快速登录:  

Forum: Greek Forum

话题: Αγορά νέου laptop - Page: 1
Παιδιά καλησπέρα.. Θα ήθελα την γνώμη σας μιας και πρεπει να αγοράσω νέο λάπτοπ...
Λοιπόν έπαιζα με ένα asus zenbook 14 8 ram 512 m1 εσωτερικό σκληρό... Έπαιζα ασταμάτητα, και δούλευε και στο cubase μέχρι 20 vst φορτωμένα χωρίς να ακούγεται ούτε Τσικ από overclock και άλλα τέτοια θέματα.... Μιας και αυτό μου το έκλεψαν πάω να αγοράσω κάτι ίδιο με αυτό που ανέφερα.... Asus zenbook 14x 16gb ram ddr 5 ,512 σκληρό αλλά χωρίς κάρτα γραφικών... Και είμαι πια ανάμεσα σε αυτό και μόνο από windows η να πάω σε apple.... Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής... Γιατί macbook pro και όχι air? Ποιες οι διαφορές και τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσω? Υ.Γ. Πέρα από vdj δουλεύω και το cubase....
 

发表时间 Sat 18 Mar 23 @ 2:10 pm
 

发表时间 Sat 18 Mar 23 @ 9:52 pm
Το "εργαλείο" είναι "τούμπανο" και εύχομαι πραγματικά να το ευχαριστηθείς... Η μόνη προσωπική (το τονίζω) ένστασή μου είναι το μέγεθός του...

Laptop με 17" οθόνη, θεωρώ, ότι δεν κάνει για djing... Διότι, ναι μεν απολαμβάνεις περιβάλλον εργασίας, αλλά το συνολικό μέγεθός του είναι "απαγορευτικό" για booth που δεν είναι μεγάλα έως πάρα πολύ μεγάλα... Άσε που εάν το έχεις μπροστά σου (και όχι στο πλάι), χάνεις κάθε επικοινωνία με το κοινό σου... Εδώ βλέπω άλλους που "χάνονται" μέσα σε μία 15,6" οθόνη, πόσο μάλλον με μία 17"...

Υ.Γ. Ξεκίνησα με 17" laptop, γι αυτό και ανέφερα όσο ανέφερα...
 

发表时间 Sun 19 Mar 23 @ 8:54 am
θειε ημουν για χρονια στις 17 περυσι ειπα να πεσω στα 15.6 με msi και παλι αλλα δεν....
ισως ειναι η συνηθεια δεν ξερω αλλα θελω 17 δουλευω και σκιν με 4 ντεκ οποτε θελω οθονη
εξ αλλου η δουλεια μου ειναι εκδηλωσεις οπου υπαρχει χωρος
σε μαγαζια παω μονο οποτε θελω εγω και σε οποιο θελω ( πλεον )
το μηχανημα ειναι τουμπανο ναι ισως βαλω δυτερο σκληρο ισως και ακομα μνημη αλλα αυτα τα κανω και αργοτερα τελος μηνα μου ερχεται θα σας πω επιδοσεις με τα στεμς!!
 

发表时间 Sun 19 Mar 23 @ 9:09 am
Ευγενικα θα διαφωνησω θειε Γιωργο...
Εγω ψαχνω να βρω λαπτοπ με παραπανω απο 17 ιντσες και δυστυχως δεν υπαρχει. Παλαιοτερα (2007) ειχα ενα ενα acer 21.5 ιντσες...ωραια και ξεκουραστα.
Υ.γ. : στο πλαι παντα, ποτε μπροστα !!!
Τωρα για το θεμα με το να "πιανει" χωρο , ειναι ολα σχετικα :
Σε ενα μπαρακι 50 ατομα, οκ, να φανταστω οτι ο χωρος του booth ειναι μικρος κτλ κτλ...
Αλλα σε μεγαλυτερα μαγαζια "απο 200+ ατομα" με ενα αξιοπρεπες booth (σε αυτο που ειμαι τωρα : 3 μετρα) το 17ιντσο λαπτοπ ειναι ΜΙΚΡΟ, πολυ ΜΙΚΡΟ !!!
Αν εισαι και καποιας ηλικιας ... ωχ αμαν ;)
Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να "στησω" σταθερο pc μονο και μονο για την οθονη....ασε που θα γλιτωσω και χρηματα σε σχεση με ενα λαπτοπ !!!
Τοσο πολυ με εχει πειραξει που δεν υπαρχουν λαπτοπ 21+ ιντσες.
Το οτι παλευω ακομα με λαπτοπ και δεν στηνω μια 24αρα οθονη (για να μην πω παραπανω σε 21:9 αναλογια) σε desktop pc ειναι μονο και μονο γιατι θελω φορητοτητα σε event της μιας βραδιας δεξια και αριστερα.
Ο καθενας με τον πονο του... ;)
 

发表时间 Sun 19 Mar 23 @ 9:34 am
Η αλήθεια είναι ότι το Virtual Dj "απαιτεί" μεγάλο User Interface. Και ιδίως εάν χρησιμοποιείς κάποιο skin με υπερβολικές λεπτομέρειες και πληροφορίες (όπως αυτό που έχω δημιουργήσει και χρησιμοποιώ εγώ), η οθόνη 15,6" είναι οριακή, αν όχι ανεπαρκής.



