快速登录:  

Forum: Greek Forum

话题: EQ memory
lakis69PRO InfinityMember since 2011
έκανα αυτήν την ερώτηση στην ομάδα του vdj αλλά 1ον τα αγγλικά μου δεν είναι καλά και ίσως δεν δίνω το σωστό νόημα και 2ον αυτή έχουν στο μυαλό τους τα δικά τους τραγούδια που παίζουν από 3 ως 7 λεπτά αντίθετα με εμάς εδώ στην Ελλάδα που παίζουμε κουπλε ρεφρέν...
τα ελληνικά τραγούδια όπως ξέρετε συνήθως δεν είναι σε καλή ποιότητα και ας είναι 320 kbps... γιαυτό και ζήτησα αν μπορεί να υπάρχει ένα EQ memory όπως είναι το gain memory... δηλαδή όταν βάζουμε ένα τραγούδι στο deck και πειράξουμε το EQ να το κρατάει στην μνήμη μόνο σε αυτά που πειράζουμε και στα υπόλοιπα να κάνει reset. και όταν ξανα βάζουμε αυτά τα τραγούδια στο deck να ξανά πειράζει αυτόματα το EQ όπως το θέλουμε εμείς... είναι δύσκολο να προσθέσει κάτι τέτοιο δεν θα ήταν χρήσιμο?
 

发表时间 Fri 06 Jan 23 @ 8:04 pm
Δύσκολο (τεχνικά) δεν νομίζω οτι είναι.

Αλλά δεν βλέπω και κάποια ιδιαίτερη χρησιμότητα..
Σαν DJ που δούλευα 5 χρόνια σε Ελληνάδικο και "περνούσα" από 300 μέχρι 500 κομμάτια την βραδιά δεν μπορώ να πω οτι μου χρειαζόταν αυτό που ζητάς πάνω από 4-5 φορές την βραδιά, κι αυτό για συγκεκριμένα και μόνο κομμάτια που από την 2η-3η φορά που τα έπαιζα, τα θυμώμουν κιόλας.

Όμως, ενώ εσύ βλέπεις μια "χρησιμότητα" εγώ βλέπω πολλά πιθανά προβλήματα (ή παρενέργειες για να το πω σωστά) από μια τέτοια λειτουργία..
Αν το πρόγραμμα αποθηκεύει αυτόματα τις θέσεις των EQ όταν τις πειράζεις (για να τις φορτώσει την επόμενη φορά) φαντάσου τι θα φορτώνει όταν κάνεις "γρήγορες" αλλαγές σε μπιτάκια και σκοτώνεις συνέχεια το μπάσο.. Σχεδόν όλα τα κομμάτια θα φορτώνωνται χωρίς μπάσο και θα πρέπει κάθε φορά να το επαναφέρεις..

Σημείωση 1: Η "ποιότητα" ήχου (έτσι όπως την περιγράφεις) δεν έχει να κάνει με το αν τα κομμάτια είναι 320Kbps ή όχι.
Σημείωση 2: Η "ποιότητα" ήχου δεν έχει να κάνει ΟΥΤΕ με το Equalizer.
Σημείωση 3: Δεν χρειάζεται όλα τα κομμάτια να έχουν "ίδιο ήχο"
Σημείωση 4: Υπάρχουν κομμάτια που όσο και να πειράξεις το EQ δεν "στρώνουν" με τίποτα. Απλούστα δεν μπορείς π.χ. να ενισχύσεις το μπάσο, αν δεν υπάρχει ήδη "αρκετό" μπάσο για να μπορέσει να κάνει κάποια σοβαρή διαφορά το EQ
Σημείωση 4: Αυτό δεν σημαίνει οτι τα κομμάτια αυτά έχουν κακή ποιότητα ήχου. Σημαίνει οτι έχουν "κακό" (ή μάλλον μη τυπικό) mastering. Επίσης το φαινόμενο αυτό δεν υπάρχει μόνο σε ελληνικά τραγούδια.
Σημείωση 5: Για πολύ λίγα κομμάτια που πραγματικά τα έπαιζα πολύ συχνά και τα προτιμούσα να ακούγονται αλλιώς, προσωπικά τα έκανα επεξεργασία με το Audition και τα άλλαξα μόνιμα (δηλαδή τα πέρσα από το Mastering Suite του Audition και τα αποθήκευσα σαν διαφορετικά κομμάτια με τον ήχο που ήθελα)

