登录:     

Forum: Greek Forum

Topic: ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΤΑΣΗΣ

由于该帖子已年深日久,可能包含陈旧过时或描述错误的信息。

Παιδιά θα ήθελα την ιδανική πρόταση για αγορά σταθεροποιητή τάσης. Στα υπ'οψιν σας ότι χρησιμοποιώ δύο laptop, δύο controllers, μίκτη, δύο cd players (stand by). Θα ήθελα κάτι συγκεκριμένο με δεδομένονο ότι το χρησιμοποιείται και είσαστε ευχαριστημένοι.

发表时间 Tue 25 Feb 14 @ 6:55 am
Πάρε κάποιον της APC που να σε καλύπτει στα Watt. Γενικά ένας 600άρης πρέπει να είναι υπεραρκετός (τα περισσότερα laptop τραβάνε μέχρι 70 Watt)

Εγώ έχω 3 σταθεροποιητές APC Line R 1200 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Δεν τους χρησιμοποιώ για Dj-ing αλλά για το γραφείο μου που από τις "εξυπνάδες" της ΔΕΗ έκαψα μέσα σε 6 μήνες 2 τροφοδοτικά Corsair. Έβαλα 2 απο αυτά και ησύχασα!

Γιώργο είδα το προιόν. Αναφερόμαστε σε σταθεροποιητή τάσης και όχι σε UPS έτσι? (από όσα ξέρω δεν κάνουν την ίδια δουλειά αφού το UPS απλά λειτουργεί σαν ηλεκτρογεννήτρια - δηλαδή διατηρεί το ρεύμα σε περίπτωση διακοπής από τη ΔΕΗ). Ή κάνω κάπου λάθος? Εγώ στο σπίτι έχω αυτό :

http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=br1500i

Βρήκα λοιπόν αυτό που μου λες :

http://www.info-technology.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=9880&category_id=244&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&vmcchk=1&Itemid=106

και έχω μια ερώτηση. Αν σε μία από τις τέσσερις πρίζες συνδέσω ένα πολύμπριζο στο οποίο έχω βάλει τις συσκευές που χρησιμοποιώ, τι πρόβλημα μπορεί να υπάρξει? Ή ποια είναι η ενδεδειγμένη συνδεσμολογία ώστε να έχουμε τη μέγιστη απόδοση?

Ναι, αναφερόμαστε σε σταθεροποιητή. Διαφορετικά θα χρειαζόσουν on-line UPS τα οποία και ακριβά είναι, και λίγο "δυσεύρετα" για χαμηλά Watt.

Τώρα στην συνδεσμολογία δεν θα έχεις κανένα θέμα αφού στην ουσία οι 4 θύρες που βλέπεις είναι απλά γεφυρωμένες μεταξύ τους.

Επίσης σήμερα έμαθα ότι τα UPS είναι ΚΑΙ σταθεροποιητές τάσης οπότε αν ισχύει αυτό σκέφτομαι το εξής :

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.664101

έχοντας ως δεδομένο ότι έχω ένα UPS 405 watts, σταθεροποιητή τάσης και πολύμπριζο. Τι γνώμη έχεις?

Μόλις απο πάνω σου έγραψα οτι θες ON-LINE και όχι Stand-By UPS για να είσαι προστατευμένος απο διακυμάνσεις ρεύματος (εμείς μιλάμε οτι θέλουμε να σταθεροποιήσουμε διακυμάνσεις +/- 20 με 30 Volts. To UPS που έγραψες δεν ενεργοποιείται πριν πέσει η τάση κάτω από 160Volts)

Απόλυτα κατανοητός (όπως πάντα) George!! Σε ευχαριστώ πολύ!!