Από την άλλη, εάν είσαι mobile ή guest dj (όπως είμαι εγώ) και όχι resident ή wedding dj, οι συνθήκες (booth) στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν είναι οι καλύτερες (για χρήση laptop 17"). Και ιδίως εάν παίζεις πριν ή μετά ή μαζί με άλλον (άρα 2 controllers συν 2 laptops και -κατά περίπτωση- συν mixer).

Όπως και να χει, εν τέλει, ο καθένας πορεύεται με βάση τις προσωπικές του δραστηριότητες (mobile - guest dj ή resident - wedding dj), άρα και ανάγκες.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το σίγουρο είναι ένα: Όποια και εάν είναι η διάσταση της οθόνης, η ανάλυσή της οφείλει να είναι τουλάχιστον 1920 x 1080. Και το λέω αυτό, διότι skins με αυτή την ανάλυση (που τείνει να γίνει default) όταν "προσαρμόζονται" σε οθόνες μικρότερης ανάλυσης, το αποτέλεσμα δεν είναι καλό!
 

发表时间 Sun 19 Mar 23 @ 10:31 am
θειε αυτο το σκιν υπαρχει να το δουμε?αν οχι στειλτο και σε μας θειοοοοο
εχει 4 ντεκ?
το σκισαμε το ποστ
 

发表时间 Sun 19 Mar 23 @ 10:35 am
Αυτό το skin το έχω δημιουργήσει από το 2020, το έχω "τελειοποιήσει", αλλά δεν το έχω "δημοσιεύσει", γιατί ψάχνω να βρω κάνα mac για να ελέγξω και να τροποποιήσω τη "συμβατότητα" γραφικών, εάν και όπου απαιτείται.

Όχι, δεν είναι για 4 decks και αυτό είναι και το "παράπονο" του dimitris_g, ο οποίος είναι ο official "beta tester" μου... :-)))

Στην έκδοση MkII θα έχει τη δυνατότητα των 4 decks, αλλά προς το παρόν και μόνο που σκέφτομαι τι κώδικα πρέπει να γράψω (γιατί οι παραλλαγές του είναι ατελείωτες), με πιάνει πονοκέφαλος. :-(((
 

发表时间 Sun 19 Mar 23 @ 11:07 am
Σπύρο...

Εάν έχεις καταλήξει σε Mac, δεν μπορώ να σου προσφέρω κάποια "βοήθεια"... Αναμφισβήτητα, όμως, μπορεί ο Phantom, o Dad, o Sadim, όταν διαβάσουν το νήμα...

Εάν πάλι αμφιταλαντεύεσαι, νομίζω ότι το άρθρο μου ήταν αρκετά κατατοπιστικό...

Υ.Γ. Ένας "μαρτυριάρης" μου είπε ότι μετά το χθεσινοβραδινά, μάλλον πρέπει να ψάξεις για controller και όχι για laptop... :-)))
 

发表时间 Sun 19 Mar 23 @ 11:12 am
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
θειο εχω μακ ...αν θες σου δινω anydesk να κανεις δοκιμες
 

发表时间 Sun 19 Mar 23 @ 10:57 pm
Χρησιμοποιώ (και) MAC αλλά δεν είμαι ο ειδικός για να απαντήσω σε ερώτηση Air VS Pro.
Μπορώ όμως να σου πω τα εξής:
Σε MAC θα πάρεις οπωσδήποτε μοντέλο με 16 GB RAM ή περισσότερα.
Όσοι αγόρασαν MAC / MAC Air με 8GB RAM το μετάνιωσαν και τα πουλάνε κοψοχρονιά.
Επίσης στα MAC (πλέον) την μνήμη RAM και τον δίσκο SSD τα παντρεύεσαι.
ΔΕΝ υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης τους στο μέλον. Και η μνήμη και ο σκληρός είναι κολλημένα πάνω στην motherboard. Επίσης δεν μπορείς να προσθέσεις ούτε έξτρα δίσκο.
Από άποψη επιδώσεων τα Pro συνήθως έχουν λίγο καλύτερες επιδόσεις από τα Air αφού έχουν "μεγαλύτερο" επεξεργαστή.
Επίσης αν θες "μεγάλη" οθόνη τα Pro είναι μονόδρομος.

