登录:     

Forum: Greek Forum

Topic: Βοήθεια με συνδεσμολογία πολλών ενισχυτών με μίκτη dj. Αναζήτησηκατάλληλου μεσολαβητή-μίκτη.

由于该帖子已年深日久,可能包含陈旧过时或描述错误的信息。

Καλησπέρα σε όλους και όλες.

Είμαι νέος στο forum, πρώτη φορά γράφω εδώ. Για αυτό συγχωρέστε με για τυχών παρατυπίες.
Ασχολούμαι με το djing εππαγγελματκά τα τελευταία 3-4 χρόνια.
Περισσότερό όμως παίζω μουσική σε παρτάκια φοιτητικά - παρέα κλπ.

Θα γίνει λοιπόν ένα event στο οποίο επί 3 μέρες καλούμε να παίζω μουσική σε 200-250 άτομα.
Τα ηχεία και τοι μίκτες για djing θα είναι πολυάριθμα και διαφόρων τύπων.

Πιο συγκεκριμένα θα σας αναλύσω παρακάτω ακριβώς ποιός είναι ο εξοπλισμός μου και με τι ηχεία και ενισχυτές θα ήθελα να συνδέσω όλα μαζί:

1. DDJ ERGO PIONEER [Ο μίκτης αυτός βγάζει Main Output σε 2Χ TRS (L-R) και 2Χ RCA (L-R)]
2. 2X CDJ 350 PIONEER σε μίκτη DJM 350 [Ο μίκτης αυτός βγάζει Main Output μόνο σε RCA 2 ΖΕΥΓΟΙ (L-R)]

Αυτά τα 2 θα είναι τα μηχανήματα από τα οποία θα παίζουμε μουσική, εγώ και άλλο ένα παιδί.
Θέλουμε να τα συνδέσουμε και τα 2 σε ένα μηχάνημα-μεσολαβητή-μίκτη του οποίου ψάχνω την ταυτότητα σε αυτό το Topic και να παίζουν από όλα τα παρακάτω ηχεία:

1. 4X JBL JRX125 συνδεδεμένα σε 2 ενιχυτές
(Οι ενισχυτές δεν είναι γνωστοί ακόμα, αλλά σίγουρα θα έχουν ο καθένας 2Χ Input πιθανότατα XLR ή TRS, ΣΥΝΟΛΙΚΑ 4Χ XLR ή 4Χ TRS)
2. 2X Αυτοενισχυόμενα ηχεία MACKIE TH15A
(Αυτά τα ηχεία έχουν το καθένα 1Χ XLR Input που με μετατροπέα στο καλώδιο γίνεται 1Χ TRS, ΣΥΝΟΛΙΚΑ 2Χ XLR ή 2X TRS)
3. 2 μικρότερα ηχεία συνδεδεμένα με ενισχυτή
(Ο ενισχυτής έχει 2Χ ΤS INPUTS τα οποία με κατάλληλη μετατροπή γίνονατι και RCA, ΣΥΝΟΛΙΚΑ 2Χ TS ή 2Χ RCA)

Όπως παρατηρείται τα παραπάνω μηχανήματα έχουν πολλών ειδών INPUTS τα οποία ομως όλα μπορούν να βγουν σε καρφί TRS με κατάλληλες μετατροπές.
Εγώ αυτό που αναζητώ είναι ένα μηχάνημα στου οποίου τα outputs να μπορώ να συνδέσω συνολικά 8Χ TRS καρφιά προερχόμενα από ηχεία
και στου οποίου τα inputs να μπορώ να συνδέσω συνολικά 4Χ RCA ή 4X TRS.

Για αυτό το μηχάνημα μπορώ να διαθέσω μέχρι 300 ευρώ.
Απλά δεν ξέρω τελικά αν είναι τόσο περίπλοκο ή όχι αυτό που ζητάω.
Μπορεί να θέλει απλά ένα προενισχυτή ή ενα μετατροπέα.