Υ.Γ.: Γενικά είμαι αντίθετος στην "αυτόματη" αποθήκευση πραγμάτων που πρέπει λίγο-πολύ να πειράζεις συνέχεια, και γι αυτό και είμαι αντίθετος και στην χρήση της επιλογής "auto + remember" για το autoGain. Και παρόλο που είμαι DJ 27 χρόνια, και χρησιμοποιώ το VirtualDJ 15 χρόνια, την "έχω πατήσει" και εγώ ο ίδιος με αυτή την επιλογή. Και γι αυτό δεν την χρησιμοποιώ και δεν την συστήνω εδώ και πολύ καιρό.
Με βάση την ίδια λογική, προσωπικά ακόμα κι αν προστεθεί μια τέτοια επιλογή θα είμαι αντίθετος στην χρήση της. Πολλά μπορούν να πάνε στραβά (και θα πάνε)

Υ.Γ.2:
Ελπίζω να μην είσαι από αυτούς τους τύπους που χρησιμοποιούν το "mixing EQ" που έχουν οι μίκτες και οι κονσόλες για να αντικαταστήσουν / υποκαταστήσουν το master EQ που θα έπρεπε να έχει οποιοδήποτε σοβαρό PA..
 

发表时间 Sat 07 Jan 23 @ 2:41 am
lakis69PRO InfinityMember since 2011
σε αυτό που έγραψες για τα μπιτ με το μπάσο έχεις δίκαιο θα είναι πρόβλημα όντως.

δυστυχώς είναι πολλά τα κομμάτια που θέλουν είτε πρίμα είτε μεσαία.. μερικά από αυτά είναι remix και πολλά παραγωγές καθαρά για το you tube που αναγκαστικά πρέπει να παίξουμε αυτά... κατανοητό αυτό που έγραψες συμφωνώ σε πολλά... ήταν μια σκέψη που πίστευα θα βοηθήσει αλλά αν και βοηθάει,με αυτά που έγραψες δημιουργεί και προβλήματα που δε τα σκέφτηκα!
 

发表时间 Sat 07 Jan 23 @ 11:32 am
lakis69PRO InfinityMember since 2011
ένας φίλος τώρα που του μετέφερα αυτά που έγραψες είπε μια άλλη ιδέα... να υπάρχει ένα δεξί κλικ όπως κάνουμε για το μενού με τα tag κτλ... που να έχει επιλογή eq memory και να το ρυθμίζουμε από εκεί χωρίς να επηρεάζει το eq του μικτή. τι λες για αυτό?
 

发表时间 Sat 07 Jan 23 @ 11:46 am
lakis69PRO InfinityMember since 2011
και να συμπληρώσω κάτι που ξέχασα στο πρώτο μου θέμα... αυτό είναι και το πρόβλημα του φίλου μου που μπήκαμε στην διαδικασία να σκεφτούμε πως μπορούμε να το λύσουμε και έγραψα το πρώτο θέμα ... το πρόβλημα του είναι ότι... οταν πειράζει το gain από 0 πχ μεσαία στο 15%... στο επόμενο κομμάτι που θα βάλουμε στο πρόγραμμα το έχουμε να γίνεται ξανα 0 ... στον κοντρολερ όμως, το gain μένει στο 15% και πρέπει να το πάμε στο 0 και μετά ξανά στο 15% για το επόμενο κομμάτι... αυτό είναι που θέλουμε να διορθώσουμε και έδωσα την ιδέα να γίνετε ένα αυτόματο gain memory.
 

