快速登录:  

Forum: Greek Forum

话题: Database
Καλημερα, θα ηταν πολυ βοηθητικο να ξεραμε μερικες πληροφοριες για την αποθηκευση στην Database, οπως....
1) που αποθηκευονται τα POI
2) που αποθηκευονται τα Cue, Hotcue
3) που αποθηκευονται τα κομματια των Virtual Folders, και γιατι καποιες φορες εχουμε διπλοπερασμενα
4) που αποθηκευονται τα χρωματα των κομματιων και οι πληροφοριες τους (Rating, comments etc)
Δεδομενου οτι παιρνουμε Back up τον φακελλο VDJ απο τα documents και τον αντιστοιχο απο τον Local να ξερουμε που ειναι τι...
Ευχαριστω πολυ!

Υ.Γ. επισης αν υπαρχει κατι αλλο που αποθηκευεται χωριστα και θα ηταν χρησιμο να το ξερουμε ας αναφερθει
 

发表时间 Sat 17 Jul 21 @ 8:28 am
 

发表时间 Sat 17 Jul 21 @ 4:11 pm
Το διαβασα με ενδιαφερον κι αφοσιοση αλλα τα ερωτηματα μου δεν απαντηθηκαν... Εγω σβηνω τελειως την database και τα τραγουδια των virtual folders εξακολουθουν να βρισκονται εκει και μαλιστα διπλοπερασμενα μερικα..
 

发表时间 Sun 18 Jul 21 @ 10:27 pm
Όλα όσα ρώτησες εκτός από τα Virtual Folders αποθηκεύονται στην database.
Το VirtualDJ να θυμάσαι οτι αποθηκεύει μία database για κάθε σκληρό δίσκο. Οπότε ο υπολογιστής σου / το σύστημα σου μπορεί να χρησιμοποιεί περισσότερες από μία database ταυτόχρονα.

Οι θέσεις των database είναι:
Για τον δίσκο συστήματος (συνήθως C) στην θέση Documents\VirtualDJ\database.xml
Για όλους τους άλλους δίσκους, στο root του δίσκου μέσα σε ειδικό φάκελο, π.χ. F:\VirtualDJ\database.xml

Κάθε database κρατάει πληροφορίες για τα στοιχεία του δίσκου που βρίσκεται μόνο.

Τώρα τα Virtual Folders είναι κάτι πιο πολύπλοκο.
Τα Virtual Folders είναι στην πραγματικότητα ASCII αρχεία με προέκταμα .vdjfolder
Μπορείς να τα ανοίξεις με ένα απλό επεξεργαστή κειμένου όπως το Notepad ή το Notepad++ και να διαβάσεις τις πληροφορίες τους.
Στην ουσία τα Virtual Folders σαν αρχεία έχουν δομή παρόμοια με αρχεία XML και στην απλούστερη τους μορφή αποθηκεύουν τις διαδρομές των αρχείων που έχεις βάλει μέσα στο Virtual Folder.
Μέχρι πριν από 2 χρόνια περίπου δεν μπορούσες να έχεις διπλή εγγραφή για το ίδιο αρχείο μέσα σε ένα virtual folder.
Αυτό όμως άλλαξε σκόπιμα καθώς πρωταρχικός στόχος ήταν και είναι τα Virtual Folders να αντικαταστήσουν τις playlists. Έτσι επειδή υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος θα ήθελε μέσα στην ίδια playlist να έχει το ίδιο τραγούδι δύο φορές, άλλαξε και η δυνατότητα να μπορεί ένας virtual folder να έχει το ίδιο κομμάτι παραπάνω από μία φορές.
Επίσης ταυτόχρονα στην ίδια αναβάθμιση τα Virtual Folders απέκτησαν και την δυνατότητα να έχουν σειρά ταξινόμησης όπως ακριβώς και οι playlists. Μάλιστα στα τελευταία updates προστέθηκε και η αντίστοιχη στήλη στον browser που μπορείς να ανοίξεις αν θες.

