登录:     

Forum: Greek Forum

Topic: Chill out room ... (mpla mpla) !!! - Page: 76

由于该帖子的部分内容已年深日久,可能包含陈旧过时或描述错误的信息。

Einai auto pou leme ..vgeite oloi eksw giati exasa to skoulariki mou :P
Apo oti mporw na katalavw, den mporesame na eksygianoume tin ERT tosa xronia kai i Troika mas eipe..e ama den mporeite yparxei ki allos tropos.
Einai gegonos oti stin ERT opws allwste kai se allous organismous ginotan orgio spatalis. Exoun graftei kai provlithei stin tileorasi ouk oliga. To kleisimo tis ERT apla deixnei oti den eimaste ikanoi na vroume tin mauri trypa, kai apla tin koukoulwnoume.
2000 kai pleon anergoi parapanw. Me ena grigoro ypologismo apo xtes prostethikan alloi 500 ypopsifioi djs.. :P

dimitris236 wrote :
ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ....

Έκλεισε και αυτό (ήταν υπό την ομπρέλα της ΕΡΤ)

djadamx wrote :
Το μηχάνημα φαίνεται ωραίο, πλήρες και εύκολο στο στήσιμο, χωρίς προβλήματα επικοινωνίας με pc laptop κλπ. Μην ξεχνάμε, οτι οι μισές ερωτήσεις στο forum είναι: δεν παίζει καλά ο τάδε controller με το laptop, έχω πρόβλημα με την δείνα κάρτα ήχου, το usb μου κάνει αυτό ή το άλλο...κλπ.

Δεν διαφωνώ σ' αυτό. Αλλά και πολλοί που έχουν τέτοιου είδους προβλήματα δεν ξέρουν καν να ξεχωρίσουν τις εισόδους απ' τις εξόδους ενός μίκτη. Πολύ περισσότερο να στήσουν σωστά ένα υπολογιστή για dj-ing ώστε να μην έχουν προβλήματα. Και ναι μπορεί να μην είναι "εύκολο" να στήσεις έναν υπολογιστή για dj-ing αλλά δεν απαιτεί ούτε γνώσεις πυρηνικής φυσικής, ούτε προγραμματισμού για να γίνει. Με λίγο ψάξιμο στο internet μέσα σε μια - δυο ωρίτσες (για τον άσχετο μιλάμε πάντα) το μηχάνημα θα είναι έτοιμο.

djadamx wrote :
Εδώ κανένα πρόβλημα τέτοιου είδους, έτοιμο από το κουτί, κυριολεκτικά plug'n'play! Χρειάζεσαι μόνο μία πρίζα, τέρμα τα πολύπριζα και το άγχος αν θα έχει αρκετές κενές πρίζες το μαγαζί που πάω να παίξω.

Σε αυτό το κομμάτι οφείλεις ΕΣΥ ο DJ να είσαι σωστά προετοιμασμένος. Προσωπικά έμαθα εδώ και πολλά χρόνια να μην θεωρώ τίποτα αυτονόητο και να είμαι προετοιμασμένος για όλα. Το μόνο που θεωρώ αυτονόητο είναι οτι θα υπάρχει στο μαγαζί ενισχυτής και ηχεία συνδεδεμένα μεταξύ τους!
Ακόμα και την πολύ μικρή εποχή που έπαιζα και με CD's (αρχές του 2000 που δεν είχα laptop και δεν ήταν εύκολο να κουβαλάω full tower με οθόνη 15' CRT) έμαθα να μην εμπιστεύομαι ούτε τα CD-Players. Πάντα κουβαλούσα και 2 CDιέρες (δανεικές από φίλο τότε) γιατί βρέθηκα πολλές φορές στην θέση να μην παίζουν τα μισά μου CD's σε κάποιο CD-Player με χαλασμένο μάτι... Να μην μιλήσω για μίκτες που δεν έβρισκες ούτε ΕΝΑ κανάλι που να μην γρατσουνάει σε κάθε μικρομετατόπιση...
Η ευθύνη λοιπόν για το πολύπριζο είναι δική σου. Πόσες πρίζες χρειάζεται το σύστημα σου; Χ; Να κουβαλάς πάντα και ένα ή δύο πολύπριζα που θα σου δίνουν συνολικά Χ+2 θέσεις.

djadamx wrote :
Τέλεια λύση και για το μαγαζί !! Αγοράζει το αφεντικό ( γεια σου aledjo) αυτό το ωραίο γυαλιστερό μηχάνημα του διαβόλου...εεε της pioneer...και σου λέει είτε παίζει ο dj mx5twinturbomc που μου έρχεται με cd είτε ο dj kagouri69 που μου σκάει με το laptop, θα παίζουν και οι δύο από εδώ και δεν θα μου πιάνει και χώρο από τη μπάρα με το laptop,τσσσσ. Τέλος αυτό που του λείπει, αν πρόσεξα καλά, είναι οι κυματομορφές. Αυτό μπορεί να στεναχωρήσει τους νεότερους....λέω εγώ τώρα.