发表时间 Sat 07 Jan 23 @ 11:59 am
Μερικές εκ των πλέον βασικών πληροφοριών, όσον αφορά στην πιστότητα ήχου ενός κομματιού:

1. Το ιδεατό θα ήταν όλη η μουσική συλλογή του εκάστοτε Dj να αποτελείται από κομμάτια σε (original) flac μορφή. Αυτό, δεν ήταν εφικτό λόγω "περιορισμένης" χωρητικότητας δίσκων και δεν είναι εφικτό, λόγω τεχνοοικονομικών θεμάτων σε servers (στην πλειοψηφία των περιπτώσεων), οι οποίοι τα διανέμουν επί πληρωμή ή μη.

2. Η συμπίεση των 320kbps είναι η αμέσως "καλύτερη" επιλογή, όσον αφορά στην πιστότητα ενός μουσικού κομματιού.
Όμως:
2.1. Αυτή δεν παρέχεται από οποιαδήποτε "πηγή". Και εάν παρέχεται, αναμφισβήτητα δεν παρέχεται από το YouTube. Συνεπώς, κομμάτια κατεβασμένα από YouTube, στην καλύτερη των περιπτώσεων "δεν ακούγονται" και όποιος "κατεβάζει" κομμάτια από YouTube, στην καλύτερη των περιπτώσεων χαρακτηρίζεται ως "ερασιτέχνης".
2.2. Εάν μία οποιαδήποτε ιστοσελίδα, από αυτές που υπάρχουν κατά εκατοντάδες ή εάν οποιοδήποτε browser plug in, από αυτά που υπάρχουν κατά εκατοντάδες, "υπόσχεται" downloading στα 320kbps, αυτό δεν συνεπάγεται τίποτε απολύτως! Εάν το οποιοδήποτε κομμάτι δεν είναι "ανεβασμένο" σε αυτή τη συμπίεση, δεν θα "κατέβει" ποτέ με αυτή τη συμπίεση.

3. Το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, πάντα εξαρτάται και την πιστότητα των κομματιών και από την ποιότητα των λοιπών ηχητικών στοιχείων και από τις εκάστοτε ηχητικές ρυθμίσεις (από ηχολήπτη).

Μερικές εκ των πλέον βασικών πληροφοριών, όσον αφορά στην δυναμική ήχου ενός κομματιού:

1. Το 'peak level' ενός οποιουδήποτε κομματιού, είναι η "μέγιστη ένταση" εγγραφής του. Αυτή η "ένταση", στις σύγχρονες ηχογραφήσεις, είναι (ή τείνει να είναι) τα 0db.

2. Το 'rms level' ενός οποιουδήποτε κομματιού, είναι η "δυναμική ένταση" εγγραφής του. Αυτή η "ένταση", δεν είναι σταθερή και η τιμή αυτής εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες.

3. Το 'peak level' ενός οποιουδήποτε κομματιού, μπορεί να αλλάξει, είτε κατά την (τροποποιημένη) επανεγγραφή του (remastering), είτε κατά την αναπαραγωγή του (μέσω gain knob).

4. Το 'rms level' ενός οποιουδήποτε κομματιού, μπορεί να αλλάξει μόνο κατά την (τροποποιημένη) επανεγγραφή του (remastering). Κατά την αναπαραγωγή του, μπορεί να αλλάξει από το gain knob, αλλά ταυτόχρονα αλλάζει και και το 'peak level' (με ότι αυτό αρνητικά μπορεί να συνεπάγεται).

5. Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις "παλαιών" κομματιών, κατά τις οποίες ενώ το 'peak level' είναι στα 0db, το 'rms level' είναι αρκετά χαμηλό, με αποτέλεσμα το κομμάτι να ακούγεται "άψυχο". Σε αυτές, λοιπόν, τις περιπτώσεις, το κομμάτι απαιτεί (τροποποιημένη) επανεγγραφή του (remastering) και όχι τροποποίησή του μέσω equalizer!

Μερικές εκ των πλέον βασικών πληροφοριών, όσον αφορά στην ισοστάθμιση ήχου ενός κομματιού:

1. Γενικά, είναι παντελώς λανθασμένη συνήθεια (δυστυχώς) των Djs η τροποποίηση των όποιων συχνοτήτων μέσω του όποιου equalizer! Μοναδική εξαίρεση, αποτελεί η περίπτωση της τροποποίησης εν είδει effect.