Στα θετικά της όλης υπόθεσης είναι οτι το heat management είναι από άλλο πλανήτη. Δύσκολα θα σηκώσουν θερμοκρασία (είτε τα Air είτε τα Pro) παρά το slim design.
Επίσης στα θετικά είναι και το power management. Πραγματικά η διάρκεια της μπαταρίας είναι τεράστια.

Προσωπικά αγόρασα καινούργιο MAC φέτος. Αγόρασα ένα PRO 16άρι γιατί με ενδιέφερε πρωτίστως το μέγεθος της οθόνης. Το αγόρασα με 32GB RAM και 1ΤΒ SSD.
Υ.Γ. Δεν θέλω καν να θυμάμαι πόσο το πλήρωσα. Έχω κενό μνήμης.. :P
 

发表时间 Mon 20 Mar 23 @ 12:05 am
PhantomDeejay wrote :

Προσωπικά αγόρασα καινούργιο MAC φέτος. Αγόρασα ένα PRO 16άρι γιατί με ενδιέφερε πρωτίστως το μέγεθος της οθόνης. Το αγόρασα με 32GB RAM και 1ΤΒ SSD.
Υ.Γ. Δεν θέλω καν να θυμάμαι πόσο το πλήρωσα. Έχω κενό μνήμης.. :P


Xαχαχαχαχα! Για πες μας κι εμας να μας κοψεις λιγο τη φορα!

 

发表时间 Mon 20 Mar 23 @ 6:52 am
Γιατί θες να χαλάσεις την μέρα σου πρωί πρωί; :P

3400€
 

发表时间 Mon 20 Mar 23 @ 10:10 am
τελικα ποιος ο λογος για εναν χρηστη να παρει μακ?
πολυ πιο ακριβα
και αυτα εχουν προβληματα ( το φορουμ ειναι γεματο )
δεν εχουν αναβαθμιση ( αρα περιορισμενη μεταπωληση )
περιορισμενη συνδεσιμοτητα
πανακριβα περιφεριακα
το οτι εχουν καλυτερη διαχειρηση ενεργειας και θερμοκρασιας δεν μου λεει και πολλα
τελικα ολα γινονται για το μηλο ?
σιγουρα κατι μου ξεφευγει αλλιως δεν θα τα αγοραζε κανεις
 

发表时间 Mon 20 Mar 23 @ 10:33 am
Η απάντηση δεν είναι απλή.
Σίγουρα πολλοί τα αγοράζουν μόνο και μόνο για το "μήλο". Για το prestige, για να λένε οτι έχουν MAC ή γιατί νομίζουν οτι έτσι θα λύσουν τα προβλήματα τους.
Όμως πολλοί τα αγοράζουν γιατί πραγματικά σε κάποιους τομείς προσφέρουν πλεονεκτήματα.

Δεν νομίζω οτι αυτό είναι το σωστό νήμα για αντιπαράθεση Windows PC vs MAC.
Αλλά σαν άνθρωπος που λόγω δουλειάς πρέπει να δουλέψω και με τα δύο συστήματα, και θέλω να είμαι ανοιχτόμυαλος και αντικειμενικός, βλέπω τα υπέρ και τα κατά και στα δύο συστήματα.

Για χρήση αποκλειστικά για DJ-ing ένα "μεγάλο" (σε δυνατότητες) MAC είναι μάλλον περιττό. Ή μάλλον έχει περισσότερα μειονεκτήματα απ' οτι πλεονεκτήματα σε σχέση με ένα Windows PC, ειδικά αν μιλάμε για Gaming Laptop παρόμοιου έυρους τιμής.
Όμως για άλλες χρήσεις, ή για χρήστες που εκτός από DJ-ing θέλουν να κάνουν και άλλα πράγματα, τα δεδομένα αλλάζουν.

Τα δύο Laptop που έχω αυτή την στιγμή (ένα Gaming Laptop και ένα MBP) έχουν παρόμοιες επιδόσεις και το κόστος κτίσης τους ήταν επίσης "παρόμοιο".
Με βρίσκω τον τελυταίο καιρό να "μοιράζω" δουλειές ανάμεσα στα δυο συστήματα ανάλογα με το που αισθάνομαι οτι θα κάνω μια δουλειά πιο εύκολα/γρήγορα. Χωρίς το "γρήγορα" να αποτελεί καθαρά θέμα επιδόσεων. Ούτε το κάνω 100% συνειδητά.

