Γειά σας,
αν θυμάμαι καλά είχε γίνει μια συζήτηση για σωματείο...
Δεν μπορώ να βρω το link όμως...
Έγινε κάτι εν τέλει;
Υπάρχει κάποιο σωματείο στο οποίο να ανήκουμε;;;
Ευχαριστώ :)
αν θυμάμαι καλά είχε γίνει μια συζήτηση για σωματείο...
Δεν μπορώ να βρω το link όμως...
Έγινε κάτι εν τέλει;
Υπάρχει κάποιο σωματείο στο οποίο να ανήκουμε;;;
Ευχαριστώ :)
发表时间 Wed 05 Mar 14 @ 1:36 pm
Χα χα χα...
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;;; :P
Όχι δεν έγινε τίποτα και αμφιβάλλω αν θα γίνει.
Το γιατί το είχαμε γράψει και τότε. Να μην επαναλαμβανόμαστε!
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;;; :P
Όχι δεν έγινε τίποτα και αμφιβάλλω αν θα γίνει.
Το γιατί το είχαμε γράψει και τότε. Να μην επαναλαμβανόμαστε!
发表时间 Wed 05 Mar 14 @ 1:45 pm
γιατι ρε παιδια??? καντε κατι... ειμαι σιγουρος οτι πολλοι θα το θελανε
发表时间 Wed 05 Mar 14 @ 2:24 pm
Ωραία.
Εγώ θα το ξαναπώ:
Θα γίνονται μέλη ΜΟΝΟ όσοι έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος στην εφορία;;;
Θα γίνονται δεκτά σαν μέλη και όσοι έχουν ένσημα ΙΚΑ;;; Και πόσα ένσημα το χρόνο;;;
Ή θα γίνεται μέλος όποιος γουστάρει;;;
Ας λύσουμε αυτό το "απλό" θέμα πρώτα και βλέπουμε για τα άλλα μετά! ;)
Υ.Γ.:
Κοινώς αυτό το απλό θέμα δεν θα λυθεί ποτέ γιατί είναι η πιο καυτή πατάτα στο όλο θέμα!
Εγώ θα το ξαναπώ:
Θα γίνονται μέλη ΜΟΝΟ όσοι έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος στην εφορία;;;
Θα γίνονται δεκτά σαν μέλη και όσοι έχουν ένσημα ΙΚΑ;;; Και πόσα ένσημα το χρόνο;;;
Ή θα γίνεται μέλος όποιος γουστάρει;;;
Ας λύσουμε αυτό το "απλό" θέμα πρώτα και βλέπουμε για τα άλλα μετά! ;)
Υ.Γ.:
Κοινώς αυτό το απλό θέμα δεν θα λυθεί ποτέ γιατί είναι η πιο καυτή πατάτα στο όλο θέμα!
发表时间 Wed 05 Mar 14 @ 6:24 pm
Και είναι η πιο καυτή πατάτα για τους εξής λόγους:
1) Θα πρέπει να γίνει έναρξη επαγγέλματος στην εφορία
2) Θα γίνονται δεκτά σαν μέλη όσοι έχουν ένσημα ΙΚΑ
3) Και πόσα ένσημα το χρόνο;
Και όλα αυτά- χωρίς να περιλαμβάνονται όλα τα έξοδα του επαγγέλματος- με τι εισόδημα;
50€ ή 150€ τη βραδιά "μαύρα";
Και ακόμα και αν υπήρχε σωματείο με ελάχιστες τιμές ή χρεώσεις, ποιος θα το σεβόταν και με ποιό όφελος (πέραν από ιδεολογικό);
Μπάχαλο...
1) Θα πρέπει να γίνει έναρξη επαγγέλματος στην εφορία
2) Θα γίνονται δεκτά σαν μέλη όσοι έχουν ένσημα ΙΚΑ
3) Και πόσα ένσημα το χρόνο;
Και όλα αυτά- χωρίς να περιλαμβάνονται όλα τα έξοδα του επαγγέλματος- με τι εισόδημα;
50€ ή 150€ τη βραδιά "μαύρα";
Και ακόμα και αν υπήρχε σωματείο με ελάχιστες τιμές ή χρεώσεις, ποιος θα το σεβόταν και με ποιό όφελος (πέραν από ιδεολογικό);
Μπάχαλο...
