快速登录:  

Forum: Greek Forum

话题: Vestax vci 100 + virtualdj vs traktor (small review)

由于该帖子已年深日久,可能包含陈旧过时或描述错误的信息。

Καταρχήν το vci-100 εχει πολύ καλη κατασκευή. Και τα κουμπια είναι πολύ καλα εχει αρκετο σίδερο και τα jog wheels εχουν αρκετα καλη αίσθηση. Αν και χρειάζεται λίγη εξάσκηση. Η σύνδεση με τον υπολογιστή είναι μόνο ένα usb από το οποιο παίρνει και ρεύμα. Εχει όμως και εισοδο ρεύματος σε περίπτωση που το ρευμα στο Usb δεν είναι σταθερο να μπορει να παρει και εξωτερικα ρευμα. Μετασχηματιστή παρολο αυτά δεν δίνουν οποτε πρεπει να είναι ψιλοσπανιο φαινόμενο πια.
Τα jog όπως και στα αλλα controlers εχουν θερμικό αισθητήρα αλλά ένα εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι υπάρχει πίσω από την κονσολα ρυθμιστης (τον οποιο παιζεις με ένα κατσαβιδακι)για το ποσο ευαίσθητος να είναι ο θερμικός αισθητηρας σε κάθε deck. Αν και θα ήθελα να υπάρχει και ρύθμιση off (οκ μπορείς να το κανεις από οποιοδήποτε software αλλα γιατι όχι να μπορείς να το κανεις από το hardware επισης).
Τα knobs είναι αρκετά καλα και σου δίνουν την πραγματική αίσθηση μικτη vestax και τα sliders λειτουργούν αρκετα καλά. Το Pitch range είναι ένα θέμα στο traktor γιατι αργει λίγο (Αυτό το ειχα και με τα xp10) να καταλαβει ότι το αλλάζεις (θελει εξάσκηση) αλλά δουλεύει πολύ καλα στο vdj αν και καποιες φορές υπερβολικά καλα και παραειναι ευαίσθητο. Νομιζω ότι είναι θεμα ρυθμισης και μπορεί να γινει όπως το θελει ο καθενας.Μου αρεσε πολύ που έχει και Knob που κανει απλα kill το bass :D στο traktor LE
Το cross fader είναι αρκετα μαλακο για τα γουστα μου αλλα σίγουρα αυτοι που scracharoυν θα τους είναι πολύ βολικό.Υπαρχει ρύθμιστης από πισω που ρυθμίζει την αναλογια της πλευράς του crossfade με την ενταση. Οποτε οποιος θελει να κανει μεγαλες μιξεις με το cross μπορει αλλα και οποιος θελει να μπαίνει μόνο όταν είναι στην ακρη για να κανει cut mix μπορει επίσης. Ο ρυθμιστης γυρίζει με το χερι.
Τα κουμπιά είναι σαφώς καλύτερα από τα xp10 και η ανταπόκριση είναι άμεση. Σαν να πατάς κουμπί σε πληκτρολόγιο.
Από αποψη συνεργασίας με τα software. Δοκιμασα τα traktor LE το οποιο το δινει με την κονσολα το traktor pro και το vdj
Θα γράψω λιγο τα υπέρ και τα κατά του κάθε προγράμματος σε σχεση με το vci και οχι μονο
Tractor LE
Υπερ
1) Είναι ολο plug and play δεν χρειάζεται να σκεφτείς κατι. Συνδεεις απλά την κονσολα και παίζεις. Και παιζει άψογα.
2) Είναι παναλαφρο
3) Γαμωτο εχουν καλυτερο ήχο
4) Εχει λιγοτερα αλλα καλυτερα εφε
5) Όλα δουλεύουν άψογα και σταθερά
6) Είναι τζαμπα
Μειον
1) Δεν μπορεις να ρυθμισεις τιποτα στην κονσολα. Ουτε καν να φτιαξεις το δικο σου mapper
2) Δεν εχει record.
3) Δεν μπορεις να παίξεις εφε σε κάθε καναλι αλλα μονο στο master output και δεν μπορεις να προσθεσεις αλλα εφε.
Γενικώς vci-100 με τα LE είναι ένα αξιόλογο setup που θα σε βγάλει πάντα ασπροπρόσωπο από άποψη σταθερότητας, κανεις ότι θελεις από αποψη να μιξάρεις τα κομμάτια αλλά δεν θα κάνει το κάτι παραπάνω.
Traktor pro
Υπερ
1) Κανει αυτά που κανει το LE αλλά κανει και αυτά που δεν κανει το LE
2) Σετάρεις τα πάντα από ρυθμίσεις
3) Εχει γαμωτο καλυτερο ήχο ακομα και όταν παιζουν και τα δυο decks τσιτα.
4) Εχει γαμωτο καλυτερα εφε (νομιζω ότι αυτό είναι αποτελεσμα του προηγούμενου)
5) Εχει επιλογή να κοντρολάρεις με 4 Knobs ένα εφε σε κάθε καναλι. Οποτε πραγματικα μπορεις να το σπασεις
6) Αν και μεγάλο πρόγραμμα δεν είναι βαρύ
7) Δεν μπορεσα κανενα traktor να το κολησω οσο και αν το βιασα….πανω κατω αποτομα και γρηγορα τα knobs sliders όλα μαζι
8) Με ένα κλικ μπορεις να εχεις 4 καναλο eq :D το λάτρεψα!
Αρνητικά
1) Δεν μου αρέσει η κυματογραφή. Αν και μπορεις να κανεις ζοομ ( αυτό δεν το εχει η LE)να δεις μερικα Beat δεν μπορείς να διακρίνεις πολύ καθαρα τι παιζεις.
2) Για να συνδεσεις την κονσολα πρεπει να κατεβασεις ενα αρχειο απο τη vestax και να ακολουθησεις τις οδηγίες για να βαλεις ουσιαστικά το mapper.
3) Δεν εχω βρει πως μπορεις να επιλέξεις 2 καρτες ήχου ξεχωριστές. Προφανώς δεν εχει γιατι σου λεει αν είναι να πας να παιξεις παρε μια εξωτερική
4) Δεν εχει skins
5) Δεν μου άρεσε η διαχείριση των φακέλων. Θα ήθελα κατι ποιο απλο σαν το vdj.
6) Δεν ξερω αν διαβαζει ελληνικά. Καποια που ειχα δεν τα διαβασε αλλα δεν το εψαξα κιολας γιατι δεν παιζω ελληνικά. Προφανώς θα έχει βρεθεί λύση και γιαυτο αλλα δεν ασχολήθηκα καθόλου
Όλα τα «προβληματα» του Traktor pro σε σχεση με την κονσόλα είναι ψεγάδια. Σαν πρόγραμμα εχει τη φιλοσοφία «ακου τα αυτιά σου και εγώ απλα θα σε βοηθήσω με την οπτική στις κυματογραφές». Δεν θα σου βγάλω τα ματια όμως. Δηλαδή δεν το παρακολουθείς όπως το vdj Αυτό για έναν έμπειρο που δεν τον νοιάζει και πολύ το skin ουτε εχει συνηθίσει να κοιτάει μια οθόνη συνέχεια είναι πολύ καλό για έναν άπειρο ίσως όχι. Προσωπικά προσαρμόστηκα πολύ εύκολα .
Vdj
Υπέρ
1) Το βρίσκει αμέσως δεν θέλει να βαλεις τίποτα.
2) Εχει καλυτερη ανταποκριση σε όλους του τομεις από το xp10
Αρνητικά
Οσα εχω πει +
1) Μπορεσα και το κολησα σε 10 λεπτά ανοιγοντας όλα τα εφε και ανεβοκατεβαζοντας αποτομα και πολύ γρηγορα τα pitch με key on. Εκεί απλά τα είδε όλα. Δεν μπορούσε να ακολουθήσει με τίποτα. Δεν μου εκανε crash απλα δεν μπορουσε να ακολουθήσει με το cpu ουτε καν στη μεση.
2) Το mapper του (δεν ξερω ποιος το εφτιαξε) αλλα το ψάχνεις λιγο για να καταλαβεις τι παίζει. Θα ήθελα πχ το low cut μου Knob να είναι low cut και να μην είναι ένα απλο middle knob Μικτη. Φυσικά και μπορείς να το πειράξεις και να το κανεις ότι θέλεις από το mapper του αλλα ποιος καθεται να ασχοληθεί
Το vdj σε σχέση με το vci δουλεύει άψογα αν του φερθείς ευγενικά. Αν πας για σκίσιμο γονατίζει.
Να πω ότι τα τεστ τα εκανα με ακριβώς τα ιδια setup με τα ιδια τραγουδια μονο το software άλλαζε
Τελος να πω ότι με vci-100 εχει ασχοληθεί αρκετα οι http://www.djtechtools.com/ από τους οποιους μπορείς να αγοράσεις ένα chipaki και να κανεις update με το δικο τους firmware. Το firmware τους το δουλευουν με traktror pro και φυσικά αγοραζεις και μαυρα σκινς που αντικαθιστούν τα υπάρχοντα με τις καινουριες λειτουργίες. Την εκδοση την εχουν όνομα Vci-100SE (special edition)
Ένα video από αυτή είναι το παρακατω