2. Γενικά, είναι παντελώς λανθασμένη συνήθεια (δυστυχώς) των Djs και των ηχοληπτών (δυστυχώς στο τετράγωνο) να προστίθενται συχνότητες! Όπου, μα όπου απαιτείται ισοστάθμιση (equalization), πάντα αφαιρούμε συχνότητες!

Στο δια ταύτα...

Από τη στιγμή που το Virtual Dj παρέχει την (έμμεση) δυνατότητα 'audio (peak level) normalization', μέσω ρύθμισης: Options > Automation > autoGain > auto, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος επέμβασης το 'gain knob'!

Από τη στιγμή κατά την οποία ένα κομμάτι είναι "παλαιό" (π.χ. δεκαετίας 50 ή 60 ή 70 ή 80) και δεν το βρίσκουμε remastered, μπορούμε να επέμβουμε ελαφρώς στο equalizer, αν και όπως προαναφέρθηκε δεν αποτελεί ορθή αντιμετώπιση του προβλήματος.

Εν κατακλείδι...

Εάν ένα οποιοδήποτε κομμάτι δεν διακρίνεται από πιστότητα (ανεξαρτήτως λόγου), η παρέμβαση μέσω equalizer είναι προς ικανοποίηση των κουφών...

Από κει και πέρα, το να κατεβάζουμε κομμάτια από YouTube και να περιμένουμε το Virtual Dj να "σώσει την παρτίδα", το αντιλαμβάνεσαι και εσύ (πλέον) πως δεν έχει καμία ουσία...


Υ.Γ. Δεν το παίζω "υπεράνω". Κι εγώ διαθέτω κομμάτια από YouTube, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι 50s - 60s - 70s - 80s και τα οποία, είτε δεν βρίσκω καθόλου σε άλλη πηγή, είτε δεν τα βρίσκω remastered.

Σε αυτά, λοιπόν, τα κομμάτια, έχω χρησιμοποιήσει το Steinberg Wavelab και τα έχω κάνει εγώ remastered. Μία διαδικασία αρκετά χρονοβόρα μεν, αλλά και ορθή και προς απόδειξη ότι είμαι "επαγγελματίας ερασιτέχνης" (γιατί πλέον δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με το DJing) και όχι "ερασιτέχνης επαγγελματίας"...
 

发表时间 Sat 07 Jan 23 @ 2:13 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
spek.cc
προγραμμα που βλεπεις την πραγματικη "ποιοτητα" του κομματιου ανεξαρτητως συμπιεσης...
 

发表时间 Sun 08 Jan 23 @ 10:43 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
σε ευχαριστώ πανό αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου αν η ποιότητα των τραγουδιών μου είναι καλή η όχι... ξέρω τα τραγούδια μου τι κατεβάζω και από που ... εμένα το θέμα μου είναι η πιο γρήγορη ρύθμιση του eq όταν παίζω χωρίς να χάνω χρόνο και να παιδεύομαι. ... αν ήθελα να έχω και άλλο πρόγραμμα δεν θα ζητούσα από εδώ αυτήν ρύθμιση... ξέρω τι πρέπει να κατεβάσω και να κάνω και ήδη έχω κάποια προγράμματα επεξεργασίας ήχου όπως πχ το cool edit αλλά δεν είναι αυτό το θέμα... από την στιγμή που το vdj μπορεί να κάνει αυτό το απλό πράγμα που θέλω να βελτιώσει την ρύθμιση του ήχου μου όλα τα υπόλοιπα που έγραψε ένας που δεν με ενδιαφέρει να με γράφει και δεν δίνω σημασία μετά από τα ιρανικά σχόλια που είχε κάνει κάποτε... είναι τσάμπα γράψιμο και άσχετα με το θέμα μου .... 15 χρόνια σε μπουζούκια δούλευα στην σκηνοθεσία στα φώτα δίπλα σε ηχολήπτες με γνωστά ονόματα... οπουε αν θέλω γνώμη για ήχο κτλ ξέρω ποιους να ρωτήσω... εδώ όταν γράφω ζητάω κάτι συγκεκριμένο από το πρόγραμμα... τωρα γιατί κάποιοι χάνεστε και πάει αλλού το θέμα δεν ξέρω.
 