发表时间 Tue 11 Mar 14 @ 10:50 am
Βασικά το περιπλέκεις πάρα πολύ το πράγμα χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος...

Έχουμε και λέμε:

Ένας απλός μίκτης με Balanced έξοδο (XLR ή TRS) και με έξτρα Booth out λογικά θα σου είναι αρκετός.

Και εξηγώ:
Το master του απλού μίκτη θα πάει στον πρώτο ενισχυτή των PRX.
H γέφυρα του πρώτου ενισχυτή θα πάει στον δεύτερο.
Και η γέφυρα του δεύτερου ενισχυτή θα φύγει για τα αυτοενισχυόμενα

Μέχρι εδώ έχεις βολέψει τα 6 ηχεία. Το σήμα θα είναι παντού Balanced (και για να μην μπερδεύεσαι τόσο τα βύσματα TRS όσο και τα XLR είναι το ίδιο και το αυτό αφού έχουν να κάνουν με συνδέσεις balanced) και επομένως δεν θα έχεις πρόβλημα εξασθένησης σήματος ή παρεμβολών μέχρι και τα 100 περίπου μέτρα ανά κανάλι.

Βάζεις τώρα στο booth out και τον ενισχυτή που τρέχει τα μικρά ηχεία (με σύνδεση unbalanced RCA ή TS) και ξεμπερδεύεις!

Η ERGO και o DJM350 μπορούν να συνδεθούν με RCA σε ένα κανάλι αυτού του μίκτη ο καθένας και είσαι κομπλέ.

Παρατηρήσεις:
Αυτό το σύστημα θα δουλέψει "σωστά" εφόσον θες παντού μια fixed ένταση. Εάν θες να μπορείς να ελέγχεις ανά πάσα στιγμή την ένταση κάθε ηχείου χωριστά τότε χρειάζεσαι ένα splitter-mixer http://www.artsound.gr/catalog/behringer-mx882-channel-splitter-mixer-level-conditioner-converter-p-5458.html

Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση Phantom.

Ειχα σκεφτεί και εγώ μια τέτοια συνδεσμελογία αλλα δεν τα πάω καλά με τα bridge των ενισχυτών και με είχε τρομάξει ως όρος.

Έχω 2 ερωτήσεις ακόμα πάνω σε αυτα που μου είπες.
Οταν θα γεφυρώσω τους ενισχυτές, θα μπορούν να συνδεθούν πάνω στον κάθενα 2 ηχεία και πάλι όπως πριν?
Και επίσης τα αυτοενισχυόμενα μήπως θα πάθουν κάποια ζημιά απο αυτή τη διαδικάσια, γιατί έχουν ήδη δικό τους ενισχυτή?

Μην μπερδεύεις την γεφυρωμένη έξοδο των ηχείων (BRIDGED) με τις γέφυρες εξόδου του σήματος. Όλοι οι επαγγελματικοί ενισχυτές εκτός από είσοδο σήματος έχουν και έξοδο. Για αυτή την έξοδο (γέφυρα) έγραψα παραπάνω. Στην ουσία όλα αυτά που περιέγραψα θα γίνουν με μικροφωνικό καλώδιο (balanced)

Και κάτι ακόμα:
Δεν ξέρω ποιους ενισχυτές έχεις, αλλά εάν είναι καλοί ενισχυτές τότε ο ένας ενισχυτής που μπορεί να οδηγήσει τα 2 PRX μπορεί άνετα να οδηγήσει απο μόνος του και τα 4 (2 PRX σε κάθε κανάλι) καθώς τα PRX είναι ηχεία 8Ω.
Γενικά οι περισσότεροι καλοί επαγγελματικοί ενισχυτές που μπορούν να αποδώσουν 250W RMS στο κανάλι στα 8Ω μπορούν άνετα να δώσουν πάνω από 500W RMS στο κανάλι στα 4Ω ;)

(陈旧帖子或论坛版块会自动关闭)