη αυτό σημαίνει οτι αν το κομμάτι παίζει και πατήσεις να χρησιμοποιήσεις stems, μπορεί να ακούσεις για ένα πολύ μικρό διάστημα της τάξης των κάποιων ms τα stems 1.0.
Στο κάτω κάτω το πρόγραμμα μέσα σε ένα δευτερόλεπτο έχει υπολογίσει τα stems μισού λεπτού ήχου. Οπότε ο χρόνος που θα σου σερβίρει τα stems 1.0 είναι πολύ μικρός έως αμελητέος. Οφείλω όμως να το αναφέρω για την πληρότητα της πληροφορίας.
 

发表时间 Tue 09 Jul 24 @ 8:03 am
PhantomDeejay wrote :


4) Έχουμε γράψει πως λειτουργούν τα stems δεκάδες φορές. Αν κάνεις μια γρήγορη αναζήτηση δεν μπορεί να ΜΗΝ πέσεις πάνω σε μια ανάλυση. Πάμε άλλη μία:

.


Γιώργο καρφίτσωσε ένα ποστ γιατί θα τα ξαναγράψεις, αν και κάθε φορά που τα γράφεις μαθαίνουμε και κάτι καινούργιο ...

 

发表时间 Tue 09 Jul 24 @ 9:11 am
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Τα κατάλαβα αγοράκι μου και πριν... αν και τώρα τα έγραψες ακόμα πιο αναλυτικά αλλά τα κατάλαβα και πριν ...
Εγω εννοούσα οτι θεωρώ μου τεριαζει το On Demand που πρότεινε.... ο dj dad... απλός έγραψα αν ισχύει ότι είναι τόσο μεγάλο αρχείο το άσπρο αυτό μόνο. Μου έκανα απλά εντύπωση ότι είναι 4 φορές μεγάλο αρχείο αυτό! Κατά τα άλλα άργησα αλλά σας βρήκα στον δρόμο και με τα βίντεο που είδα κατάλαβα... αν και ξανά λέω τώρα που τα έγραψες έτσι αναλυτικά τα κατάλαβα ακόμα πιο καλά!
 

发表时间 Tue 09 Jul 24 @ 10:52 am
lakis69 wrote :
απλός έγραψα αν ισχύει ότι είναι τόσο μεγάλο αρχείο το άσπρο αυτό μόνο. Μου έκανα απλά εντύπωση ότι είναι 4 φορές μεγάλο αρχείο αυτό!

Το VirtualDJ κάνει "ανάλυση" ένα κομμάτι και υπολογίζει 5 stems.
Αυτό σημαίνει οτι πρέπει να αποθηκεύσει 5 διαφορετικά αρχεία (ένα για κάθε stem) μέσα σε ένα "container" (το αρχείο VDJSTEMS)
Αυτά τα 5 αρχεία για διάφορους λόγους (όπως π.χ. οτι στα περισσότερα κομμάτια σε πολύ μεγάλο ποσοστό του κομματιού δεν υπάρχουν φωνητικά) δεν έχουν συνολικό μέγεθος όσο 5 φορές το αρχικό κομμάτι, αλλά περίπου τέσσερις.

Επίσης δεν ισχύει η απλοϊκή προσέγγιση οτι "αφού αν προσθέσουμε και τα 5 stems ταυτόχρονα παίρνουμε το αρχικό κομμάτι, τότε το συνολικό μέγεθος των 5 stems θα έπρεπε να είναι όσο το αρχικό κομμάτι"
Δεν πάει έτσι (κυρίως λόγο του πως προκύπτουν μέσω ΑΙ τα stems)

Οπότε ναι ένα αρχείο VDJSTEMS είναι περίπου σε μέγεθος όσο 4 φορές το αρχικό.

 

发表时间 Tue 09 Jul 24 @ 11:49 am
PhantomDeejay wrote :
D.J.John Live In The Mix wrote :
Δική μου ερώτηση , παρεμφερή για να μην ανοίγω και άλλο topic.
Πλήρη απενεργοποίηση των stems??
Ευχαριστώ.

Μάτια παλάτια.. :P Είναι εκεί, στο screenshot. FULLY DISABLED

Καλά ντε...
Μην βαράς βρε Γιώργο μου.
Σε ευχαριστώ.
 

发表时间 Tue 09 Jul 24 @ 3:37 pm