快速登录:  

Forum: Greek Forum

话题: Pioneer DDJ-800

由于该帖子已年深日久,可能包含陈旧过时或描述错误的信息。

Καλησπέρα σε όλους,

Ολοκαίνουργιο DDJ-800(https://www.pioneerdj.com/en/product/controller/ddj-800/black/overview/).
Μού άρεσε το 1000 αλλά δεν είχα τόσα χρήματα γιά να το πάρω (μέχρι τώρα δουλεύω με S2 MK2). Σήμερα λοιπόν είδα ότι έβγαλάν την (δικάναλη version) και αναρωτιέμαι αν αξίζει κατά την γνώμη σας η αγορά του.Θα.ήθελα επίσης να ρωτήσω πόσο χρόνο παιρνει στην Atomix να τον συμπεριλάβει στους υποστηριζόμενους controllers.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις.
 

发表时间 Tue 16 Apr 19 @ 1:40 pm
Κατ' αρχήν παραθέτω την άποψη του PhantomDeejay περί του DDJ-1000, όπου φαντάζομαι ότι θα ισχύουν (λιγότερο ή περισσότερο) και για τον DDJ-800...

PhantomDeejay wrote :
Δεν θα ήταν δίκαιο να συγκρίνω την DDJ-1000 με την DDJ-RZ. Ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες.
Ίσως να μπορούσε κάποιος να την συγκρίνει με την SX2/RX μιας και φαινομενικά ανήκουν στην ίδια κατηγορία, αλλά και πάλι η DDJ-1000 είναι μια κατηγορία από μόνη της.

Αυτό που διαφέρει στην DDJ-1000 και είτε το λατρεύεις, είτε το μισείς είναι οτι έχει διαφορετική φιλοσοφία απ' όλες τις άλλες γνωστές κονσόλες για Serato/Rekordbox.
Ενώ είναι κονσόλα για υπολογιστή/πρόγραμμα εντούτοις έχει τη φιλοσοφία λειτουργίας "2 CDJ με μίκτη στο κέντρο"
Αυτό από τη μία είναι καλό για όσους θέλουν σιγά σιγά ν' αφήσουν τα CDJ και να γίνουν Digital. Δουλεύουν σε μια επιφάνεια εργασίας και με μια λογική που είναι ακριβώς η ίδια με τον χώρο που εγκαταλείπουν. Από την άλλη είναι κακό για όσους δουλεύουν ήδη με υπολογιστή και έχουν συνηθίσει στο διαφορετικό workflow που προσφέρει ένας υπολογιστής.

Έτσι:
Ένα μεγάλο μείον κατά την άποψη μου είναι τα effects. Κατ' αρχήν τα FX στο μίκτη δεν είναι hardware αλλά software.
Επίσης τα effect σε αναλογικές πηγές είναι επίσης software εφόσον η κονσόλα είναι συνδεδεμένη με κάποιο πρόγραμμα.
Όμως το πραγματικό πρόβλημα με τα effects είναι αλλού: Δεν υπάρχει η δυνατότητα για chained effects (multi FX) ούτε η δυνατότητα για χωριστά effect σε κάθε deck!
Επειδή τα effect ακολουθούν τη λογική του μίκτη μπορείς να έχεις ταυτόχρονα ανοιχτό μόνο ΕΝΑ effect είτε σε κάποιο deck είτε στο master. Αλλά δεν μπορείς να βάλεις Echo στο deck 1 και Reverb στο deck 2 ταυτόχρονα, ούτε μπορείς να βάλεις Echo και Reverb ταυτόχρονα στο ίδιο deck.
H Pioneer προσπάθησε να δώσει deck effects μέσω των pads (κάτι που έχουν όλες οι κονσόλες της σειράς DDJ-R something) αλλά προσωπικά θεωρώ οτι τα effects στα pads είναι πολύ πιο δύσκολο να τα χειριστείς απ' οτι με δικά τους ανεξάρτητα χειριστήρια όπως έχουν όλες οι άλλες κονσόλες της σειράς DDJ (τόσο στη σειρά R όσο και στη σειρά S)

Εκτός από τα effect controls η Pioneer για να χωρέσει τα μεγάλα jogs κατάργησε στην 1000 και το touchstrip. Αν κάποιος δεν έχει δουλέψει ποτέ με touchstrip τότε αυτό δεν θα του φανεί σημαντικό. Αν όμως έχει δουλέψει με touchstrip τότε η απώλεια του γίνεται έντονο πρόβλημα για το seek παρόλο που υπάρχουν 2 seek buttons.

