快速登录:  

Forum: Greek Forum

话题: θεματακια...
Καλησπερα, απο το Σαββατο και μετα αντιμετοπιζω καποια περιεργα θεματακια..
Καταρχην το Σαββατο (και ενω την παρασκευη δουλεψα χωρις κανενα προβλημα κι εκλεισα το προγραμμα κανονικα), ανοιγω το προγραμμα σε ενα γαμο και βαζω ενα μιξαρισμενο μεχρι να αρχισει να ερχεται ο κοσμος. Οταν πηγα να ξεκινησω να παιζω διαπιστωνω οτι δεν εχω καθολου hotcue, rating, play count και δεν ξερω κι εγω τι αλλο. Εκανα επανεκκινηση το προγραμμα αλλα παλι τα ιδια. Εριξα μια db απο backup μεσα και ξεκινησα να δουλευω αφου επανηλθαν ολα κανονικα. Μετα απο κανα 20λεπτο περιπου τελειως ξαφνικα σταματησαν καποιες λειτουργιες απο το αριστερο deck (sync, quantize, εναλλαγη 1 με 3 deck και ισως και καποια αλλα που δεν αντιληφθηκα) . Δεν ηταν ευθυνη controller γιατι δεν λειτουργουσαν ουτε με το ποντικι. 3η επανεκκινηση στο προγραμμα. Τελικα για το υπολοιπο της βραδιας ευτυχως δουλεψε οκ, οπως κι εχθες κυριακη που ειχα μια βαπτιση. Σημερα σπιτι κι ενω δοκιμαζα κατι με το back up laptop, μου εκανε ακριβως το ιδιο αλλα στο δεξι deck Οτι κι αν δοκιμασα δεν ειχε αποτελεσμα παρα μονο επανεκκινηση του προγραμματος. Τρεχω εκδοση b7093 και το μονο που μου ελειπε ειναι να παιρνω backup λαπτοπ παντου τωρα για να κανω επανεκκινησεις....
Επισης θελω να ρωτησω αν υπαρχει καποιος τροπος να μπορει να ξαναδιαβασει εκ νεου την database χωρις επανεκκινηση για περιπτωσεις σαν και του Σαββατου.. (Πχ οπως ειχαμε το reload skin)
 

发表时间 Mon 29 Aug 22 @ 9:05 pm
Δεν μπορω να φανταστω τι αγχος σου προκαλεσε ολο αυτο...
Λυση δεν εχω στο προβλημα που εχεις, τα παιδια ομως σιγουρα θα σε βοηθησουν.
Μονο μια παρατηρηση εχω να κανω, που καμια φορα ομως μπορει να βοηθησει:
Χρησιμοποιεις την BUILD 7093 που ειναι early access , ενω η τελευταια "δοκιμασμενη" ειναι η BUILD 7059.
Δεν γνωριζω αν εχεις τοση αναγκη , τα extra futures της 7093, αλλα εγω στη θεση σου θα γυρνουσα αρχικα στην 7059. Και μετα δοκιμαζα, αν το ξανακανει...
 

发表时间 Mon 29 Aug 22 @ 11:11 pm
dimitris_g wrote :

Επισης θελω να ρωτησω αν υπαρχει καποιος τροπος να μπορει να ξαναδιαβασει εκ νεου την database χωρις επανεκκινηση για περιπτωσεις σαν και του Σαββατου.. (Πχ οπως ειχαμε το reload skin)


Καμια ιδεα?

 

发表时间 Sat 03 Sep 22 @ 9:02 am
Πάλι τα ίδια όσον αφορά την db.... ,Πφ... Ίδια ρουτίνα.. όλη την εβδομα σπίτι ανοίγει κανονικά.. Παρασκευή στο μαγαζί όλα οκ. Και ξαφνικά Σάββατο στο κτήμα (στο ίδιο με την περασμένη εβδομάδα) ανοίγει και δεν έχω καθόλου hotcue, rating play coun κτλ... Πραγματικά δεν έχω εξήγηση!
 

发表时间 Sun 04 Sep 22 @ 10:36 am
Δημήτρη...

1. Στη "προβληματική" βάση δεδομένων (που μου έστειλες), υπάρχουν poi μόνο σε 1 κομμάτι! Όλες οι υπόλοιπες εγγραφές - κομμάτια, δεν έχουν εγγεγραμμένα poi!!!

Άρα και μέχρι εδώ, λογικά δεν βλέπεις κανένα poi...

2. Στη "προβληματική" βάση δεδομένων, υπάρχουν μόνο 797 εγγραφές - κομμάτια, ενώ στην backup βάση δεδομένων (που μου έστειλες επίσης) υπάρχουν 68.012!!!

