快速登录:  

Forum: Greek Forum

话题: “Κολλήματα” & Άμεση Αντιμετώπιση

由于该帖子已年深日久,可能包含陈旧过时或描述错误的信息。

Επειδή “όποιος φυλάει τα ρούχα του, έχει τα μισά”…

Ας υποθέσουμε ότι παίρνεις controller και laptop και πας να παίξεις ως guest σε club / party ή σε γάμο, κ.τ.λ. Τα στήνεις και εάν έχεις την δυνατότητα, έχεις και ένα cd player με ένα μιξαρισμένο δισκάκι stand-by (καλού-κακού).
Και εκεί που παίζεις και όλα μια χαρά, ξαφνικά και ανεξήγητα το VDj / laptop / controller “κολλάει”! Χώνεις το cd player να παίζει και έχεις στην διάθεσή σου κάποια λεπτά της ώρας να “σώσεις” την παρτίδα.

Το ερώτημα που τίθεται, είναι τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση???

Προσωπικά θα μπορούσα να σκεφτώ – πράξω:

1. Επανεκκίνηση laptop σε “ασφαλή λειτουργία” και έλεγχος (chkdsk) δίσκων.
ή
2. Επανεκκίνηση laptop και αντικατάσταση των 2 φακέλων VDj (των εγγράφων και της μουσικής), εάν έχω μαζί μου USB Stick με πρόσφατο back-up.

Καμιά άλλη ιδέα – πρόταση παίζει???
 

发表时间 Sat 12 Mar 16 @ 11:09 am
Υπαρχουν τοσο πολλοι λογοι που μπορει να κρασαρει το προγραμμα η να μπλοκαρει το λαπτοπ η να χαθει η επικοινωνια με το
controller που κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει για την αντιμετωπιση. Φροντισε να μαθεις το συστημα σου και που υστερει (αν υστερει καπου)
καθως και τι πρεπει να αποφευγεις (πχ χαμηλο latency, φορτωμα 5-6 effect ταυτοχρονα κτλ) και με τον καιρο θα αποκτησεις την εμπιστοσυνη που πρεπει η θα ψαχτεις για αλλαγη εξοπλισμου
 

发表时间 Sat 12 Mar 16 @ 11:56 am
aledjoPRO InfinityMember since 2005
εκεινη την ωρα απλα κλεινεις και ξανανοιγεις το vdj. δε προλαβαινεις να κανεις κατι αλλο...

τις υπολοιπες δοκιμες τις κανεις σπιτι σου
 

发表时间 Sat 12 Mar 16 @ 12:22 pm
dimitris_g wrote :
Υπαρχουν τοσο πολλοι λογοι που μπορει να κρασαρει το προγραμμα η να μπλοκαρει το λαπτοπ η να χαθει η επικοινωνια με το
controller που κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει για την αντιμετωπιση. Φροντισε να μαθεις το συστημα σου και που υστερει (αν υστερει καπου)
καθως και τι πρεπει να αποφευγεις (πχ χαμηλο latency, φορτωμα 5-6 effect ταυτοχρονα κτλ) και με τον καιρο θα αποκτησεις την εμπιστοσυνη που πρεπει η θα ψαχτεις για αλλαγη εξοπλισμου

Φαντάζεσαι να πας το αμάξι σου (σχετικά καινούριο) στο μάστορη - κάστορη και να σου πει: "Αδερφέ, υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι, που μπορεί να σε αφήσει το αμάξι, που κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τίποτα... Φρόντισε να μάθεις που υστερεί και άμα σε αφήσει, κάτσε και κοίτα το και μετά άλλαξέ το!"

:-)))

 

