快速登录:  

Forum: Greek Forum

话题: Σεμινάρια vdj
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Πριν αρκετά χρόνια περίπου 9 ,είχε γίνει ένα σεμινάριο- παρουσίαση του vdj 7 και 8 που δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμα... δεν θυμάμαι ποιος το είχε κάνει ήταν κάποιο μαγαζί νομίζω και είχε και live μέσα από το ίντερνετ για όσους ήμαστε από μακριά... ήταν θυμάμαι πάρα πολύ ωραίο και είχα μάθει πολλά... τότε ήμουν πολυ αρχάριος στο vdj και σε όλο αυτό με τους υπολογιστές.... όχι ότι τώρα τα ξέρω όλα, γιαυτό και θέλω να ρωτήσω... είναι δύσκολο να ξανά γίνει ένα τέτοιο σεμινάριο- παρουσίαση? Το vdj από τότε έχει εξελιχθεί πάρα πολύ και έχει να δείξει πολλά πράγματα... έχει πολλά βίντεο εκπαιδευτικά ξέρω αλλά αλλιώς είναι όπως τότε που μπορούσαμε και κάναμε και ερωτήσεις... εγώ θέλω να μάθω γιατί δε τα χρησιμοποιώ ακόμα για τα stems όσες δυνατότητες έχουν και για προγραμματισμό σε εντολές που έχει το vdj ... πχ στο poi η στο automix τι εντολές μπορούμε να δώσουμε με προγραμματισμό κτλ . Έχει πολύ ζουμί το vdj και για όσους δεν ξέρουμε καλά αγγλικά θα ήταν μεγάλη βοήθεια ένα τέτοιο σεμινάριο
 

发表时间 Fri 29 Dec 23 @ 1:30 am
Η παρουσίαση αυτή είχε γίνει από τον Μπάμπη (DJDad) στο χώρο του DJMania αν θυμάμαι καλά.

Επίσης μια "παρουσίαση" τρόπο τινά έγινε και πριν 4 χρόνια σε μια σχολή DJ στην Αθήνα από εμένα.

Το πρόβλημα δεν είναι στην παρουσίαση, όσο στο οργανωτικό κομμάτι.

Αν κάποιος θέλει και μπορεί να οργανώσει κάτι τέτοιο, τότε πολύ ευχαρίστως ένας από εμάς να κάνει την "παρουσίαση"

Προσωπικά δεν μπορώ να οργανώσω κάτι καθώς είμαι εκτός Αθηνών.
Επίσης διαδικτυακά δεν είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο (πια) καθώς το YouTube θα μας κόψει με την παραμικρή "επίδειξη" που θα περιλαμβάνει ήχο.
Ίσως να μπορεί να γίνει στο Twitch, αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος οτι υπάρχουν "αρκετοί" DJs που να ξέρουν το Twitch.

Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει ζήτηση/ανταπόκριση/συμμετοχή για κάτι τέτοιο, τότε όλο και κάτι μπορεί να γίνει.
 

发表时间 Fri 29 Dec 23 @ 12:23 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Δεν μπορούν να γινουν live σαν και αυτά που κάνει ο Phil Morse? Πρέπει να γίνει σε χώρο?

Βέβαια θα μου πεις χρειάζεται ο εξοπλισμός για να γίνει κάτι τέτοιο!

https://youtu.be/q51NrXBZciY?si=hFBmpcHtv9xUNO0p
 

发表时间 Fri 29 Dec 23 @ 10:59 pm
Πέρα από τον εξοπλισμό.
Για να δείξεις ΣΩΣΤΑ ένα DJ Software χρειάζεται να παίξεις και ήχο (μουσική) που να δείχνει διάφορα πράγματα (π.χ. τα Stems). Και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα με το YouTube που "γκρινιάζει" για copyright infringement με το παραμικρό.
Γι αυτό και είναι "προτιμότερο" να γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο.

Επίσης άντε και έκανα εγώ π.χ. ένα live stream. Πόσοι θα το παρακολουθήσουν real time; Πόσοι θα έχουν τη δυνατότητα να ρωτήσουν τις απορίες τους; Κτλ κτλ.