Άρα και μέχρι εδώ, κάποια χοντρή πατάτα έχει γίνει (κατά το συγχρονισμό μέσω DropBox?).

Και...

3. Στη "backup" βάση δεδομένων, υπάρχουν 3 εγγραφές - κομμάτια με σήμανση flag="16" (που σημαίνει ότι αυτά τα κομμάτια δεν υπάρχουν).

Δυστυχώς, εάν και έχει ζητηθεί και στο παρελθόν, δεν υπάρχουν αναφορές για το τι σημαίνουν οι υπόλοιπες τιμές του πεδίου flag (επί του <Song...), οπότε ίσως έβρισκα κάτι περισσότερο σε άλλες εγραφές.

Τέλος...

4. Δεν βρέθηκε κανένας non-ascii χαρακτήρας, ούτε στην "προβληματική", ούτε στην backup βάση δεδομένων σου, με ότι αυτό (πιθανότατα) θετικά να συνεπάγεται...

Άρα?

Άρα, εστίασε στο "συγχρονισμό" των βάσεων δεδομένων σου, κάτι δεν γίνεται σωστά...
 

发表时间 Sun 04 Sep 22 @ 12:09 pm
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως την Παρασκευή το βράδυ που έχω ίντερνετ στο μαγαζί, κλείνω γρήγορα το πρόγραμμα και το λάπτοπ και δεν προλαβαίνει να ανεβάσει σωστά στο Dropbox. Αλλά νομίζω είτε ανεβάζει είτε όχι... Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ανεβάζει το μισό...
 

发表时间 Sun 04 Sep 22 @ 5:53 pm
Για να το πάρουμε απ' την αρχή:
1. Το Dropbox δεν μπορεί να σου δημιουργήσει τέτοια θέματα (το δουλεύω χρόνια)
2. Θα ήταν καλό να μας πεις πως "διορθώνεις" το πρόβλημα (όλα τα βήματα, έχει σημασία)
 

发表时间 Mon 05 Sep 22 @ 8:40 am
Ok. Λοιπον Παρασκευη βραδυ κλεινω το λαπτοπ (συνδεδεμενο στο ιντερνετ) στο μαγαζι που δουλευω. Σαββατο απογευμα το ξανανοιγω (χωρις συνδεση ιντερνετ) και η database ειναι αδεια (καποια kb απο 74mb). Στο μεταξυ Σαββατο πρωι εχω ανοιξει το backup laptop με (συνδεση στο ιντερνετ) για καποιες αλλες εργασιες οποτε λογικα εχει κανει sync την Db απο παρασκευη βραδυ.
Οποτε Σαββατο ανοιγω το λαπτοπ στο κτημα (χωρις ιντερνετ), βλεπω την αδεια db και ανοιγω το δευτερο λαπτοπ (επισης χωρις συνδεση) και παιρνω απο εκει την db με φλασακι και την περναω στο κανονικο. Απλα δεν ξερω με σιγουρια αν αυτη η db του δευτερου λαπτοπ , ενω ειναι σωστη, αν ειναι της παρασκευης ή πχ προηγουμενων ημερων....
Nα σημειωθει οτι μεσα στον φακελλο ειχε 6-7 conflicted databases που μου προκαλει εκπληξη γιατι δεν ανοιγω και τα 2 λαπτοπ ταυτοχρονα ποτε...
 

发表时间 Mon 05 Sep 22 @ 9:53 am
Άρα:
Παρασκευή βράδυ Laptop 1 με internet
Σάββατο πρωί Laptop 2 με internet
Σάββατο βράδυ πρώτα Laptop 1 χωρίς internet και μετά
Σάββατο βράδυ Laptop 2 χωρίς internet

ΣΩΣΤΑ;;;

Η βασική ερώτηση τώρα είναι αν υπήρχε αρχείο "database (XXXX Conflicted Copy).xml" στο σύστημα σου ή όχι.
Αυτό τουλάχιστον για την περίπτωση που θα σου δημιουργούσε πρόβλημα το Dropbox.

Απάντησε σ' αυτό (και αν κατάλαβα σωστά την σειρά με τα laptop) και βλέπουμε παρακάτω..
 

发表时间 Mon 05 Sep 22 @ 10:13 am
Ναι, ακριβως αυτη η σειρα, για τα conflicted εγραψα στο post παραπανω αλλα μαλλον προλαβες και απαντησες πριν το κανω edit!!!
 

发表时间 Mon 05 Sep 22 @ 10:33 am
Άρα το πρόβλημα σου μπορεί να ξεκινάει από το Dropbox..
Προφανώς όμως δεν έχεις κατανοήσει 100% πως δουλεύει το Dropbox...