发表时间 Sat 12 Mar 16 @ 8:54 pm
Κι όμως αυτό θα σου πει γιατί δεν είσαι μηχανικός αυτοκινήτων, αλλά οδηγός και σαν οδηγός λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις στη μέση του δρόμου και όχι μέσα σε συνεργείο (ή έστω σε φορητό συνεργείο). Αλλά και αν ήσουν μηχανικός αυτοκινήτων θα ήξερες οτι ανάλογα με τα συμπτώματα θα κοίταγες αλλού τη μηχανή και θα προσπαθούσες να κάνεις διάγνωση ελέγχοντας τα αντίστοιχα σημεία του αυτοκινήτου/μηχανής. Δεν θα άνοιγες π.χ. το καπάκι της μηχανής ούτε θα κοιτούσες το φίλτρο αέρα αν "έπεφταν τα φώτα" αλλά θα κοιτούσες το δυναμό και τους αντίστοιχους ιμάντες.
Έτσι και με τους υπολογιστές. Δεν κάνεις επανεκκίνηση σε safe mode και checkdisk επειδή π.χ. έχεις αποσυνδέσεις της κονσόλας ή σπασίματα στον ήχο.
Κατ' αρχήν το "Safe Mode" είναι μια διαγνωστική κατάσταση του ίδιου του λειτουργικού η οποία το μόνο που μπορεί να σου δώσει / επιβεβαιώσει είναι οτι ο "πυρήνας" του λειτουργικού είναι άθικτος από ιούς, κακοπερασμένους drivers κτλ. Και για να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας, η επανεκκίνηση σε safe mode είναι ένα κατάληπο από την εποχή των Windows XP και των πολλών ιών που διέλυαν στην κυριολεξία το σύστημα στις πρώιμες εποχές του internet. Σαν τεχνικός υπολογιστών σε μία εταιρεία με 40 τερματικά και 2 servers (κανονικούς server, όχι υπολογιστές που παριστάνουν τον server) χρησιμοποιώ "safe mode" 1 - 2 φορές το χρόνο σε κάποιο υπολογιστή κι αυτό για λόγους που έχουν να κάνουν με την αρχιτεκτονική του δικτύου και όχι με τη λειτουργία του υπολογιστή αυτού καθ' αυτού.
Αντίστοιχα το checkdisk ελάχιστα θα σου προσφέρει σαν διαγνωστικό εργαλείο real-time και θα σου "φάει" και αρκετό πολύτιμο χρόνο.

Τι κάνουμε λοιπόν;

Κατ' αρχήν η πρόληψη είναι η καλύτερη καταπολέμηση.
Όσο πιο καλοστημένο και πιο καλοδιατηρημένο είναι ένα σύστημα τόσο πιο δύσκολα θα παρουσιάσει προβλήματα, και ειδικά "μεγάλα" προβλήματα.
Έτσι αυτό που μπορείς να κάνεις και μπορούμε να αναλύσουμε διεξοδικά όσο θέλεις είναι προετοιμασία του υπολογιστή σου από πριν.
Για εκείνη τη στιγμή που παίζεις live και κάτι πάει στραβά, το μόνο που πραγματικά μπορείς να κάνεις είναι μια επανεκκίνηση του υπολογιστή και αν είναι δυνατόν και της κονσόλας. Αν δεν είναι εύκολο/εφικτό να κάνεις επανεκκίνηση την κονσόλα τότε τουλάχιστον αποσύνδεσε το καλώδιο USB πριν την επανεκκίνηση και ξανασύνδεσε το αφού ο υπολογιστής έχει ανοίξει ξανά πλήρως στα Windows.
 

发表时间 Tue 15 Mar 16 @ 9:47 am
Δεν επιμένω περί των αντιθέτων και γιατί το technical support υπολογιστών (έστω ως 2η εργασία) το έχω "εγκαταλήψει" εδώ και πάρα πολλά χρόνια και γιατί θα πάψεις να μου απαντάς στις ερωτήσεις μου :-) (πλάκα κάνω...)

Όπως και να έχει, λογικό ή μη, υπάρχουν αρκετές φορές στο παρόν, όπου το chkdsk με τις όποιες παραμέτρους της εντολής, έχει "ξεκολλήσει" προβλήματα σε pc, laptops, κ.τ.λ., για αυτό ακριβώς και το πρότεινα ως ιδέα...

Πέραν αυτού και εφόσον το ανέφερες, ας συζητήσουμε όποτε μπορείς το θέμα της "προετοιμασίας"...
 

发表时间 Tue 15 Mar 16 @ 10:33 am
Ερώτηση που προέκυψε διαβαζοντας τα παραπανω. Ποια ειναι η σωστη διδικασια ανοιγματος & κλεισιματος? Ανοιγμα laptop με συνδεδεμενα επανω δισκο και controller με ανοιχτο τον διακοπτη της, αρα θα παρει ρευμα απο το usb (ddj sr) ή πρωτα ανοιγμα υπολογιστη και μετα συνδεση των υπολοίπων????
Και για το κλεισιμο???
 