Αμφιβάλλω αν ο κάθε μαγαζάτορας θα σκεφτεί εσένα τον dj. (Και τον κάθε DJ) Γιατί αν τον σκεφτότανε δεν θα έφτιαχνε booth λαγούμι στο πιο υποχθόνιο μέρος της μπάρας...

djadamx wrote :
Φίλε phantom όπως πριν μερικά χρόνια έφυγε ο παραδοσιακός dj από την αγορά και εμφανίστηκε ο mobile dj (και τότε όταν έβλεπαν laptop στην κονσόλα έλεγαν μόδα είναι θα περάσει) έτσι και αυτός μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι άλλο...dj homosapiens ένα πράγμα. Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν βλέπω να είναι το ότι η pioneer ξεκινάει αυτή την προσπάθεια μαζί με την apple μια από τις πιο hype εταιρείες της εποχής μας αλλά και ότι ξεκινάει με ένα μοντέλο της τάξεως των 1.000€ γιατί θέλει να διεισδύσει πρώτα σε επαγγελματικό επίπεδο και αν τα καταφέρει οι λοιποί θα ακολουθήσουν...αρωγός το vdj που συνυπάρχει σε αυτήν την κονσόλα προφανώς γιατί κάτι βλέπει στο βάθος ....new era ? Ίσως....

Είμαι fan της τεχνολογίας και της εξέλιξης. Δεν είμαι κολλημένος με κάποιο μέσο. Ξεκίνησα με βινύλια τα οποία και λατρεύω, αλλά ΟΧΙ δεν είμαι κολλημένος με τα βινύλια και δεν πρόκειται ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ να παίξω με βινύλια σε μαγαζί, party κτλ. Μόνο στο σπίτι για προσωπική ευχαρίστηση. Πέρασα επίσης από τα CD-Players και σχεδόν "δεν ακούμπησα" γιατί ανακάλυψα οτι ο Η/Υ μου έδινε πολύ περισσότερες δυνατότητες και πλεονεκτήματα και έμεινα για αρκετά χρόνια εκεί.
Αν αύριο όμως βγάλει μια εταιρεία ένα Ψ προϊόν-πλατφόρμα που θα μου δίνει περισσότερες δυνατότητες και πλεονεκτήματα από τον υπολογιστή μου, τότε θα είμαι από τους πρώτους που θα μεταπηδήσω στη νέα πλατφόρμα...

Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει το άρθρο που έγραψα τον Αύγουστο του 2010 <<<Click Me>>> όπου έχω αναλύσει όλα τα υπάρχοντα μηχανήματα (ακόμα και αυτό που παρουσιάζει τώρα η Pioneer καθώς δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πλήρες υβριδικό σύστημα) αλλά ίσως θα έπρεπε να του ρίξεις μια ματιά.
Αυτό που κάνει τώρα η Pioneer δεν είναι κάτι καινούργιο σαν προϊόν - ιδέα. Απλά σαν εταιρεία που σε πωλήσεις κατέχει ίσως και πάνω από το 50% της αγοράς hardware για dj's προσπαθεί χρησιμοποιώντας την δεσπόζουσα θέση της στην αγορά να "καθοδηγήσει" τον κόσμο εκεί που θέλει αυτή ώστε να εξακολουθεί να έχει την μερίδα του λέοντος.
Η ίδια η Pioneer μέχρι 2-3 χρόνια πριν "σνομπάριζε" τους υπολογιστές και επένδυε αποκλειστικά στα παραδοσιακά CD Players που ούτως ή άλλως ήταν αυτά που την γιγάντωσαν στην αγορά των Dj's. Βλέποντας όμως οτι παρά την επιμονή της να λανσάρει τα CD-Players οι πωλήσεις έπεφταν και άλλες εταιρείες κέρδιζαν έδαφος, αναγκάστηκε να μπει (αργά) στο παιχνίδι. Η μόνη λύση της Pioneer για να μείνει στον χώρο ήταν αυτό που κάνει τώρα: Επιθετική πολιτική! Προσπαθεί απ' την μία να κερδίσει χαμένο έδαφος (το πετυχαίνει) και από την άλλη να πατρονάρει την αγορά προς την κατεύθυνση που θέλει αυτή.
Ξέρω άλλη μία εταιρεία που με τα προϊόντα της γενικά πατρονάρει την αγορά... Την Apple!!! Όπου ειδικά το iPhone και το iPad είναι φτιαγμένα για να κάνει ο χρήστης οτι θέλει η Apple με αυτά και όχι ότι θέλει ο χρήστης!!!