Αν βγάλεις off-line και τους δύο υπολογιστές και πειράξεις κάτι στα δύο laptop τότε με το που θα τα φέρεις on-line η μία από τις δύο βάσεις θα γίνει conflicted copy.
Και αυτό γιατί το Dropbox θα δει οτι και τα δύο αρχεία (στα δύο laptop) είναι πιο καινούργια από αυτό που έχει αποθηκευμένο στον Server και επομένως δεν θα ξέρει ποιο από τα δύο να "κρατήσει"

Για να δουλέψει σωστά το Dropbox στο ξαναείπα.. Δεν αρκεί να μην ανοίγεις το VirtualDJ ταυτόχρονα στους δύο υπολογιστές.
Θα πρέπει και οι δύο υπολογιστές να έχουν συγχρονίσει πλήρως με το Dropbox πρώτα.

Αν υποθέσουμε οτι την Παρασκευή το βράδυ δεν πρόλαβε το 1ο λαπτοπ να ενημερώσει το Dropbox δεν θα είχες πρόβλημα την επόμενη φορά που το άνοιξες αν το Σάββατο το πρωί δεν άνοιγες το άλλο laptop (που δεν κατέβασε το ενημερωμένο αντίγραφο της βάσης κ.ο.κ.)

Κάτι δεν μου κολλάει ακόμα στην περίπτωση σου, αλλά ξεκίνα με το να ακολουθείς με θρησκευτική ευλάβεια το σωστό ανέβασμα στο Dropbox και να δούμε αν θα σου συμβεί ξανά.

Με λίγα λόγια:
Δεν ανοίγουμε ποτέ το 2ο λάπτοπ (μετά το πρώτο) αν δεν είμαστε 100% σίγουροι οτι η βάση του πρώτου έχει ανέβει στο Dropbox και έχει κατέβει στο 2ο λάπτοπ.
Και αντίστροφα.. Δεν ανοίγουμε το 1ο λάπτοπ (μετά το δεύτερο) αν δεν είμαστε 100% σίγουροι οτι έχει συγχρονίσει την βάση από το 2ο.
ΜΠΟΡΕΙΣ να ανοίξεις διαδοχικά το ίδιο λάπτοπ όσες φορές θέλει χωρίς να σε νοιάζει ο συγχρονισμός με το Dropbox (ή αν έχεις internet κτλ)
Αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι η "διαδοχική" χρήση.
 

发表时间 Mon 05 Sep 22 @ 11:36 am
Οκ.. τώρα κατάλαβα πως δημιουργούνται τα conflicted.. δουλεύω με το λάπτοπ 1 σε κτήμα χωρίς ίντερνετ και την επόμενη ημέρα σπίτι ανοίγω το λάπτοπ 2......
Αυτό όμως ενώ εξηγεί τα conflicted δεν εξηγεί τα δύο συνεχόμενα Σάββατα με άδειασμα db.
 

发表时间 Mon 05 Sep 22 @ 11:58 am
Δηλαδή Γιώργο και εάν κατάλαβα ορθά, το "κλειδί" για να δουλέψει σωστά η όλη διαδικασία, είναι, οποτεδήποτε χρησιμοποιείται το εκάστοτε laptop, να είναι πάντα συνδεδεμένο στο internet. Εκτός και εάν προγνωρίζεις (?) και δεν ξεχάσεις (!) ότι και την επόμενη φορά (που θα ασχοληθείς με το Virtual Dj) θα χρησιμοποιήσεις το ίδιο laptop.

Συνεπώς, όταν πας οπουδήποτε να παίξεις και δεν υπάρχει σύνδεση στο net, τότε αναγκαστικά κάνεις tethering μέσω κινητού και κατά το άνοιγμα του laptop και πριν κλείσεις το Virtual Dj. Σωστά?

Αλλά, ακόμα και εάν πας οπουδήποτε να παίξεις και υπάρχει σύνδεση (Wi-Fi) στο net, καλό είναι να προσέχεις εάν αυτή είναι αδιάλειπτη. Διότι, μία μικρή αποσύνδεση (την οποία μπορεί να μην προσέξεις), αρκεί, στο να μην σταλθούν ή αν μην ληφθούν όλα δεδομένα προς ή από το cloud.


Από κει και πέρα, 3 επιπλέον παρατηρήσεις, εάν σε βοηθούν σε κάτι, σχετικά με την "προβληματική" βάση δεδομένων του Δημήτρη:

1. Αναγράφονταν Version 8.5

2. Περιείχε μόνο κομμάτια που είχε "εισάγει" - δει πρόσφατα.