发表时间 Mon 09 Jan 23 @ 6:54 am
PANOSV wrote :
spek.cc
προγραμμα που βλεπεις την πραγματικη "ποιοτητα" του κομματιου ανεξαρτητως συμπιεσης...


Κι όμως.. αυτό που βλέπεις στο spek δεν είναι απαραίτητα η "ποιότητα" του κομματιού. Είναι ενδεικτικό, αλλά όχι όλη η αλήθεια.
Βλέπεις ένα φασματογράφιμα των συχνοτήτων του συγκεκριμένου κομματιού. Για να "σημαίνει" κάτι τύπου "ποιότητα" χρειάζεσαι και το φασματογράφιμα της αυθεντικής ηχογράφησης.
Το μόνο χρήσιμο συμπέρασμα που μπορείς να εξάγεις χωρίς το φασματογράφιμα της αυθεντικής ηχογράφησης, είναι το εύρος συχνοτήτων που περιέχει το κομμάτι.
Μπορεί υπό προϋποθέσεις αυτό να σημαίνει κάτι (οτι π.χ. έχει γίνει upscale το bitrate ενός κομματιού χωρίς να κερδίζεις κάτι) αλλά πέρα από αυτό, δεν μπορείς να εξάγεις καμία άλλη πραγματικά χρήσιμη πληροφορία (ως προς την ποιότητα του).
Για παράδειγμα αν κατά το mastering το studio επέλεξε να εφαρμόσει ένα low pass filter στα 16Κ (και υπάρχουν διάφοροι λόγοι να το κάνει) αυτό δεν σημαίνει οτι ένα αρχείο με ceiling στα 16Κ στο spek είναι "χαμηλής ποιότητας"
Αντίστοιχα, αν πάρω ένα μικρόφωνο και ηχογραφήσω ένα κομμάτι όπως παίζει από το ραδιόφωνο και στο δώσω (χωρίς να το ακούσεις) με βάση το spek η ποιότητα του θα είναι "άψογη". Αλλά θα είναι χάλια.

Όλα αυτά τα λέω απλά για να βοηθήσουμε και τους πιο νέους να καταλάβουν πέντε πράγματα γύρω από τον ήχο. Και κανονικά το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να τους λέμε είναι οτι "ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΧΟ" Είναι σαν να λες οτι ο ήχος έχει "γεύση" ή "οσμή".. Υφίσταται όμως η έννοια "πιστότητα" :)

Υ.Γ.: Είναι επίσης πιθανό να δημιουργήσεις συχνότητες εκεί που δεν υπάρχουν (συνθετικές αρμονικές). Που σημαίνει οτι αν δεν ξέρεις τι να δεις και τι είναι αυτό που βλέπεις, άνετα ένα κομμάτι "128kbps" φαίνεται για "320kbps" χωρίς να είναι.. :P
 

发表时间 Mon 09 Jan 23 @ 9:02 am
Αυτό που ζητάς (με το δεξί κλικ κτλ) θα μπορούσε να περιγραφεί σαν eq preset ανά κομμάτι. Είχε πολύ παλιά το Winamp μια αντίστοιχη δυνατότητα. Το πρόβλημα είναι οτι το θες να τρέχει "πίσω" από το DJ EQ (όπως το βλέπεις) πράγμα που το κάνει ακόμα πιο δύσκολο στη χρήση του (όχι στον προγραμματισμό του). Για παράδειγμα όταν αποθηκεύσεις μια ρύθμιση, πως θα ξέρεις οτι φορτώθηκε την επόμενη φορά που θα φορτώσεις το κομμάτι; Θα πρέπει να υπάρχει μια ένδειξη. Και πως θα τροποποιείς το preset αν χρειαστεί; Ειδικά αν το DJ EQ τρέχει από "πάνω" από την ρύθμιση αυτή;

Τέλος, το μεγαλύτερο εμπόδιο που βλέπω προσωπικά είναι οτι αυτό που ζητάς είναι κάτι που δεν θα είναι χρήσιμο παρά μόνο σε ελάχιστους χρήστες, και επομένως θα είναι δύσκολο να ασχοληθεί με αυτό το development team όταν υπάρχουν άλλα πράγματα υψηλότερης προτεραιότητας που έχει να κάνει.