djdad wrote :
Auto pou fovamai perissotero einai to gegonos oti i kyriarxi etairia sto xwro tou dj hardware apofasizei na anoiksei ena kainourgio dromo me hardware pou tha prosferoun dynatotites efamiles enos dj software. To gegonos auto mporei na odogisei tis kataskeuastries etairies na paragoun tetoia montela sto mellon, me apotelesma na ksanagyrisoume stin epoxi pou an itheles na prostheseis kapoio xaraktiristiko (px apo apla Audio Cd se MP3 Cds) tha eprepe na allakseis olokliro ton eksoplismo sou.
Ligo travigmeno senario, alla auti i strofi kai malista apo tin prwtopwro Pioneer, me provlimatise idiaitera.

Ta yper kai ta kata pou eksigise o Phantom einai apolytws katanoita. To thema omws einai oti kalws i kakws, sto xwro tou epaggematikou djing, i Pioneer kai isws kana dyo alles einai autes pou xarazoun ta standards.

Μπάμπη είναι περίεργο να διαβάζω αυτά τα πράγματα από εσένα που έχεις καλή ιστορική μνήμη και έζησες και 5 πράγματα...
Και εξηγώ:

Στα μέσα των 90's το βινύλιο ήταν ο παντοκράτορας και η Technics η νούμερο ένα εταιρεία στον χώρο των DJ Hardware. Η Pioneer σαν εταιρεία υπήρχε, αλλά στην ουσία μόνο στον χώρο του Hi-Fi.
Προς τα τέλη των 90's άρχισαν να κατακλύζουν την αγορά τα CD's. Τότε η Technics "αρνήθηκε" να αγκαλιάσει το νέο μέσο. Εταιρείες όπως η Pioneer και η Denon (και οι δύο γνωστές μόνο από τον χώρο του Hi-Fi) άρχισαν να ανεβαίνουν, και μαζί ακολούθησε και η Numark. Η Technics άργησε πάρα πολύ να ασχοληθεί με τα CD-Players σαν εξοπλισμό DJ. Ακόμα κι όταν παρουσίασε ένα "αξιόλογο" μοντέλο (το SL DZ-1200 το 2004) προσπαθώντας να κρατήσει και την λογική του Turntable ήταν πλέον αργά...
Η εταιρεία που κάποτε δέσποζε την αγορά των DJ's είχε ηττηθεί οριστικά και την θέση της πήρε με τον καιρό η Pioneer.
Ο βασικός λόγος ήταν αφενός οτι άργησε πολύ (περισσότερο απ' ότι η Pioneer τώρα) και αφετέρου οτι προσπάθησε αντί να "ακούσει" την αγορά να "κατευθύνει" την αγορά.
Προσωπικά πιστεύω οτι το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Αν η Pioneer "ακούσει" (έστω και αργά) την αγορά τότε θα μείνει για αρκετό καιρό ακόμα να απολαμβάνει τις δάφνες της.
Αν προσπαθήσει να ελέγξει την αγορά τότε πολύ φοβάμαι οτι εταιρείες όπως η Numark, η Denon, και άλλες της την έχουν στημένη στην γωνία και θα κοιτάξουν να το εκμεταλλευτούν προκειμένου να την ρίξουν απ' τον θρόνο, προσφέροντας αυτό που η αγορά θέλει, κι όχι αυτό που θέλει η Pioneer για την αγορά.

Σίγουρα είναι πολύ της μόδας τα υβρίδια, και είναι πολύ της μόδας και τα iPad, τα Tablets κτλ... Οπότε από αυτή την σκοπιά η Pioneer με το συγκεκριμένο μοντέλο προσφέρει κάτι που η αγορά ζητάει (αυτή την στιγμή). Το κατά πόσο αυτού του είδους ο εξοπλισμός θα "θίξει" τον Η/Υ είναι κάτι που πιστεύω οτι αργά ή γρήγορα θα φανεί, και οτι ακόμα ο Η/Υ δεν "κινδυνεύει"

Αν θελήσω να ρισκάρω μια πρόβλεψη για το μέλλον τότε ναι ο Η/Υ όπως τον ξέρουμε σήμερα σιγά - σιγά θα καταργηθεί για να αντικατασταθεί από Tablets όπου όμως η καρδιά του συστήματος θα είναι το ίδιο το tablet και όχι το hardware πάνω στο οποίο το tablet απλά θα κάνει remote control....

danny abas wrote :
Καλημέρα κάτι φθηνότερο εκτός από το ITUNES για νόμιμο download υπάρχει;

Το legalsounds.com το ξέρει κανείς;Είναι αξιόπιστο;

PhantomDeejay wrote :
Αν θελήσω να ρισκάρω μια πρόβλεψη για το μέλλον τότε ναι ο Η/Υ όπως τον ξέρουμε σήμερα σιγά - σιγά θα καταργηθεί για να αντικατασταθεί από Tablets όπου όμως η καρδιά του συστήματος θα είναι το ίδιο το tablet και όχι το hardware πάνω στο οποίο το tablet απλά θα κάνει remote control....