Όπως είπα λύσεις υπάρχουν, αλλά για να γίνει κάτι (έστω και μέσω YouTube) θα πρέπει πρώτα να υπάρχει η ζήτηση.
 

发表时间 Sat 30 Dec 23 @ 5:03 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Για τραγούδια μπορείς να βάλεις αυτά που δεν έχουν πνευματικά δικαιώματα... δεν είναι απαρατήρητο για να δείξεις πχ τα stems να βάλεις Αργυρό... όσο για την ζήτηση που λες, πως μπορούμε να ξέρουμε πόσοι το θέλουν άμα δεν γίνει κάποια διαφήμιση.
Και μια σκέψη... γιατί δεν γίνετε μια ομάδα στο Facebook με vdj greek user ας είναι ανεπίσημη, να μην γράφουμε συνέχεια εδώ στο φόρουμ. Σε άλλες χώρες έχουν παρόμοιες ομάδες
 

发表时间 Sat 30 Dec 23 @ 10:42 pm
Προσωπικά απεχθάνομαι το Facebook μέχρι θανάτου για χρήση ως μέσου τεχνικής βοήθειας.
Δεν είναι το κατάλληλο μέσο. Δεν έχει την κατάλληλη δομή, ούτε τα απαραίτητα εργαλεία.

Το forum είναι εκατομμύρια φορές πιο αποτελεσματικό, κι ας είναι πιο "παρωχημένο"

Παράδειγμα:
Στο forum μπαίνεις και διαβάζεις την συζήτηση μας (αυτό εδώ το νήμα) με την σειρά που έγινε. Μπορείς να παρακολουθήσεις πότε έγραψε ποιος και τι.
Στο Facebook, οι αντίστοιχες "συζητήσεις" είναι ένας αχταρμάς. Το Facebook δεν ταξινομεί τις απαντήσεις χρονικά. Τις ταξινομεί με βάση τον δικό του περίεργο αλγόριθμο. Που σημαίνει οτι αν διαβάσεις μια συζήτηση 5 μέρες μετά και έχει πάνω από 3-4 απαντήσεις, δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη ποτέ.

Από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι του καθενός να κάνει ένα ανεπίσημο "vdj greek users" group. Μπορείς να το κάνεις κι εσύ. Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα.

Επίσης:
Α) Για να σου κάνω επίδειξη π.χ. τα stems δεν χρειάζεται να βάλω Αργυρό. Χρειάζεται όμως να βάλω ένα κομμάτι που να έχει φωνητικά. Επίσης χρειάζεται το εν λόγω κομμάτι να είναι 100% roayalty free, λόγω του πως λειτουργεί το Live Streaming. Και ιδανικά χρειάζεται να είσαι κάπως εξοικειωμένος με το κομμάτι για να καταλάβεις την διαφορά.
Καλή τύχη με το να βρεις τέτοια κομμάτια..
Ακόμα και sites που σου δίνουν κομμάτια για να τα βάλεις στα Video σου στο YouTube σου ξεκαθαρίζουν οτι δεν πρόκειται για 100% royalty free. Σου εξηγούν οτι το κομμάτι θα αναγνωριστεί από το TAG ID του YouTube αλλά θα μπορείς να κάνεις monetize. Και επίσης σε περίπτωση που συμβεί κάτι περίεργο, σου δίνουν και ένα "πιστοποιητικό" οτι έχεις δικαίωμα να χρησιμοποιήσεις το εν λόγω copyrighted υλικό.
Το οποίο είναι super βολικό αν ανεβάζεις βίντεο, αλλά όχι αν κάνεις live streaming.