发表时间 Wed 05 Mar 14 @ 8:20 pm
Dee P wrote :
Μπάχαλο...
Μπάχαλο...
Αυτή είναι άλλη πατάτα... Ας λύσουμε πρώτα μεταξύ μας το ποιοι θα μπορούσαν να γίνουν μέλη και υπό ποιες προϋποθέσεις (που δεν πρόκειται) και μετά βρίσκουμε και γι αυτό "λύση" ;) :P
发表时间 Wed 05 Mar 14 @ 8:53 pm
Μα τώρα τι λέμε;;;
Μιλάμε για σωματείο και (πέρα απ'τα λογικά που είπε ο Γιώργος) θέτουμε και ερωτήματα "καθαρά ή μαύρα";;;
Και τι όφελος έχει κανείς να συμμετέχει σε σωματείο...?
Πας στο τάδε κλαμπ, ζητάς το μισθό σου και ΙΚΑ...
Αρνείται να πληρώσει ΙΚΑ και σου προσφέρει 20ευρώ/βραδιά...
Παρεμβαίνει το σωματείο με καταγγελεία και σε περίπτωση που είναι εφικτό, κλείνει το μαγαζί...
Τι λέμε τώρα;;;
Μιλάμε για σωματείο και (πέρα απ'τα λογικά που είπε ο Γιώργος) θέτουμε και ερωτήματα "καθαρά ή μαύρα";;;
Και τι όφελος έχει κανείς να συμμετέχει σε σωματείο...?
Πας στο τάδε κλαμπ, ζητάς το μισθό σου και ΙΚΑ...
Αρνείται να πληρώσει ΙΚΑ και σου προσφέρει 20ευρώ/βραδιά...
Παρεμβαίνει το σωματείο με καταγγελεία και σε περίπτωση που είναι εφικτό, κλείνει το μαγαζί...
Τι λέμε τώρα;;;
发表时间 Thu 06 Mar 14 @ 9:50 am
Δυστυχώς, πλέον εδρεύω Κέρκυρα αντί Αθήνα...
Οπότε ίσως ακούγομαι λίγο "έξω απ'τον χορό. -πολλά τραγούδια λέγονται-"
Πάντως κάθε αρχή γίνεται απο κάποια άτομα...
Γίνεται μια σειρά συναντίσεων και με συζήτηση μπαίνει το θέμα σε έναν δρόμο...
Οπότε ίσως ακούγομαι λίγο "έξω απ'τον χορό. -πολλά τραγούδια λέγονται-"
Πάντως κάθε αρχή γίνεται απο κάποια άτομα...
Γίνεται μια σειρά συναντίσεων και με συζήτηση μπαίνει το θέμα σε έναν δρόμο...
发表时间 Thu 06 Mar 14 @ 9:52 am
αμα υπαρχει θεληση ολα γινονται
ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν πολλα ατομα που θα θελανε να συμμετεχουν (εχω ηδη 5 ατομα που ξερω οτι σιγουρα θελουν)
και μελος θα ηθελε να γινει ακομα και καποιος που παιζει 1 φορα το μηνα.
μη ξεχνατε οτι υπαρχουν απειρα σωματεια
ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν πολλα ατομα που θα θελανε να συμμετεχουν (εχω ηδη 5 ατομα που ξερω οτι σιγουρα θελουν)
και μελος θα ηθελε να γινει ακομα και καποιος που παιζει 1 φορα το μηνα.
μη ξεχνατε οτι υπαρχουν απειρα σωματεια
发表时间 Thu 06 Mar 14 @ 12:12 pm
Eιμαστε έτοιμοι στην Αιτωλοακαρνανία σε λίγες ημέρες θα σας εχω λεπτομεριες.
Ο έλεγχος θα γίνεται από την αστυνομία.
Η επιτήρηση από εμάς τους ιδιους.
Ας ξαναβάλει μαγαζάτορας dj στο μαγαζί του χωρίς έναρξη η χωρίς ικα.
Το πρόστιμο μόνο για τον εργαζόμενο χωρις ικα είναι 10400.
Θα γίνονται μέλη ΜΟΝΟ όσοι έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος στην εφορία.
Αφορά περισσότερο mobile dj ηχητική κάλυψη εκδηλώσεων.
ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ.