Το που αποθηκεύονται τα Virtual Folders είναι πιο πολύπλοκο. Θυμάσαι που παραπάνω έγραψα οτι "...στην απλούστερη τους μορφή..." ;;
Αυτό το έγραψα γιατί τα Virtual Folders μπορούν να λειτουργούν και σαν containers. Δηλαδή σαν "φάκελοι" που περιέχουν άλλους φακέλους μέσα.
Αυτή η ιδιαιτερότητα των virtual folders κάνει δύσκολη την απάντηση στην ερώτηση "που αποθηκεύονται"

Η σωστή απάντηση είναι "οπουδήποτε"
Μια καλύτερη απάντηση είναι:
Α) Αν ο εικονικός φάκελος έχει δημιουργηθεί σαν "υποφάκελος" μέσα σε ένα πραγματικό φάκελο, τότε έχει αποθηκευτεί μέσα σε αυτό τον πραγματικό φάκελο.
Β) Αν ο εικονικός φάκελος έχει δημιουργηθεί στο root των φακέλων του VirtualDJ τότε αποθηκεύεται στον φάκελο Documents\VirtualDJ\folders ή στον φάκελο F:\VirtualDJ\folders ανάλογα με την περίσταση.
Γ) Αν ο εικονικός φάκελος είναι υποφάκελος ενός εικονικού φακέλου στο root των φακέλων τότε βρίσκεται όπως και πριν μέσα σε υποφάκελο στον φάκελο Documents\VirtualDJ\folders (ή F:\VirtualDJ\folders)


Τέλος:
Οι νέες πρόσφατες προσθήκες δηλαδή τα γρήγορα φίλτρα και τα φίλτρα χρωμάτων που προστέθηκαν με την summer edition αποθηκεύονται στα settings του προγράμματος καθώς είναι καθολικές ρυθμίσεις.
 

发表时间 Mon 19 Jul 21 @ 8:26 am
Και πως εξηγειται-διορθωνεται να παίρνω τον φάκελλο vdj από τα documents του ενός λάπτοπ (που όλα είναι σωστά), και να το αντιγράφω στο 2ο λάπτοπ και να μου βγάζει κάποια δίπλα? Ο δίσκος με τη μουσική είναι κλώνος και στα 2
 

发表时间 Mon 19 Jul 21 @ 2:21 pm
Κατ' αρχήν θυμάσαι τι σου έγραψα παραπάνω; Ότι το VirtualDJ μπορεί να χρησιμοποιεί δύο βάσεις δεδομένων ταυτόχρονα και οτι τα Virtual Folders μπορεί να αποθηκεύονται είτε στο Documents\VirtualDJ\folders είτε στον εξωτερικό (F:\VirtualDJ\folders) ???
Υπάρχει λοιπόν και η περίπτωση ένα Virtual Folder να υπάρχει και στις δύο θέσεις.
Το πως και το γιατί είναι μεγάλη συζήτηση.
Αλλά, αν έχεις ένα Virtual Folder με το ίδιο όνομα και στις δύο θέσεις, τότε όταν ανοίγεις αυτόν τον Virtual Folder στο VirtualDJ τα περιεχόμενα του είναι η συγχώνευση αυτών των δύο αρχείων.

Τώρα για "ειδικές περιπτώσεις" που κάτι μπορεί να μην δουλεύει σωστά, πολύ ευχαρίστως να το λύσουμε σαν πρόβλημα. Αλλά το γενικό πλαίσιο είναι αυτό που σου περιέγραψα.
Για να λύσεις το πρόβλημα σου, ξεκίνα από το προβληματικό PC, βρες το αρχείο του προβληματικού Virtual Folder και άνοιξε το με το Notepad.
Δες λοιπόν αν έχει διπλή εγγραφή εκεί μέσα το κομμάτι που βλέπεις δύο φορές, και τι διαδρομή έχει.
Μετά επανέλαβε στο άλλο PC.
Και για αυτό το πρόβλημα άνοιξε καλύτερα ένα νέο νήμα, για να μείνει αυτό εδώ καθαρό σαν πληροφορίες γενικά γύρω από την database
 

发表时间 Mon 19 Jul 21 @ 3:48 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Μια ερώτηση που νομίζω είναι σχετική με το θέμα... εγώ έχω πάντα ένα back up της database και στην επιφάνεια εργασίας αλλά με άλλη ονομασία του φακέλου πχ backup vdj data 2021 και μέσα είναι ο φάκελος του vdj όπως βρίσκετεκαι στην αρχική του θέση στα έγραφα ... υπάρχει περίπτωση αυτό να μπερδεύει το πρόγραμμα?
 

发表时间 Tue 03 Aug 21 @ 11:11 pm
οχι, καμια απολυτως....
 

发表时间 Wed 04 Aug 21 @ 7:22 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Thanks!
 