Κλείνοντας:
Δεν καταλαβαίνω τι ζητάς.
Ρωτάς γιατί δεν γίνεται κάποιο σεμινάριο με συμμετοχή από το επίσημο VirtualDJ.
Κατ' αρχήν επίσημα η εταιρεία δεν διοργανώνει η ίδια σεμινάρια ούτε στην αγορά των ΗΠΑ. Πολύ περισσότερο στην αγορά της Ελλάδας.
Σου εξηγώ υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε κάποιο μέλος της εταιρείας στην Ελλάδα να κάνει μια παρουσίαση του προγράμματος και να εξηγήσει/επιδείξει διάφορα πράγματα.
Κι εσύ με ρωτάς γιατί αυτό το μέλος π.χ. δεν διοργανώνει την επίδειξη ή δεν ψάχνει να δει πόσοι ενδιαφέρονται;

Προσπαθώ να μην το θέσω προσωπικά, αλλά είναι σχεδόν προσωπικό το θέμα.
Οπότε: Είμαι ανοιχτός να κάνω οποιαδήποτε παρουσίαση και επίδειξη του προγράμματος, είτε σε 5 είτε σε 500 άτομα, σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος, αφιλοκερδώς (όχι δωρεάν*).
Αλλά δεν μπορώ να το οργανώσω εγώ. Δεν έχω τον χρόνο και ως ένα βαθμό τις οργανωτικές γνώσεις και τις "γνωριμίες".
Οπότε, πολύ απλά: Αν κάποιος θέλει να οργανώσει κάτι και να με καλέσει να κάνω μια επίδειξη, πολύ ευχαρίστως να το κάνω.

*Αφιλοκερδώς, όχι δωρεάν = Να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης και αν χρειαστεί και τα έξοδα διαμονής. Τίποτα παραπάνω.
 

发表时间 Wed 03 Jan 24 @ 7:43 am
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Με έχεις καλύψει από την αρχή με αυτά που κου είχες πει ... το αρχικό μου ερώτημα ήταν ποιος - πως γίνανε εκείνα τα σεμινάρια και αν μπορούσαν να γίνουν παρόμοια κάτι που κου απάντησες από την αρχή... συμπλήρωσα ερώτημα το Facebook με την σκέψη ότι αν γίνει ομάδα, θα ξέρουμε πόσοι ήμαστε από Ελλάδα και εκεί ίσως να πούνε και άλλοι αν θέλουν και ίσως να δώσουν και κάποια λύση πως να γίνει... επειδή έχω μια ομάδα που μάλιστα θεωρείτε επίσημη στην Ελλάδα , από την ομάδα κάναμε πολλά πράγματα όπως διοργάνωση σεμινάρια ακόμα και την επαναλειτουργία του σωματίου και άλλα πολλά... εννοείτε ότι για τεχνικά θέματα εμπιστεύομαι εδώ το φόρουμ αλλά μια ομάδα έχει αλλά θετικά. Και η ερώτηση στην ερώτηση ήταν να δω την γνώμη σου αν επιτρέπεται η όχι... είναι κάτι που το σκέφτομαι να κάνω ομάδα αλλά δεν ξέρω που να την ανεβάσω μετά για να την δούνε οι Έλληνες του vdj ώστε να μαζευτούν γρήγορα όλα τα άτομα. Εδώ στο φόρουμ μπορεί να μπει σαν θέμα έγινε ομάδα αν θέλετε μπείτε?
 

发表时间 Wed 03 Jan 24 @ 11:28 am
Εφόσον θα είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ οτι πρόκειται για ανεπίσημη ομάδα χρηστών (και τίποτα άλλο) δεν βλέπω τον λόγο που θα έπρεπε να την "λογοκρίνουμε" ή να απαγορεύσουμε την ανακοίνωση της δημιουργίας της εδώ.

Φυσικά τονίζω, οτι ο καθένας μπορεί να κάνει μια ανεπίσημη ομάδα χρηστών, και αν δημιουργηθούν 2 και 3 θα έχουν ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση..

Είμαστε "οκ" με το να ανακοινώσει κάποιος οτι έφτιαξε μια ανεπίσημη ομάδα χρηστών.
Αλλά η επίσημη ενασχόληση μας ξεκινάει και σταματάει σ' αυτό!
 

发表时间 Wed 03 Jan 24 @ 11:35 am
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Οκ όλα κατανοητά!

Ξεχασα να πω καλή χρονιά!
Και αντε το 2024 να κάνει και καμιά ωραία έκπληξη το vdj με κάτι ωραίο!
 

发表时间 Wed 03 Jan 24 @ 12:05 pm