 

发表时间 Sat 19 Dec 09 @ 7:23 am
πολυ καλο το ποστ σου,αν και απαγοητευτικο κατα του virtual dj ...θεωρω οτι εχουμε το καλυτερο προγραμμα απο θεμα Interface-αναζητηση γενικοτερο στησιμο-λειτουργιες καιτο χειροτερο απο θεμα σταθεροτητας!πιστευω οτι θα πρπει να το λαβουμ σοβαρα υποψιν οι ιθινοντες του προγραμματος!@
 

发表时间 Sat 19 Dec 09 @ 7:26 pm
poly kala kanei k katadeiknyei ta meionekthmata tou programmatos wste kapoia stigmh n veltiw8ei k n ginei antaxio tou traktor.
eidika se FX, poiothta hxou (opws anefere k o dimitris) k EQ einai arketa pisw t VDJ. k g mas pou paizoume me internal mixer exoun megalh shmasia ayta.
 

发表时间 Sun 20 Dec 09 @ 6:00 am
Basika to traktor LE einai ftwxo se sxesh me to traktor pro, kammia sxesh.
To pro diabazei ellhnika, den exei skins allla to yparxon skin tropopoieitai kai to prosarmozeis sta metra soy kai aplwnei se oles tis analyseis othonis.
 

发表时间 Sun 20 Dec 09 @ 5:19 pm
g n diavasei ellhnika apla allazeis ta fonts se "arial". k epeidh tyxainei merika pali n mn ta vgazei, dn exei para n koitaxeis t file path.
 

发表时间 Mon 21 Dec 09 @ 4:34 am


(陈旧帖子或论坛版块会自动关闭)