发表时间 Wed 04 Aug 21 @ 8:35 pm
djnet71PRO InfinityMember since 2007
Να ρωτήσω κι εγώ παίδες αν και βασικές κατευθύνσεις πήρα από τον Δημήτρη.
Έχω την μουσική μου σε εξωτερικό σκληρό (folder name:mac music) με format HFS ''φτιαγμένο'' σε περιβάλλον macos όπου και χρησιμοποιώ για να παίζω.Έκανα ακριβώς ένα ίδιο δίσκο (κλώνο που λέει και ο Δημήτρης)για backup (folder name : mac music b),για την κακιά την ώρα που λένε!
Κουμπώνω τον κλώνο στο Pc-windows και ανοίγω εκεί το virtualdj.Εδώ να σημειώσω πως έχω το πρόγραμμα HFS+ for windows που επιτρέπει να ''κουμπώνεις'' σκληρούς με exfat format σε windows και μπορείς να επεξεργάζεσαι τα αρχεία.
Επίσης χρησιμοποιώ virtualfolders.
Το πρόβλημα μου είναι το εξής : για κάποιο λόγο σε κάποιους virtualfolders εμφανίζει όλα τα tracks διπλά (όπως έγραψε πριν ο Δημήτρης) και σχεδόν σε όλα έχει κάποια tracks με error-file missing και πρέπει ένα-ένα να τα κάνω relocate για να είναι οκ!
Ο φάκελος virtualdj του αρχικού σκληρού έγινε copy paste στον κλώνο.
Επίσης έκανα και δεύτερο κλώνο αυτή τη φορά σε εξωτερικό σκληρό δίσκο με format FAT32 (έχω στο macbook εγκατεστημένο το πρόγραμμα που επιτρέπει να επεξεργάζεσαι αρχεία σε δίσκο με format FAT32).
Τον συνδέω και αυτόν στο pc windows,ανοίγω το virtualdj και μου βγάζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στους virtualfolders!!!

Κάποια ιδέα τι μπορεί να κάνω λάθος και μου βγάζει στο Pc windows αυτά τα σφάλματα (διπλά αρχεία σε μερικούς virtualfolders και κάποια error tracks-file missing σε όλους τους virtualfolders).
 

发表时间 Sat 14 Aug 21 @ 1:07 pm
Να τα πάρουμε ένα ένα:
1) Η database ΕΙΝΑΙ universal μεταξύ MAC και Windows. Το VirtualDJ αγνοεί το όνομα (στα MAC) και το γράμμα (στα Windows) του δίσκου και διαβάζει σωστά τις αντίστοιχες πληροφορίες.

2) Τα Virtual Folders, playlists κτλ ΔΕΝ είναι 100% universal μεταξύ Windows και MAC OS.
Υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις για να παίξουν "σωστά" και στα δύο λειτουργικά.

Ο σωστός τρόπος να μεταφερθούν οι Virtual Folders κτλ από MAC σε Windows και το αντίστροφο, είναι μέσω της διαδικασίας Backup/Restore του VirtualDJ.

Τέλος, αν το πρόβλημα με τα διπλά αρχεία εμφανίζεται στο ίδιο μηχάνημα που δημιουργήθηκε το Virtual Folder (π.χ. το VF δημιουργήθηκε στο MAC και στο MAC εμφανίζει διπλά αρχεία) τότε στείλε μας το αρχείο ενός τέτοιου VF να το εξετάσουμε.

ΥΓ:
Λόγω της φορητότητας της database και των λιστών του VirtualDJ:
Αν φτιάξεις ένα κλώνο ενός δίσκου και ανοίξεις το VirtualDJ με τον original δίσκο και τον κλώνο ταυτόχρονα συνδεδεμένους είναι απόλυτα φυσιολογικό
Α) Τα αποτελέσματα στις αναζητήσεις να φαίνονται διπλά (να εμφανίζονται διπλά αρχεία)
Β) Αν το αρχείο ενός Virtual Folder δεν βρίσκεται στον φάκελο Documents/VirtualDJ αλλά μέσα στο φάκελο VirtualDJ/Folders του εξωτερικού δίσκου και του κλώνου του, να βλέπεις τα περιεχόμενα του διπλά!