Επανέρχομαι.

http://www.shop4u.gr/products.php?7170&cPath=128_144_209

Πήρα το συγκεκριμένο προιόν της APC, και το ερώτημα είναι : Εγώ χρησιμοποιώ 2 laptop (ένα Mac Book Pro Retina display & ένα HP με Windows - κι αυτό πολύ ''δυνατό'' αν παίζει κάποιο ρόλο), ένα μίκτη Pioneer DJM 750, την Pioneer XDJ-R1, 2 Pioneer CDJ 400, δύο controllers της NI (το X1 MK2 & το Z1 - αυτά δεν έχουν δική τους τροφοδοσία), ίσως (όταν δε χρησιμοποιώ το Z1) να χρησιμοποιήσω την κάρτα ήχου Traktor audio 6, ένα ασύρματο μικρόφωνο της Shure. Επίσης (αυτό το αναφέρω χωριστά αφού ίσως να μη επαρκεί το APC και γι'αυτό το κομμάτι) δύο ενισχυτές και έναν επεξεργαστή DBX, που στέλνουν ήχο σε 4 δορυφόρους και 2 subs. Αυτό το προιόν αρκεί για να καλύψει όλα αυτά ή ένα μέρος από αυτά (και ποιο)? Σε περίπτωση που δεν αρκεί και παρ'ολα αυτά εγώ τα συνδέσω πάνω στο APC, τι θα συμβεί? Θα έχω κάποιο πρόβλημα ή απλά δε θα είμαι καλλυμένος από άνοδο ή πτώση τάσης?

τους ενισχυτες ΌΠΩΣΔΉΠΟΤΕ ΟΧΙ επάνω στον σταθεροποιητή.Για όλα τα άλλα πρέπει να είσαι εντάξει.Ο σταθεροποιητής σου είναι 1200VA δηλαδή 1200 WATT και στην πραγματικότητα μάλλον κάτω από 1000 watt .Για τα λαπτοπ , μικτη τα 400αρια καρτες ηχου επεξεργαστες ήχου είσαι ο.κ όχι όμως για ενισχυτές ή αυτοενισχυόμενα ηχεία

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.701034

Γιώργο έχω και αυτό το UPS. Το θέμα είναι (επειδή δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις πάνω σε αυτό το κομμάτι) ότι δεν ξέρω αν αυτό είναι on-line ή stand-by UPS (δεν ξέρω πως γίνεται αυτός ο διαχωρισμός - εννοώ πως τα καταλαβαίνεις κι όχι ποια είναι η διαφορά τους).

ankos wrote :
τους ενισχυτες ΌΠΩΣΔΉΠΟΤΕ ΟΧΙ επάνω στον σταθεροποιητή.Για όλα τα άλλα πρέπει να είσαι εντάξει.Ο σταθεροποιητής σου είναι 1200VA δηλαδή 1200 WATT και στην πραγματικότητα μάλλον κάτω από 1000 watt .Για τα λαπτοπ , μικτη τα 400αρια καρτες ηχου επεξεργαστες ήχου είσαι ο.κ όχι όμως για ενισχυτές ή αυτοενισχυόμενα ηχεία

Ankos όντως κι εγώ υπολόγιζα ότι το πρώτο κομμάτι δεν ξεπερνάει τα 500 watts, απλά ήθελα να σιγουρευτώ. Τώρα μήπως γνωρίζεις γιατί δεν πρέπει να συνδέσω ΚΑΙ τους ενισχυτές? Τι θα συμβεί δηλαδή αν το κάνω? (όχι ότι θα το κάνω ε..)

θα κάψεις τον σταθεροποιητή

Τι θα γίνει αν με ένα σκοινί που αντέχει 1000 κιλά έλξης προσπαθήσεις να τραβήξεις 3000 κιλά;;; :P
Την απάντηση του τι θα γίνει αν βάλεις πάνω στον σταθεροποιητή και τους ενισχυτές στην έδωσε ο ankos.
Για το UPS που ρώτησες η ίδια η σελίδα που μου έδωσες γράφει και την υπο-κατηγορία του: Line Interactive.
Διαφορετικά πας στο site του κατασκευαστή και κοιτάς. Οι σοβαρές εταιρείες πάντα γράφουν την "υπο-κατηγορία" του UPS

(陈旧帖子或论坛版块会自动关闭)