发表时间 Thu 17 Mar 16 @ 6:58 am
Αν και επιστημονικά δεν υπάρχει διαφορά και "σωστός\λάθος" τρόπος, προσωπικά προτιμώ να ανοίγω πρώτα την κεντρική μονάδα (υπολογιστής/laptop) και μετά όλα τα περιφερειακά. Αντίστοιχα κατά το κλείσιμο, πρώτα κλείνω τα περιφερειακά, και τελευταίο τον υπολογιστή.
 

发表时间 Thu 17 Mar 16 @ 7:19 am
PhantomDeejay wrote :
Όσο πιο καλοστημένο και πιο καλοδιατηρημένο είναι ένα σύστημα τόσο πιο δύσκολα θα παρουσιάσει προβλήματα, και ειδικά "μεγάλα" προβλήματα.
Έτσι αυτό που μπορείς να κάνεις και μπορούμε να αναλύσουμε διεξοδικά όσο θέλεις είναι προετοιμασία του υπολογιστή σου από πριν.


Κατά την προσωπική μου (και μόνον) γνώμη – εμπειρία επ' αυτού (ειδικά για laptop “παλαιά” – περιορισμένων δυνατοτήτων):

OPERATING SYSTEM:
- Windows 7 Home Premium, εγκατεστημένο εξ αρχής και όχι μέσω αναβάθμισης (π.χ. από Win Vista σε 7).
DRIVERS:
- Τελευταίοι (newest) οδηγοί συσκευών.
- Αποφυγή εγκατάστασης extra software (π.χ. κάρτας γραφικών).
WINDOWS STARTUP:
- Αποφυγή εκτέλεσης προγραμμάτων κατά την εκκίνηση.
UPDATES:
- Απενεργοποίηση αυτόματου ελέγχου και εγκατάστασης ενημερώσεων, όλων των εγκατεστημένων προγραμμάτων.
- Έλεγχος και εγκατάσταση ενημερώσεων τακτικά μεν, χειροκίνητα δε.
PERSONALIZATION:
- Απενεργοποίηση “Προφύλαξη Οθόνης” και “Ήχοι των Windows”.
- Αποφυγή επιλογής μεγάλου μεγέθους εικόνων στο “Φόντο Επιφάνειας Εργασίας”. Ακόμη καλύτερα, εάν δεν υφίσταται κανένα - καθόλου φόντο.
BACK and RESTORE:
- Απενεργοποίηση προγραμματισμένων ενεργειών.
POWER OPTIONS:
- Απενεργοποίηση “Σβήσιμο Οθόνης”.
- Επιλογή “Υψηλές Επιδόσεις”.
DESKTOP GADGETS:
- Απενεργοποίηση “Μικροεφαρμογών Επιφάνειας Εργασίας”.
ANTIVIRUS:
- Αρκεί (κατά περίπτωση και περίσταση) το Microsoft Security Essentials και όχι κάποιο επιπλέον antivirus software.
- Απενεργοποίηση προγραμματισμένων ενεργειών.
BROSWER:
- Χρήση Firefox, αντί Internet Explorer ή Chrome.
- Απενεργοποίηση καταγραφής ιστορικού και αποθήκευσης temporary internet files.
SOFTWARE:
- Αποφυγή εγκατάστασης λοιπού software, πέραν από π.χ. Acrobat Reader, Tag & Rename, Exact Audio Copy, VLC Media Player, Notepad++.
- Αποφυγή εγκατάστασης – απεγκατάστασης software (π.χ. προς δοκιμή).
DISK CLEANUP:
- Εκκαθάριση αρχείων συστήματος και αρχείων επαναφοράς συστήματος και σκιωδών αντιγράφων (μετά το τέλος εγκατάστασης operating system, drivers, updates, λοιπού software).
DISKS DEFRAGMENT:
- Ναι στην ανασυγκρότηση, αλλά απενεργοποίηση χρονοδιαγράμματος.

 

发表时间 Tue 22 Mar 16 @ 7:18 am
Καμιά άλλη ιδεά - πρόταση?
 

发表时间 Wed 23 Mar 16 @ 10:18 am


(陈旧帖子或论坛版块会自动关闭)