Σε κάθε περίπτωση, εσύ την ευχή σου την έκανες, οπότε πλέον είναι δικό τους θέμα.
 

发表时间 Mon 09 Jan 23 @ 9:17 am
lakis69PRO InfinityMember since 2011
πως θα ξέρεις οτι φορτώθηκε την επόμενη φορά που θα φορτώσεις το κομμάτι; Θα πρέπει να υπάρχει μια ένδειξη. Και πως θα τροποποιείς το preset αν χρειαστεί; Ειδικά αν το DJ EQ τρέχει από "πάνω" από την ρύθμιση αυτή;

Αυτό το είχα σκεφτεί και εγώ ότι θα πρέπει να μπει και μια ένδειξη. πως θα είναι αυτή δεν μπορώ να σκεφτώ αλλά αν γίνει αααν ... θα βρεθεί και η λύση..

εντάξει εγώ κάνω μια πρόταση για κάτι που πρόσεξα, και άνοιξα αυτό το θέμα για να δω αν ενδιαφέρει και σε άλλους ούτε να το δει μετά σοβαρά η vdj.. και παλιά είχα δώσει κάποιες ιδέες που κάποια από αυτά τα έκαναν.. γενικά ξέρω ότι η vdj ακούει! οπότε εύχομαι να φανεί ενδιαφέρων και κάποτε ίσως να το κάνουν!
 

发表时间 Mon 09 Jan 23 @ 9:34 am
Απ' ότι βλέπεις, δεν απορίπτει κανείς την πρόταση σου a priori.
Απλά (προσωπικά) σου εκφράζω τους ίδιους προβληματισμούς που λίγο πολύ θα θέσει και το development team αν αποφασίσει να το εφαρμόσει. Από εκεί και πέρα, αν δει οτι υπάρχει χώρος για να βάλει κάτι τέτοιο και κάποια έξτρα χρησιμότητα (ίσως σε συνδιασμό και με κάτι άλλο) τότε μπορεί και να συμβεί.
 

发表时间 Mon 09 Jan 23 @ 9:43 am
lakis69PRO InfinityMember since 2011
καλά έκανες και μου είπες τους προβληματισμούς γιατί είπες κάτι που δε το ειχα σκεφτεί... αν εσύ μπορείς και τα μεταφέρεις όλα αυτά σε εκείνους τότε θεωρώ ότι η κουβέντα μας έχει μεγάλο νόημα... ξεκίνησα να το γράφω στην ομάδα αλλά εκεί λόγο ότι δεν ξέρω καλά αγγλικά δεν μπορούσα να δώσω να καταλάβουν όλα αυτά που είπαμε εδώ! από εκεί και πέρα εννοείτε ότι κάνουμε.μια κουβέντα να δούμε αν είναι κάτι χρήσιμο η όχι και οως μπορεί να γίνει κάτι σχετικό. και όπως είπα αν τα μεταφέρεις αν χρειαστεί τότε όμως σου είπα η κουβέντα μας έχει ενδιαφέρων πολύ! και εννοείτε δεν απαιτώ να γίνει... έκανα μια παρατήρηση σε κάτι όπου είδα ότι λείπει όπως έγραψα και πριν από εκεί και πέρα θα το δούνε αυτοί!
 

发表时间 Mon 09 Jan 23 @ 9:52 am
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
lakis69 wrote :
σε ευχαριστώ πανό αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου αν η ποιότητα των τραγουδιών μου είναι καλή η όχι... ξέρω τα τραγούδια μου τι κατεβάζω και από που ....
μα αν αυτο που κατεβαζεις ειναι χαλια τι νομιζεις οτι θα φτιαξεις με το eq? να "φαινεται" λιγοτερο χαλια??
τελοσπαντων... προσωπικα, μιας και δεν παιζω και ολες τις μουσικες, αλλα και εχω κολλημα με τον ηχο δε παιζω τιποτα που δεν ειναι τουλαχιστον 320..
PhantomDeejay wrote :

Κι όμως.. αυτό που βλέπεις στο spek δεν είναι απαραίτητα η "ποιότητα" του κομματιού. Είναι ενδεικτικό, αλλά όχι όλη η αλήθεια.
Βλέπεις ένα φασματογράφιμα των συχνοτήτων του συγκεκριμένου κομματιού. Για να "σημαίνει" κάτι τύπου "ποιότητα" χρειάζεσαι και το φασματογράφιμα της αυθεντικής ηχογράφησης.