3. Σχεδόν όλα είχαν Flag="64" ή Flag="65".
 

发表时间 Mon 05 Sep 22 @ 12:14 pm
1. Είπα οτι εξακολουθεί και δεν μ' αρέσει κάτι στην περίπτωση σου.
Γενικά το VirtualDJ θα φτιάξει νέα κενή βάση όταν δεν βρίσκει την παλιά. Δεν ξέρω αν με κάποιο τρόπο κατάφερες να φτιάξεις "δύο" conflicted copies και έτσι να "σβήσει" το αρχείο database.xml το Dropbox.
Γι αυτό σου είπα να το προσέξεις λίγο και να το ξαναδούμε.

2. @ Θείος Γιώργος
ΌΧΙ. Καμία σχέση.

Χρειάζεται απλά τα εξής:
1. Να μην χρησιμοποιείς τα 2 συστήματα εναλλάξ όλη την ώρα σαν να μην υπάρχει αύριο.
Το Dropbox και ο συγχρονισμός της βάσης δεδομένων μέσω Dropbox δεν είναι λύση για να παίζεις "πότε με το ένα και πότε με το άλλο" PC
Είναι λύση να παίζεις με ένα main σύστημα και ως ένα βαθμό να ενημερώνεται αυτόματα και το άλλο, το "δεύτερο", το "βοηθητικό/backup"

2. Δεν χρειάζεται να έχεις internet παντού και πάντα. Μια χαρά μπορείς να παίζεις με ένα σύστημα 30 μέρες συνεχόμενα ανοίγοντας και κλείνοντας το internet όποτε γουστάρεις. Ακόμα κι αν το VirttualDJ τρέχει, ακόμα κι αν το Dropbox συγχρονίζει ή προσπαθεί να συγχρονίσει την βάση δεδομένων.

3.Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι όταν αποφασίσεις να ανοίξεις το ΑΛΛΟ σύστημα.
Τότε θα πρέπει να φροντίσεις να ολοκληρωθεί ο συγχρονισμός πρώτα.

Είναι πραγματικά τόσο απλό.

Προσωπικά κάνω τα πάντα όσον αφορά τα κομμάτια και την βάση δεδομένων στο σταθερό PC στο σπίτι.
Πριν ετοιμαστώ να φύγω για μια δουλειά, ανοίγω το laptop (στο σπίτι) και το αφήνω να συγχρονίσει.
Αφού συγχρονίσει, ανοίγω και το πρόγραμμα και κάνω log-in αν μου ζητήσει (ώστε να είμαι σίγουρος οτι εκεί που θα πάω δεν θα έχω πρόβλημα ακόμα κι αν δεν υπάρχει internet)

Φεύγω, πάω και παίζω με το laptop.
Μικρή έως καθόλου σημασία δεν έχει αν εκεί που είμαι έχω internet.
Μπορεί επίσης να παίξω και δύο μέρες συνεχόμενα με το laptop (με ή χωρίς internet)
Πριν αποφασίσω να ανοίξω το VirtualDJ στον σταθερό υπολογιστή όμως, ανοίγω το laptop και σιγουρεύομαι οτι συγχρόνισε με το Dropbox.
Μετά μπορεί να περάσει και ένας μήνας που εγώ θα αλλάζω πράγματα στο desktop και το laptop θα είναι κλειστό στην τσάντα του.
Πριν φύγω για την επόμενη δουλειά, επαναλαμβάνω την παραπάνω διαδικασία..
 

发表时间 Mon 05 Sep 22 @ 1:03 pm
Βασικά ναι, αυτή είναι η διαφορά μας. Εγώ χρησιμοποιώ αλόγιστα τα λάπτοπ ανάλογα με τη στιγμή.. πχ ραντεβού κάνω πάντα με το back up laptop ενώ στο σπίτι δουλεύω ανάλογα με το ποιο είναι πχ φορτισμένο ή ποιο θα βρω πρώτο μπροστά μου. Δεν είναι θέμα πάντως αυτό γιατί ειδικά στο σπίτι είναι πάντα στο ίντερνετ και γενικά έχω το νου μου να συγχρονίσει.. έξι που την πατάω όπως προανέφερα είναι όταν παίζω σε γάμους που σχεδόν πάντα παίζω σε airplane mode όποτε μετά πολλές φορές τυχαίνει να ανοίξω πρώτα το back up.. τώρα που το αποσαφηνισαμε στο πιστεύω να μην ξαναδώ confilct.. όσο για το άλλο θέμα το παρακολουθούμε αν και στο συγκεκριμένο κτήμα θα ξαναπάω στις 17 Σεπτέμβρη πάλι..
Υ.γ.. το να ξαναδεί σε λειτουργία την database με κάποιο τροπο χωρίς επανεκκίνηση προγράμματος? Έστω με κάποιο τρυκ (πχ αποσύνδεση επανασύνδεση δίσκου)
 

发表时间 Mon 05 Sep 22 @ 1:46 pm
Όχι, και μην ξεχνάς πως ο δίσκος είναι εσωτερικός.
Άρα δεν παίζει επανασύνδεση.