Να φύγουνε οι τζαμπατζήδες από τα μαγαζιά και να πάψουν οι μαγαζάτορες να έχουν τον πιτσιρικά
χωρις ενσυμα.
ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ.
Να φύγουνε οι τζαμπατζήδες από τα μαγαζιά και να πάψουν οι μαγαζάτορες να έχουν τον πιτσιρικά
χωρις ενσυμα.
发表时间 Fri 07 Mar 14 @ 2:45 am
Καλή αρχή σας εύχομαι!!!
Αρκεί να μην φαγωθείτε μεταξύ σας... ;)
Αρκεί να μην φαγωθείτε μεταξύ σας... ;)
发表时间 Fri 07 Mar 14 @ 6:35 am
djkappas wrote :
Eιμαστε έτοιμοι στην Αιτωλοακαρνανία σε λίγες ημέρες θα σας εχω λεπτομεριες.
ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ.
χωρις ενσυμα.
ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ.
χωρις ενσυμα.
Φίλε μου χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, επέτρεψε μου να σου πω 2-3 πράγματα γιατί δεν έχει καμία σχέση το μέλος ενός συλλόγου ή σωματείου με την νομιμότητα...
Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος θα έπρεπε και τώρα να γίνεται από την αστυνομία όσον αφορά τα ένσημα και το βιβλιάριο υγείας που θα πρέπει να έχει ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος σε τέτοιου είδους μαγαζιά.
Το έναρξη επαγγέλματος σημαίνει αυτασφάλιση σε τέτοιου είδους δουλειά... δηλαδή ΤΕΒΕ - καμία σχέση με ΙΚΑ. Αυτό δεν συμφέρει κανέναν ελεύθερο επαγγελματία ... και στις μέρες μας θα πρέπει να είσαι πολύ large να είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις την ταρίφα του ΤΕΒΕ κάθε μήνα, όταν δεν έχεις σταθερή δουλειά. Σίγουρα θα μπεις μέσα.
Αν κάποιος είναι σταθερός dj σε ένα μαγαζί ... για να είναι νόμιμος ο μαγαζάτορας, φτάνει να του κάνει μια πρόσληψη (όπως και του λαντζιέρη) και πληρώνοντας τις αντίστοιχες εισφορές στο ΙΚΑ ανάλογα με τον μισθό που θα φαίνεται είναι νομιμότατος και ας μην έχει κάνει ο dj έναρξη. Οπότε ο σύλλογος που λες δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα.
Στην ουσία το καταστατικό ενός σωματείου - συλλόγου έχει κάποιες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που πρέπει να τηρούνται ΜΟΝΟ από τα μέλη του. Αν εγώ πχ δεν είμαι μέλος αλλά φαίνομαι νομότυπος εκεί που δουλεύω... δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και ας χαλάω την πιάτσα κλπ κλπ.
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω..... αλλά λόγο πολλών χρόνων εμπειρίας με διάφορα σωματεία (συνδικαλιστικά και αθλητικά) δεν βλέπω φως.
Το μόνο που θα μπορούσε ίσως να γίνει - αλλά σε όλη την Ελλάδα - είναι αν υπάρξουν κάποια στιγμή πολλοί τέτοιοι σύλλογοι να φτιαχτεί μια ομοσπονδία που να αντιπροσωπεύει τους dj (πράγμα πάρα πολύ δύσκολο γιατί έχει να κάνει με το αντικείμενο όπου υπάρχει πχ η ομοσπονδία θεάματος - ακροάματος) και να φτιάξει σε συνεργασία με το κράτος μια συλλογική σύμβαση εργασίας με όλους τους όρους εργασίας για το συγκεκριμένο επάγγελμα.
Δυστυχώς δεν πρόκειται να γίνει (έτσι ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα) γιατί αυτοί που θα σε αντιπροσωπεύουν στο τέλος δεν θα είναι dj και ο σκοπός τους θα είναι να μπουν στην όποια κομματική αλυσίδα έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν τα δικά τους και μόνο συμφέροντα.
发表时间 Sun 09 Mar 14 @ 8:25 am
Ανέβασε αν σου είναι εύκολο το καταστατικό του συλλόγου που λες...