ρε συ εννοειται αυτο... μια ευκολια ειναι για να παρεις μυρωδια αν αυτο που βρηκες ειναι οκ η ποιοτητα "τηλεφωνου" ...

 

发表时间 Mon 09 Jan 23 @ 12:37 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
τα τραγούδια μου πανό συνήθως είναι 320... τα πιο πολλά τα παίρνω από τα ράδιο που έκανα εκπομπές και τα στέλνουν οι εταιρίες... έχω θέμα σε κάποια παραδοσιακά σε γάμους και μερικά remix που η αναγκαστικά θα το έχω βρει στο you tube η το έκανες κάποιος dj και ενώ σαν remix είναι πολύ ωραίο του λείπουν κάποιες συχνότητες όπως πρίμα η μεσαία. δεν θέλω να κάνω mastering στα τραγούδια, μία βελτίωση θέλω από το eq του vdj... αρκεί αυτό για μια μικρή βελτίωση.
 

发表时间 Mon 09 Jan 23 @ 4:29 pm
Phantom says 'και γι αυτό και είμαι αντίθετος και στην χρήση της επιλογής "auto + remember" για το autoGain.' Μια και το αναφερες , καποτε εχω θεματακια με αυτη την επιλογη. Βαση της εμπειριας σου , υπαρχει καλυτερη επιλογη η τροπος χειρισμου του autoGain?
 

发表时间 Wed 11 Jan 23 @ 9:17 pm
Το Gain knob σε Dj mixers, αρχικά (περιπτώσεις βινυλίου) χρησιμοποιούνταν κυρίως για να μπορέσει ο εκάστοτε Dj να αυξομειώσει την "ένταση" εισόδου μίας πηγής και κατ' επέκταση την "ένταση" ενός μουσικού κομματιού.

Το σύνηθες πρόβλημα, σε αυτές τις περιπτώσεις , ήταν ότι ο εκάστοτε Dj δεν μπορούσε να προ-γνωρίζει το peak level του εκάστοτε κομματιού. Οπότε, η προσπάθειά του αυτό να τείνει συνεχώς στα 0db (με βάση τα όποια leds του mixer) ήταν συνεχής (και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ανεπιτυχής).

Με το Gain σε επιλογή Auto, το πρόβλημα αυτό, εάν και όπου υφίσταται πλέον, λύνεται. Διότι το πρόγραμμα "διαβάζει" το κομμάτι, "βρίσκει" το peak level και ρυθμίζει αυτόματα το Gain.

Από κει και πέρα, κάθε επιλογή με "remember", προσωπικά, δε νομίζω ότι πραγματικά εξυπηρετεί κάποιο βασικό λόγο. Όπως προανέφερα, σε ένα οποιοδήποτε κομμάτι, κατ' αρχήν το να "χρωματίζεις" (equalization) κατά βούληση, κατόπιν να "προσαρμόζεις" το gain του και τέλος να "αποθηκεύεις" όλη αυτή την τροποποίηση, δεν αποτελεί ορθό τρόπο αντιμετώπισης του όποιου "προβλήματος" (σε ωθεί σε αυτές τις ενέργειες).

Εν κατακλείδι, θέτεις το Gain στο Auto, εάν έχεις φετίχ με το Eq θέτεις το zero DB σε τιμή μικρότερη του -3db (π.χ. -6db ή και ακόμη μικρότερη) και ξεμπερδεύεις...
 

发表时间 Fri 13 Jan 23 @ 1:20 pm
Τοτε 'Auto'. Tnx
 

发表时间 Fri 13 Jan 23 @ 7:03 pm