Με τη πρόβλεψη αυτή θα συμφωνήσω κι εγώ.

Γενικότερα δεν ακολουθώ αμέσως τις μόδες (smartphone απέκτησα μόλις πέρυσι), όμως πρόσφατα μπήκα στο σκεπτικό να αγοράσω ένα tablet (Samsung Note 10.1). Συνειδητοποίησα ότι το λάπτοπ το χρησιμοποιώ κατά 90% για να βλέπω σειρές/ ταινίες αραχτός και κατά 10% για DJing. Σκέφτηκα λοιπόν ότι ένα tablet είναι σίγουρα πιο πρακτικό τόσο για χρήση στο σπίτι, όσο και για χρήση καθοδόν.

Το ερώτημα ήταν εαν με 400€ περίπου θα έπερνα στην ουσία ένα φορητό media player ή ένα υποκατάστατο υπολογιστή. Το αγόρασα τελικά με το σκεπτικό ότι αν είναι απλά ένα υπερμέγεθες κινητό με λειτουργία media player θα το στείλω πίσω μιας και τα χρήματα είναι πολλά για ένα παιχνιδάκι. Με έκπληξη όμως διαπίστωσα ότι με τα κατάλληλα περιφερειακά (όπως πτυσσόμενο πληκτρολόγιο, κάρτα μνήμης κλπ) δεν ανακάλυψα κάποια από τις καθημερινές χρήσεις του υπολογιστή μου η οποία ήταν ανέφικτη η τόσο δυσλειτουργική ώστε να καθιστάται ανέφικτη. Αναλογιζόμενος λοιπόν ότι μιλάμε πάνω κάτω για τη πρώτη γενιά tablets, θεωρώ πολύ πιθανόν τόσο τα λάπτοπ, όσο και μεταγενέστερα οι σταθεροί υπολογιστές να αποτελούν παρελθόν.

danny abas wrote :
danny abas wrote :
Καλημέρα κάτι φθηνότερο εκτός από το ITUNES για νόμιμο download υπάρχει;

Το legalsounds.com το ξέρει κανείς;Είναι αξιόπιστο;

Δες εδώ: http://www.legalsounds.com/LegalInfo

"All the materials in the LegalSounds.com music service are available for distribution via Internet according to license ЛС-3М-05-09 of the Russian Multimedia and Internet Society."

Κοινώς τρέχα γύρευε... Εδώ ισχύει και ο κανόνας: Όταν κάτι είναι πολύ καλό για να ναι αληθινό, συνήθως δεν είναι!

Η Ρωσία έχει την πιο "χαλαρή" νομοθεσία σχετικά με πνευματικά δικαιώματα (ίσως να μην έχουν και καθόλου) και γι αυτό το λόγο οι server τέτοιων site βλέπε musicbazar βρίσκονται εκεί και φυσικά κάτω από την ομπρέλα της Ρώσικης νομοθεσίας. Κατά συνέπεια δεν όπως είπε και ο Dee P από επάνω χλωμό το πράγμα για να είναι νόμιμο και πόσο μάλλον αυτό που θα πάρεις να είναι πραγματικά ποιοτικό.

Thanks για τις πληροφορίες.Καμμία άλλη πρόταση έχουμε;

bgike to one.dj....

dokimaste kai pes te entyposeis

Καλημέραααα!!! Ερώτηση :
- Γνώμες για το Numark MixTrack PRO 2
-Είναι συμβατό με το Virtual DJ?????
Ευχαριστώωω!!!!

Efxarist DJ DAD!!! Mporeis h' esi h' opoiosdipote sto forum na mou pei an exei akousei tpt gia ton controller Mixtrack pro 2??? efxaristwww team!!!!

ti ennoeis .."an exw akousei tipota" ? An p.x. vgainei me kapoion, pou syxnazei kai ti omada einai ? lol

Einai poly kainourgio montelo gia na exoume eikona aksiopistias klp. Pantws fainetai mia kali epilogi, opws allwste kai o prokatoxos tis.

Yparxoun katastimata stin Athina pou exoun arketous controllers stimenous gia na tous deis apo konta. Pistepse me, apo konta einai alloiws ta pragmata. Rikse mia matia sto diadiktyo gia reviews, sto Youtube na pareis mia idea kai pare kana tilefwno se kapoio katastima na peraseis na rikseis mia matia.

Σωστή ατάκα !!!!

76%