Για το τελευταίο, ας το εξηγήσω λίγο καλύτερα:
Τα Virtual Folders μπορούν να αποθηκεύονται (σαν αρχεία) είτε στον φάκελο Documents/VirtualDJ/folders του MAC είτε στον φάκελο DiskName/VirtualDJ/folders του εξωτερικού δίσκου.
Τώρα: Όταν το VirtualDJ "βρίσκει" το ίδιο όνομα Virtual Folder ταυτόχρονα στις παραπάνω θέσεις κάνει συγχώνευση των περιεχομένων τους.
Έτσι λοιπόν αν στον δίσκο "Music Main" υπάρχει στον φάκελο VirtualDJ/Folders ένα αρχείο Virtual Folder με όνομα "My Cool Playlist.xml" και το ίδιο αρχείο υπάρχει στον φάκελο VirtualDJ/Folders του δίσκου "Music Backup" και ανοίξεις το VirtualDJ και με τους δύο δίσκους συνδεδεμένους τότε θα δεις ΔΙΠΛΕΣ εγγραφές αφού το πρόγραμμα κάνει συγχώνευση των περιεχομένων.

Τώρα:
Έχω εντοπίσει μια κακή πρακτική πολλών χρηστών που κάνουν copy τα περιεχόμενα που βρίσκονται μέσα στο φάκελο Documents/VirtualDJ/folders και τα πετάνε στον εξωτερικό δίσκο, ή και το αντίστροφο.
Και αυτό θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα: ΔΙΠΛΕΣ εγγραφές. Πρακτικά είναι το ίδιο αρχείο σε δύο μεριές, μόνο που το πρόγραμμα δεν διαβάζει "ή το ένα ή το άλλο" αλλά και τα δύο και κάνει συγχώνευση.
Έτσι λοιπόν...
ΑΝ αντέγραψες λίστες από το Documents/VirtualDJ στον φάκελο του εξωτερικού δίσκου, τότε ναι είναι πολύ πιθανό (βέβαιο θα έλεγα) αυτός να είναι και ο λόγος που αρχεία σε διάφορα VF's εμαφνίζονται διπλά. :)
 

发表时间 Mon 16 Aug 21 @ 8:58 pm
AkajahControlleristMember since 2016
PhantomDeejay wrote :
Όλα όσα ρώτησες εκτός από τα Virtual Folders αποθηκεύονται στην database.
Το VirtualDJ να θυμάσαι οτι αποθηκεύει μία database για κάθε σκληρό δίσκο. Οπότε ο υπολογιστής σου / το σύστημα σου μπορεί να χρησιμοποιεί περισσότερες από μία database ταυτόχρονα.

Οι θέσεις των database είναι:
Για τον δίσκο συστήματος (συνήθως C) στην θέση Documents\VirtualDJ\database.xml
Για όλους τους άλλους δίσκους, στο root του δίσκου μέσα σε ειδικό φάκελο, π.χ. F:\VirtualDJ\database.xml

Κάθε database κρατάει πληροφορίες για τα στοιχεία του δίσκου που βρίσκεται μόνο.

Τώρα τα Virtual Folders είναι κάτι πιο πολύπλοκο.
Τα Virtual Folders είναι στην πραγματικότητα ASCII αρχεία με προέκταμα .vdjfolder
Μπορείς να τα ανοίξεις με ένα απλό επεξεργαστή κειμένου όπως το Notepad ή το Notepad++ και να διαβάσεις τις πληροφορίες τους.
Στην ουσία τα Virtual Folders σαν αρχεία έχουν δομή παρόμοια με αρχεία XML και στην απλούστερη τους μορφή αποθηκεύουν τις διαδρομές των αρχείων που έχεις βάλει μέσα στο Virtual Folder.
Μέχρι πριν από 2 χρόνια περίπου δεν μπορούσες να έχεις διπλή εγγραφή για το ίδιο αρχείο μέσα σε ένα virtual folder.
Αυτό όμως άλλαξε σκόπιμα καθώς πρωταρχικός στόχος ήταν και είναι τα Virtual Folders να αντικαταστήσουν τις playlists. Έτσι επειδή υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος θα ήθελε μέσα στην ίδια playlist να έχει το ίδιο τραγούδι δύο φορές, άλλαξε και η δυνατότητα να μπορεί ένας virtual folder να έχει το ίδιο κομμάτι παραπάνω από μία φορές.
Επίσης ταυτόχρονα στην ίδια αναβάθμιση τα Virtual Folders απέκτησαν και την δυνατότητα να έχουν σειρά ταξινόμησης όπως ακριβώς και οι playlists. Μάλιστα στα τελευταία updates προστέθηκε και η αντίστοιχη στήλη στον browser που μπορείς να ανοίξεις αν θες.