Βέβαια αν "καίγεσαι" υπάρχει ένα HACK αλλά μόνο για πολύ special περιπτώσεις..

Βάλε σε ένα κουμπί την εντολή "crash"

Και ναι, κάνει αυτό ακριβώς που λέει...
Μόνο που επειδή το crash είναι "ελεγχόμενο" το πρόγραμμα ξεκινάει ξανά μόνο του και συνεχίζει να παίζει από εκεί που έπαιζε σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο.

Ναι, δεν είναι λύση.. το είπα! Αλλά κάν' το σπίτι.. έχει πλάκα!
 

发表时间 Mon 05 Sep 22 @ 1:53 pm
Ε ναι. Είναι λύση. Για 1 δευτερόλεπτο δεν χάλασε ο κόσμος.. δεν θα το κάνω πάνω στον χορό κιόλας! Χαχαχαχα
(Θα ξεμονιαχιασω το λάπτοπ του theiou
Και θα μαπαρω την εντολή στο πληκτρολόγιο στο κουμπί Α)!!!!
 

发表时间 Mon 05 Sep 22 @ 2:06 pm
PhantomDeejay wrote :

Βάλε σε ένα κουμπί την εντολή "crash"
Μόνο που επειδή το crash είναι "ελεγχόμενο" το πρόγραμμα ξεκινάει ξανά μόνο του και συνεχίζει να παίζει από εκεί που έπαιζε σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο.


Δυστυχως δεν εξυπηρετει διοτι οσο ειναι το προγραμμα ανοιχτο δεν σε αφηνει να διαγραψεις την ''σπασμενη" DB και να ριξεις την σωστη...


 

发表时间 Mon 05 Sep 22 @ 3:08 pm
PhantomDeejay wrote :
1. Είπα οτι εξακολουθεί και δεν μ' αρέσει κάτι στην περίπτωση σου.
Γενικά το VirtualDJ θα φτιάξει νέα κενή βάση όταν δεν βρίσκει την παλιά. Δεν ξέρω αν με κάποιο τρόπο κατάφερες να φτιάξεις "δύο" conflicted copies και έτσι να "σβήσει" το αρχείο database.xml το Dropbox.
Γι αυτό σου είπα να το προσέξεις λίγο και να το ξαναδούμε.


Απ οτι καταλαβα τωρα, νομιζω οτι δεν ειδε καθολου db οταν ανοιξε το Σαββατο, και αυτη που εστειλα στον Theio ειναι αυτη που δημιουργησε μονο του τη λιγη ωρα που επαιξα μεχρι να κανω επανεκκινηση. Κι αυτο γιατι δοκιμασα να την διαγραψω τωρα και ανοιξα το προγραμα χωρις db στον local (αλλα χωρις να πειραξω τους φακελλους cache και Folders) και μου διαβασε κατευθειαν bpm και χρωματα οπως ακριβως εκανε και το Σαββατο. Σε καθε φακελλο που εμπαινα διαβαζε επι τοπου bpm και χρωματα...


 

发表时间 Mon 05 Sep 22 @ 3:14 pm
dimitris_g wrote :

Μετα απο κανα 20λεπτο περιπου τελειως ξαφνικα σταματησαν καποιες λειτουργιες απο το αριστερο deck (sync, quantize και ισως και καποια αλλα που δεν αντιληφθηκα) . Δεν ηταν ευθυνη controller γιατι δεν λειτουργουσαν ουτε με το ποντικι. Σημερα σπιτι κι ενω δοκιμαζα κατι με το back up laptop, μου εκανε ακριβως το ιδιο αλλα στο δεξι deck Οτι κι αν δοκιμασα δεν ειχε αποτελεσμα παρα μονο επανεκκινηση του προγραμματος.


Τελικα ειμαι μπουφος... Νομιζα οτι ειχα κανει mapping το match_key στο Shift+Sync (το οποιο στην sx3 ειναι sync Off).... Aλλα μαλλον δεν αποθηκευσα το mapping οποτε λογικα μου εκλεινε το sync..
Συγγνωμη....
 

发表时间 Fri 04 Nov 22 @ 11:14 am