发表时间 Sun 09 Mar 14 @ 8:26 am
Απέφευγα να γράψω περισσότερα για το θέμα... Αλλά:
1) Υπάρχουν 2 τρόποι να είναι "νόμιμος" ένας dj
A) Να είναι ελεύθερος επαγγελματίας (έναρξη στην εφορία)
Β) Να είναι υπάλληλος ΙΚΑ
Στην πρώτη περίπτωση ο Dj κόβει τιμολόγιο στην επιχείρηση (Αμοιβή + ΦΠΑ). Τον ΦΠΑ τον αποδίδει στην εφορία, ενώ από το σύνολο των αμοιβών καθορίζονται τα ετήσια έσοδα. Μετά καθορίζονται και τα ετήσια έξοδα και έχουμε φορολόγηση τύπου έσοδα - έξοδα. Σ' αυτή την περίπτωση η επιχείρηση (bar - club κτλ) δεν έχει άλλα έξοδα πέρα από την αμοιβή του dj αφού ο ΦΠΑ συμψηφίζεται με τον ΦΠΑ που εισπράττει η επιχείρηση. Στην ουσία την επιχείρηση την συμφέρει αυτός ο τρόπος λειτουργίας καθώς παρουσιάζει τιμολόγια εξόδων και συμψηφίζει ΦΠΑ.
Υπάρχει μια μεγάλη σύγχυση για το πότε πρέπει να κόβεται το τιμολόγιο. Στην αρχή της νύχτας ή στο τέλος;;; Επειδή έχω κάνει έναρξη και το έχω ψάξει όσο μπόρεσα σαφή απάντηση δεν υπάρχει. Με βάση αυτά που μπόρεσα να καταλάβω από την εφορία το τιμολόγιο πρέπει να κόβεται στην αρχή της βραδιάς. Αν η χρέωση προς τον πελάτη είναι με χρονοχρέωση (π.χ. 10 ευρώ η ώρα) τότε θα πρέπει να υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό υπογεγραμμένο ώστε να μπορεί να κοπεί τιμολόγιο στο τέλος της βραδιάς. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει η εφορία ακόμα είναι αν το ιδιωτικό συμφωνητικό πρέπει να είναι θεωρημένο από την εφορία ή οχι.
Στην δεύτερη περίπτωση, ο υπάλληλος ΙΚΑ έχει έξοδα για τον επιχειρηματία (ένσημα). Επίσης ο υπάλληλος πρέπει να είναι δηλωμένος ΑΚΡΙΒΩΣ για ποιες μέρες δουλεύει και τι μισθό παίρνει. Αν "σκάσει" έλεγχος και ο υπάλληλος δεν είναι δηλωμένος για την συγκεκριμένη μέρα τότε η επιχείρηση δεν γλυτώνει το πρόστιμο. Δηλαδή αν η επιχείρηση έχει δηλωμένο ένα dj το Σάββατο μόνο και ο έλεγχος εντοπίσει τον ίδιο dj την Παρασκευή τότε το δεκαχίλιαρο δεν το γλυτώνει.
Αυτός ο τρόπος δεν συμφέρει ιδιαίτερα την επιχείρηση. Φυσικά και εμφανίζει έξοδα (κατάσταση μισθοδοσίας) αλλά πρέπει να έχει σταθερό προσωπικό, η τον λογιστή "απίκο" να δηλώνει συνέχεια αλλαγές στο βιβλίο προσωπικού (συν τα ένσημα που αναφέραμε ήδη).
Υπάρχει και κάτι "ιδιόρυθμο" όσον αφορά τους dj υπαλλήλους ΙΚΑ που έχω συναντήσει μερικές φορές: Κάποιοι από αυτούς ΔΕΝ θέλουν ΙΚΑ. Κι αυτό γιατί έχουν κάρτα ανεργίας η οποία αυτόματα "λήγει - ακυρώνεται" με την πρόσληψη από την επιχείρηση! :P
Σε κάθε περίπτωση από τις δύο, είναι προς το καλό όλων να πιέσουμε για την νομιμότητα.
Ένα "σωματείο" στην πραγματικότητα το μόνο που μπορεί να κάνει στην παρούσα φάση είναι να πιέσει για την τήρηση της νομιμότητας. Φυσικά και δεν παίζει ρόλο στο αν είναι κάποιος νόμιμος το αν είναι μέλος του σωματείου ή όχι.