Στο κομμάτι των loops αν και οι περισσότερες λειτουργίες έχουν παραμείνει στην κονσόλα, η αυτόματη loop ξεκινά πάντα από 4 beats. Έτσι αν κάποιος θέλει να ενεργοποιήσει 1 beat loop on the fly τότε ή θα πρέπει να πατήσει το autoloop και μετα το loop out δύο φορές, ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα loop in / loop out με σωστό timing, ή θα πρέπει να γυρίσει τα pads σε loop mode και να πατήσει το αντίστοιχο pad.

Με λίγα λόγια προσωπικά θεωρώ πως οι πιο συνηθισμένες ενέργειες πάνω σε μια κονσόλα έγιναν πιο δύσκολες απ' οτι ήταν σε άλλα μοντέλα, και έχει δοθεί έμφαση σε ανούσια πράγματα. Για παράδειγμα η κονσόλα έχει ένα μεγάλο κουμπί SLIP REVERSE (ή DUMP) κάτω από το loop section.
Δεν θεωρώ προσωπικά οτι το DUMP είναι τόσο σημαντικό και συχνά χρησιμοποιούμενο ώστε να δικαιολογεί τη θέση του και το μέγεθος του. Θα μπορούσε π.χ. αντί για το DUMP να χρησιμοποιηθεί όλη αυτή η περιοχή για τα loops ώστε να έχει η κονσόλα ένα loop section παρόμοιο με αυτό της SX/SX2/SZ/SZ2/RZ/RZX κτλ

Τέλος στα decks η κονσόλα γενικά δεν προσφέρει πολλά "δευτερεύοντα" κουμπιά που θα μπορούσε να κάνει κάποιος remap σε κάτι πιο σημαντικό. Ανάλογα και με τις ανάγκες του καθενός, εγώ μπόρεσα να μετρήσω μέχρι 4 κουμπιά που μπορούν να γίνουν remap χωρίς να θυσιάσω βασικές λειτουργίες της κονσόλας.

...

Άφησα το on-jog display για το τέλος γιατί ακόμα δεν μπορώ να αποφασίσω αν είναι πραγματικά χρηστικό ή απλά gimmick. Σίγουρα βοηθάει για να πάρεις με μια γρήγορη ματιά κάποιες πληροφορίες. Από την άλλη μιας και όλα είναι θέμα συνήθειας δεν είδα να κοιτάζω λιγότερο την οθόνη και περισσότερο τον controller (ή γενικά λιγότερο την οθόνη) απ' οτι σε σχέση π.χ. με την RZ.
Τα jogs έχουν καλή αίσθηση, αλλά έχουν αισθητήρα ΠΙΕΣΗΣ και όχι αφής. Κι αυτό είναι κάτι που σε κάποιους τους αρέσει και σε κάποιους όχι.

Από πλευράς ήχου δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι καθώς δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα την κονσόλα σε μεγάλο καλό ηχοσύστημα ώστε να διακρίνω τυχόν θέματα ή τυχόν βελτιώσεις σε σχέση π.χ. με την SX2.


Αν λάβουμε επίσης υπόψη μας ότι διαθέτει μόνο 1 θύρα USB και έχει σχεδόν ίδιες διαστάσεις με την SX3, δεν λέω μεγάλα λόγια γιατί δεν έχω σχετική εμπειρία, αλλά δύσκολα θα "ψηνόμουν" για τον DDJ-800, έναντι του SX3...
 

发表时间 Tue 16 Apr 19 @ 6:53 pm
Σ έυχαριστώ Γιώργο! Εντωμεταξύ αν κατάλαβα καλά ψάχνοντας την τιμή του, θα έχει σχεδον την ίδια με το SX3.
 

发表时间 Tue 16 Apr 19 @ 7:24 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Venetia70 wrote :
Θα.ήθελα επίσης να ρωτήσω πόσο χρόνο παιρνει στην Atomix να τον συμπεριλάβει στους υποστηριζόμενους controllers.

Ακόμα δεν ειναι ετοιμοπαράδοτο νομίζω. Όταν με το καλό θα είναι διαθέσιμο, υπολόγισε 1-2 μήνες μετά από κέινη τη στιγμή.

 

发表时间 Tue 16 Apr 19 @ 7:27 pm
Το ddj 800 είναι πλήρως λειτουργικό με το virtual DJ ? Τα εφέ όπως το echo και οι παράμετροι δουλεύουν κανονικά από την κονσόλα; Ευχαριστώ
 

发表时间 Thu 18 Jul 19 @ 12:42 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
 

发表时间 Thu 18 Jul 19 @ 4:52 pm


(陈旧帖子或论坛版块会自动关闭)