Το που αποθηκεύονται τα Virtual Folders είναι πιο πολύπλοκο. Θυμάσαι που παραπάνω έγραψα οτι "...στην απλούστερη τους μορφή..." ;;
Αυτό το έγραψα γιατί τα Virtual Folders μπορούν να λειτουργούν και σαν containers. Δηλαδή σαν "φάκελοι" που περιέχουν άλλους φακέλους μέσα.
Αυτή η ιδιαιτερότητα των virtual folders κάνει δύσκολη την απάντηση στην ερώτηση "που αποθηκεύονται"

Η σωστή απάντηση είναι "οπουδήποτε"
Μια καλύτερη απάντηση είναι:
Α) Αν ο εικονικός φάκελος έχει δημιουργηθεί σαν "υποφάκελος" μέσα σε ένα πραγματικό φάκελο, τότε έχει αποθηκευτεί μέσα σε αυτό τον πραγματικό φάκελο.
Β) Αν ο εικονικός φάκελος έχει δημιουργηθεί στο root των φακέλων του VirtualDJ τότε αποθηκεύεται στον φάκελο Documents\VirtualDJ\folders ή στον φάκελο F:\VirtualDJ\folders ανάλογα με την περίσταση.
Γ) Αν ο εικονικός φάκελος είναι υποφάκελος ενός εικονικού φακέλου στο root των φακέλων τότε βρίσκεται όπως και πριν μέσα σε υποφάκελο στον φάκελο Documents\VirtualDJ\folders (ή F:\VirtualDJ\folders)


Τέλος:
Οι νέες πρόσφατες προσθήκες δηλαδή τα γρήγορα φίλτρα και τα φίλτρα χρωμάτων που προστέθηκαν με την summer edition αποθηκεύονται στα settings του προγράμματος καθώς είναι καθολικές ρυθμίσεις.


 

发表时间 Fri 04 Mar 22 @ 5:54 am
AkajahControlleristMember since 2016
Α), Β), Γ) :
'Αρα, για καλυτερη αρχειοθετηση των virtual folders, ειναι προτιμοτερο να βρισκονται ολοι, ή στο F:\VirtualDJ\folders ή στο Documents\VirtualDJ\folders ?
 

发表时间 Fri 04 Mar 22 @ 6:24 am
Δεν υπάρχει "προτιμότερο"
Απλά σου εξήγησα τι συμβαίνει.
Το "προτιμότερο" είναι να μην συνδέεις ταυτόχρονα και τον κύριο δίσκο και τον κλώνο του (μιλάμε για κλώνο, όχι για άλλο δεύτερο δίσκο με άλλα κομμάτια, και άλλη database / virtual folders κτλ)

Αν θες ντε και καλά να πάρεις μια απάντηση για τους Virtual Folders τότε είναι "προτιμότερο" να βρίσκονται στον εξωτερικό δίσκο μαζί με τα κομμάτια. Αλλά για άλλο λόγο από αυτόν που ρωτάς.
Είναι προτιμότερο να είναι εκεί έτσι ώστε συνδέοντας τον δίσκο σου σε ένα άλλο υπολογιστή όλες οι λίστες (Virtual Folders) να είναι παρούσες και να διαβάζονται κατευθείαν από το άλλο PC.
 

发表时间 Fri 04 Mar 22 @ 8:23 am
AkajahControlleristMember since 2016
Αυτό ακριβώς για τη σύνδεση του δισκου σε άλλο PC ηταν το "μπερδεμα" μου!
Εχω το VDJ σε MacBook και σε partition ("F:") του ιδιου δισκου εχω ολη τη "δισκοθηκη" μου. Παραλληλα σε εξωτερικο δισκο εχω ακριβες αντιγραφο-backup του partition ("F:"). Εννοειται ποτε και οι δυο "F:" συνδεδεμενοι ταυτοχρονα με το VDJ (την εχω πατησει...). Συνδεοντας τον εξωτερικο "F:" σε windows ειχα προβλημα με τους virtual folders και ψαχνοντας διαπιστωσα οτι πχ: ο ενας υποφακελος του X virtual folder βρισκεται στο Documents\VirtualDJ\folders και οι υπολοιποι στο F:\VirtualDJ\folders. Οποτε τους εικονικους φακελους που λειτουργουν σαν playlist, τους μετεφερα-συγχώνευσα ολους στο F:\VirtualDJ\folders και ολα καλα!
Phantom χίλια ευχαριστώ για τις πληροφοριες !!!
Συγγνώμη αν έγινα κουραστικός.
 

发表时间 Fri 04 Mar 22 @ 9:25 am