快速登录:  

Forum: Greek Forum

话题: Novation Launchpad Mk2

由于该帖子已年深日久,可能包含陈旧过时或描述错误的信息。

DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Γεια σας φίλοι. Πήρα το Novation Launchpad Mk2 για να έχω πολλά πλήκτρα διαθέσιμα για samples, effects, loops κ.α. και έχω κάποιες ερωτήσεις. Σε αντίθεση με κάποιες εντολές σε άλλα controllers εδώ δε λειτουργούν και θα ήθελα κάποιες εναλλακτικές. Πιο συγκεκριμένα : Η εντολές goto -0.009 & goto +0.009 που έχω στο πληκτρολόγιο και η param_smaller 0 ? jogwheel -0.009 : jogwheel +0.009 που έχω στο traktor kontrol xi mk2 και που λειτουργούν κανονικά, εδώ δε λειτουργούν. Το ίδιο συμβαίνει και με τις εντολές adjust_cbg -0.005 & adjust_cbg +0.005 που έχω για να μετακινώ τα grids. Οι άλλες εντολές έχουν να κάνουν με τα leds. Στο x1 mk2 τα πλήκτρα cue & play έχουν μπλε & πράσινο χρώμα αντίστοιχα και με τις εντολές load_pulse ? play ? off : cue ? on : blink : off & load_pulse ? play ? on : cue ? off : blink : off αυξάνεται η φωτεινότητα στο πλήκτρο που πατάω. Στο Novation πάλι δε λειτουργεί. Τέλος στο x1 mk2 στα πλήκτρα flux & sync τα μπλε φώτα αναβοσβήνουν με την εντολή not sync_hint 'phase' ? blink κάτι που δε συμβαίνει επίσης στο Novation. Έχετε κάποιες εναλλακτικές να δοκιμάσω?
 

发表时间 Tue 29 Sep 20 @ 7:03 pm
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Παράλειψη : Στο x1mk2 έχω και τις εντολές smart_play ? get_var '$led_on' : get_var '$led_off' & smart_cue ? get_var '$led_on' : get_var '$led_off' που ανάβουν/σβήνουν όταν ενεργοποιώ/απενεργοποιώ τα smart play & smart cue. Στο Novation πάλι δε δουλεύουν. Έχουμε καμία εναλλακτική και γι'αυτά?
 

发表时间 Tue 29 Sep 20 @ 8:41 pm
Στη novation τα LED είναι RGB
Που σημαίνει οτι πρέπει να δώσεις χρώμα αντί για on/off
Παράδειγμα:

load_pulse ? play ? off : cue ? color 'red' : blink ? color 'red' : color 'black' : off

Επίσης στη novation όλα τα κουμπιά είναι "deckless" (δηλαδή χωρίς εσωτερική αντιστοιχία σε κάποιο deck)
Αυτό σημαίνει οτι τα κουμπιά θα στέλνουν εντολές σε ένα μόνο deck, σ' αυτό που είναι επιλεγμένο στην καρτέλα mappers στις ρυθμίσεις του προγράμματος

Για να το προσπεράσεις αυτό, δοκίμασε στις εντολές σου να βάζεις μπροστά το deck
Παράδειγμα:

deck 1 adjust_cbg -0.005

deck 2 goto +0.009

κτλ

 

发表时间 Tue 29 Sep 20 @ 10:35 pm
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Σε ευχαριστώ πού Γιώργο για την απάντηση. Ναι, το γνωρίζω και αυτό κάνω πάντα όπως και στο traktor kontrol f1 που δε "χωρίζεται" σε δύο decks όπως τα z1 & x1mk2. Βασικά δεν έχω σοβαρό πρόβλημα με τις εντολές αλλά με τα leds. Όσον αφορά τις εντολές για jogwheel και adjust δεν είναι κάτι σημαντικό αφού τις έχω στο πληκτρολόγιο και δουλεύουν, απλά ήθελα να μάθω αν υπάρχουν εντολές για αυτά που να τις δουλέψω από το Novation. Δηλαδή αν είχα μόνο το launchpad πως θα μπορούσα να κάνω από αυτό αυτές τις ενέργειες?
 

发表时间 Wed 30 Sep 20 @ 1:12 pm
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Sorry τώρα διάβασα το φινάλε σου. Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι Γιώργο!!
 

发表时间 Wed 30 Sep 20 @ 4:24 pm


(陈旧帖子或论坛版块会自动关闭)