Αλλά και η "πίεση" για νομιμότητα έχει κι αυτή τα δικά της προβλήματα/θέματα. Υπάρχει κίνδυνος να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και ειδικά σε "κλειστές" κοινωνίες.
Την εποχή που πολλές νυχτερινές επιχειρήσεις επιβιώνουν με τεράστια δυσκολία (εν μέσω παρανομίας) το να ξεκινήσει ένα "σωματείο" - "σύλλογος" να κάνει μηνύσεις αβέρτα ή να στέλνει την αστυνομία/ΙΚΑ κάθε τρεις και λίγο για "έλεγχο" (και ειδικά από την στιγμή που ο έλεγχος δεν θα σταματήσει στον dj αλλά θα εξετάσει και όλους τους υπόλοιπους υπαλλήλους) μπορεί να οδηγήσει σε περίεργες αντιδράσεις και καταστάσεις.
Χρειάζεται διπλωματία, και πολύ λεπτοί χειρισμοί για να υπάρξει αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου...
1) Υπάρχουν 2 τρόποι να είναι "νόμιμος" ένας dj
A) Να είναι ελεύθερος επαγγελματίας (έναρξη στην εφορία)
Β) Να είναι υπάλληλος ΙΚΑ
Στην πρώτη περίπτωση ο Dj κόβει τιμολόγιο στην επιχείρηση (Αμοιβή + ΦΠΑ). Τον ΦΠΑ τον αποδίδει στην εφορία, ενώ από το σύνολο των αμοιβών καθορίζονται τα ετήσια έσοδα. Μετά καθορίζονται και τα ετήσια έξοδα και έχουμε φορολόγηση τύπου έσοδα - έξοδα. Σ' αυτή την περίπτωση η επιχείρηση (bar - club κτλ) δεν έχει άλλα έξοδα πέρα από την αμοιβή του dj αφού ο ΦΠΑ συμψηφίζεται με τον ΦΠΑ που εισπράττει η επιχείρηση. Στην ουσία την επιχείρηση την συμφέρει αυτός ο τρόπος λειτουργίας καθώς παρουσιάζει τιμολόγια εξόδων και συμψηφίζει ΦΠΑ.
Υπάρχει μια μεγάλη σύγχυση για το πότε πρέπει να κόβεται το τιμολόγιο. Στην αρχή της νύχτας ή στο τέλος;;; Επειδή έχω κάνει έναρξη και το έχω ψάξει όσο μπόρεσα σαφή απάντηση δεν υπάρχει. Με βάση αυτά που μπόρεσα να καταλάβω από την εφορία το τιμολόγιο πρέπει να κόβεται στην αρχή της βραδιάς. Αν η χρέωση προς τον πελάτη είναι με χρονοχρέωση (π.χ. 10 ευρώ η ώρα) τότε θα πρέπει να υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό υπογεγραμμένο ώστε να μπορεί να κοπεί τιμολόγιο στο τέλος της βραδιάς. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει η εφορία ακόμα είναι αν το ιδιωτικό συμφωνητικό πρέπει να είναι θεωρημένο από την εφορία ή οχι.
Στην δεύτερη περίπτωση, ο υπάλληλος ΙΚΑ έχει έξοδα για τον επιχειρηματία (ένσημα). Επίσης ο υπάλληλος πρέπει να είναι δηλωμένος ΑΚΡΙΒΩΣ για ποιες μέρες δουλεύει και τι μισθό παίρνει. Αν "σκάσει" έλεγχος και ο υπάλληλος δεν είναι δηλωμένος για την συγκεκριμένη μέρα τότε η επιχείρηση δεν γλυτώνει το πρόστιμο. Δηλαδή αν η επιχείρηση έχει δηλωμένο ένα dj το Σάββατο μόνο και ο έλεγχος εντοπίσει τον ίδιο dj την Παρασκευή τότε το δεκαχίλιαρο δεν το γλυτώνει.
Αυτός ο τρόπος δεν συμφέρει ιδιαίτερα την επιχείρηση. Φυσικά και εμφανίζει έξοδα (κατάσταση μισθοδοσίας) αλλά πρέπει να έχει σταθερό προσωπικό, η τον λογιστή "απίκο" να δηλώνει συνέχεια αλλαγές στο βιβλίο προσωπικού (συν τα ένσημα που αναφέραμε ήδη).