Ελπίζω να σου έλυσα μερικές απορίες.

Υ.Γ.:
Το Windows Laptop είναι ένα Asus ROG M16 με επεξεργαστή i9 11ης γενιάς, 40GB RAM, 1ΤΒ + 2ΤΒ Μ2 δίσκους SSD και RTX3060 κάρτα γραφικών με 6GB VRAM.
Το γράφω απλά για την πληρότητα των πληροφοριών που δίνω, και για κανένα άλλο λόγο.
 

发表时间 Mon 20 Mar 23 @ 1:07 pm
λογικα ολα αυτα που γραφεις αλλωστε εχω την κορη μου που σπουδαζει πληροφορικη στην θεσσαλονικη και μου λεει μπαμπα ΠΡΕΠΕΙ να παρω μακ μου ειπε τον λογο αλλα παρ ολο που το εχω γενικα με τους υπολογιστες αυτα μου φανηκαν κινεζικα ( ειναι τον κλαδο της τεχνητης νοημοσυνης )
απ οτι καταλαβαινω στον μεσο χρηστη δεν εχει να προσφερει τπτ αλλο απο το μηλο
δεν γουσταρω τα μακ ουτε τα ι φον αλλα μαλλον υπερτερουν σε επαγγελματικες χρησεις που δεν απασχολουν ομως τον μεσο dj ( και τον παραπανω θα ελεγα)
χωρις να διεκδικω το αλαθητο
 

发表时间 Mon 20 Mar 23 @ 1:40 pm
Προς το παρών δεν είμαι και τόσο σίγουρος οτι για A.I. τα MAC είναι "καλή" επιλογή.
Μας αρέσει δεν μας αρέσει σ' αυτόν τον τομέα είναι αρκετά μπροστά η nVidia (όσον αφορά εκπαίδευση A.I. μοντέλων). Εξ' ου και οι καλύτερες επιδόσεις των καρτών nVidia στα STEMS 2.0

Αλλά γενικά στον κόσμο της πληροφορικής (και των φοιτητών) τα MAC έχουν μεγάλη μερίδα. Πολύ μεγαλύτερη από αυτή που έχουν σε περιβάλλον γραφείου. (Για σπίτι δεν το συζητώ καν, είναι άτοπο)
 

发表时间 Mon 20 Mar 23 @ 7:50 pm
3.400€ κόστος αγοράς...

Εάν υποθέσουμε ότι το laptop χρησιμοποιείται αποκλειστικά για Djing, ένα μέσο νυχτοκάματο είναι στα 50€ και ένας μέσος Dj κάνει 2 νυχτοκάματα την εβδομάδα, τότε απαιτούνται 68 νυχτοκάματα ή 34 εβδομάδες ή 8,5 μήνες συνεχούς δουλειάς, για να το αποσβέσει...

Εάν λάβουμε υπόψη μας ότι ο Dj έχει μόνο αυτή την επαγγελματική δραστηριότητα, θα περάσει και καμιά ίωση, θα πάρει και κάνα ρεπό, θα πάει και διακοπές, θα κάνει και καμιά αναβάθμιση (είτε στο laptop, εάν επιδέχεται, είτε στο λοιπό του εξοπλισμό), τότε απαιτείται ο διπλάσιος χρόνος για να το αποσβέσει...

Μετά από περίπου 2 χρόνια, λοιπόν, εάν δεν έχει πεθάνει από τη δίψα και την πείνα, εάν έχει ακόμη βρακί να φορέσει, μαντήλι να κλαφτεί και γυναίκα να τον ανεχτεί, θα έχει ένα laptop, το οποίο θα είναι παρωχημένο... Και, όλα αυτά, εάν το laptop δεν βγει off από ποτό ή από πέσιμο ή δεν κλαπεί...

Τελικό συμπέρασμα: Το Djing βλάπτει σοβαρά την υγεία και τη σχέση σας...

:-)))
 

发表时间 Tue 21 Mar 23 @ 12:59 pm
Theios Giorgos wrote :
3.400€ κόστος αγοράς...

Εάν υποθέσουμε ότι το laptop χρησιμοποιείται αποκλειστικά για Djing, ένα μέσο νυχτοκάματο είναι στα 50€ και ένας μέσος Dj κάνει 2 νυχτοκάματα την εβδομάδα, τότε απαιτούνται 68 νυχτοκάματα ή 34 εβδομάδες ή 8,5 μήνες συνεχούς δουλειάς, για να το αποσβέσει...

Δεν βλεπω κανεναν Dj του 2x50€ την εβδομαδα σε αυτο το νημα....

 

发表时间 Tue 21 Mar 23 @ 1:43 pm
37%