Υπάρχει και κάτι "ιδιόρυθμο" όσον αφορά τους dj υπαλλήλους ΙΚΑ που έχω συναντήσει μερικές φορές: Κάποιοι από αυτούς ΔΕΝ θέλουν ΙΚΑ. Κι αυτό γιατί έχουν κάρτα ανεργίας η οποία αυτόματα "λήγει - ακυρώνεται" με την πρόσληψη από την επιχείρηση! :P
Σε κάθε περίπτωση από τις δύο, είναι προς το καλό όλων να πιέσουμε για την νομιμότητα.
Ένα "σωματείο" στην πραγματικότητα το μόνο που μπορεί να κάνει στην παρούσα φάση είναι να πιέσει για την τήρηση της νομιμότητας. Φυσικά και δεν παίζει ρόλο στο αν είναι κάποιος νόμιμος το αν είναι μέλος του σωματείου ή όχι.
Αλλά και η "πίεση" για νομιμότητα έχει κι αυτή τα δικά της προβλήματα/θέματα. Υπάρχει κίνδυνος να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και ειδικά σε "κλειστές" κοινωνίες.
Την εποχή που πολλές νυχτερινές επιχειρήσεις επιβιώνουν με τεράστια δυσκολία (εν μέσω παρανομίας) το να ξεκινήσει ένα "σωματείο" - "σύλλογος" να κάνει μηνύσεις αβέρτα ή να στέλνει την αστυνομία/ΙΚΑ κάθε τρεις και λίγο για "έλεγχο" (και ειδικά από την στιγμή που ο έλεγχος δεν θα σταματήσει στον dj αλλά θα εξετάσει και όλους τους υπόλοιπους υπαλλήλους) μπορεί να οδηγήσει σε περίεργες αντιδράσεις και καταστάσεις.
Χρειάζεται διπλωματία, και πολύ λεπτοί χειρισμοί για να υπάρξει αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου...
发表时间 Mon 10 Mar 14 @ 5:58 am
μια χαρά τα λες αλλά επιμένω (για να καταλάβουν οι υπόλοιποι) ότι όλα αυτά που αφορούν την νομιμότητα δεν έχουν να κάνουν με σωματεία και μέλη.
发表时间 Mon 10 Mar 14 @ 9:30 am
κανονικα θα επρεπε να γινεται με εργοσημο συμφωνα με αυτα που διαβαζω
发表时间 Mon 10 Mar 14 @ 3:05 pm
Αλέξη όπως πολλά πράγματα στην Ελλάδα άλλωστε, άλλο τι διαβάζεις και άλλο τι ισχύει. Μπλέξε με έλεγχο μικτού κλιμακίου σε νυχτερινή επιχείρηση, και μετά έλα να τα πούμε... :P
Και αυτό το λέω γιατί βρέθηκα σε τέτοιο έλεγχο και παρόλο που ήμουν 100% νόμιμος (ελεύθερος επαγγελματίας που είχα κόψει τιμολόγιο στην επιχείρηση) είδα κι έπαθα να "ξεμπλέξω" αφού ζούμε πλέον στην εποχή οτι πρέπει να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας!!!
Και αυτό το λέω γιατί βρέθηκα σε τέτοιο έλεγχο και παρόλο που ήμουν 100% νόμιμος (ελεύθερος επαγγελματίας που είχα κόψει τιμολόγιο στην επιχείρηση) είδα κι έπαθα να "ξεμπλέξω" αφού ζούμε πλέον στην εποχή οτι πρέπει να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας!!!
发表时间 Tue 11 Mar 14 @ 2:32 am
Θεωρώ ότι πρέπει να σας αναφέρω ότι οι μετρήσεις μας στατιστικά δείχνουν ότι στο νομο Αιτωλοακαρνανίας είναι
νόμιμοι dj 30 και dj χωρις έναρξη η ικα είναι 300.
Δεν είναι η δουλειά μου να κρινω ποιο είναι το νόμιμο η το παράνομο.
Ουτε προσωπικά εχω πρόβλημα γιατί εχω αρκετή δουλεια.
Δεν μπορω όμως να βλέπω κάποιους (καθηγητές ,υπαλ. νοσοκομείου , υπαλ.οτε) κλπ.
να ξεκινουν να γίνονται dj
στα 35-40 τους λοιπόν με ένα labtop και 2 12'' αυτοενυσχιομενα να χτυπάνε δουλειες
με 40 50 και 80 ευρω.
Σκεφτείτε ότι μια κορνα να καει σε ένα καλο ηχειο εχει 200-300 ευρω.
Που πας ρε καραμητρο με 50 και 80 ευρω και λες ότι Καππας είναι πανάκριβος,
σιγα μην χαράξεις και σε τι τιμες θα δουλεύουμε....
Μην μπερδεύεται το χόμπι με τη δουλεια.
Η δουλεια θέλει και έναρξη θέλει και ο α ε ε. ΄και πολλά αλλα για να δουλέψεις εξω.
Mε απλα λογια θα τα κλείσουμε τα μαγαζιά μας αν δεν φυγουν αυτοι που πρεπει να
φυγουν από τη μεση.
Όπως είπε ο φίλος ποιο πανω το τεβε δεν σου χαρίζεται είναι περίπου 300 και πανω το μηνα.
Οι νόμιμοι μόνο όφελος έχουν.
Τα ζευγάρια ενημερώνονται από τις αίθουσες εκδηλώσεων ότι πλέον μόνο dj με έναρξη θα δεχτούν
στο μαγαζι τους και οι δουλειές μας ανεβαίνουν.
νόμιμοι dj 30 και dj χωρις έναρξη η ικα είναι 300.
Δεν είναι η δουλειά μου να κρινω ποιο είναι το νόμιμο η το παράνομο.
Ουτε προσωπικά εχω πρόβλημα γιατί εχω αρκετή δουλεια.
Δεν μπορω όμως να βλέπω κάποιους (καθηγητές ,υπαλ. νοσοκομείου , υπαλ.οτε) κλπ.
να ξεκινουν να γίνονται dj
στα 35-40 τους λοιπόν με ένα labtop και 2 12'' αυτοενυσχιομενα να χτυπάνε δουλειες
με 40 50 και 80 ευρω.
Σκεφτείτε ότι μια κορνα να καει σε ένα καλο ηχειο εχει 200-300 ευρω.
Που πας ρε καραμητρο με 50 και 80 ευρω και λες ότι Καππας είναι πανάκριβος,
σιγα μην χαράξεις και σε τι τιμες θα δουλεύουμε....
Μην μπερδεύεται το χόμπι με τη δουλεια.
Η δουλεια θέλει και έναρξη θέλει και ο α ε ε. ΄και πολλά αλλα για να δουλέψεις εξω.
Mε απλα λογια θα τα κλείσουμε τα μαγαζιά μας αν δεν φυγουν αυτοι που πρεπει να
φυγουν από τη μεση.
Όπως είπε ο φίλος ποιο πανω το τεβε δεν σου χαρίζεται είναι περίπου 300 και πανω το μηνα.
Τα ζευγάρια ενημερώνονται από τις αίθουσες εκδηλώσεων ότι πλέον μόνο dj με έναρξη θα δεχτούν
发表时间 Tue 11 Mar 14 @ 10:04 am
djkappas wrote :
και αμα το ζευγαρι εχει ανηψακι 16 χρονων που θελει να παιξει στο γαμο τους τα τραγουδια που ακου καθε μερα μαζι?
τι θα πουνε?
发表时间 Tue 11 Mar 14 @ 1:52 pm
djkappas wrote :
Καλή τύχη μ' αυτό...
Κάτι παρόμοιο πήγε να γίνει πέρυσι το καλοκαίρι στην περιοχή μου, αλλά οι αίθουσες εκδηλώσεων στο τέλος πέσανε να "φάνε" τους νόμιμους dj καθώς από την μία οι επιχειρηματίες που τις διευθύνουν κάνουν πως και πως να κλείσουν δουλειές εν μέσω οικονομικής κρίσης (οπότε και κάνουν σχεδόν οτιδήποτε ζητήσει το ζευγάρι) και από την άλλη οι "νόμιμοι" απείλησαν με μηνύσεις και καταγγελίες για ελέγχους... Τα πράγματα πραγματικά πήραν άσχημη τροπή για λίγο, αλλά επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι και οι τόνοι έπεσαν. Αν με ρωτήσεις αν άλλαξε κάτι, θα σου πω απλά ΟΧΙ!
发表时间 Tue 11 Mar 14 @ 2:01 pm