快速登录:  

Forum: Greek Forum

话题: mapping of letterBoxing...
Ειναι εφικτο να mappαρω στο πληκτρολογιο τα νουμερα 1 & 2 ????
1 : να μαρκαρει στο letterBoxing : bars
2 : να μαρκαρει στο letterBoxing : crop


 

发表时间 Tue 16 Aug 22 @ 8:08 pm
djsadimPRO InfinityMember since 2006
για το 1.
setting "letterBoxing"  'bars'


για το 2.
setting "letterBoxing"  'crop'
 

发表时间 Tue 16 Aug 22 @ 9:58 pm
Σ' ευχαριστω πολυ :)
 

发表时间 Wed 17 Aug 22 @ 4:26 pm
Επανερχομαι γιατι μπερδευτηκα επειδη οκ στο σταθερο στο σπιτι που ειχα κανει την δοκιμη, αλλα στο λαπτοπ εχω συνδεμενη την Pioneer DDJ-RX οποτε βλεπω το "Pioneer DDJ-RX (Custom Mapping)
Εκει λοιπον αν πατησω στο keyboard το πληκτρο "1" δειχνει οτι εχει την εντολη = ((δες φωτο))
Αν το αλλαξω με το --- setting "letterBoxing" 'bars' υπαρχει περιπτωση να χαλασω κατι στο mapping της DDJ-RX ?

* Αν σεταρω τις εντολες στο "keyboard key (custom mapping) ν τοτε την στιγμη που εχω συνδεμενη την DDJ-RX δεν υπακουει στην εντολη

Δεν ξερω, δεν εχω καταλαβει την φιλοσοφια στο πως δουλευει το mapping
Μηπως πρεπει να βρω πληκτρο στο keyboard που ειναι κενο ?
 

发表时间 Thu 01 Sep 22 @ 11:10 pm
Το mapping ("χαρτογράφηση") είναι η διαδικασία, κατά την οποία σε κάθε button - knob - fader - led (πληκτρολογίου ή controller ή μίας συσκευής midi γενικά) αντιστοιχίζεται μία εντολή ή μία ένδειξη του προγράμματος.

Όταν, λοιπόν, ο εκάστοτε "προγραμματιστής" πάρει στα χέρια του έναν controller (που σύντομα θα κυκλοφορήσει ή μόλις έχει κυκλοφορήσει στην αγορά), φροντίζει να δημιουργήσει τις original αντιστοιχίες.

Original αντιστοιχίες, σημαίνει ότι το εκάστοτε button - knob - fader - led υλοποιεί ή δείχνει ότι αναγράφεται επ' αυτού. Συνεπώς και για παράδειγμα, στο butoon 'Play' αντιστοιχίζεται η εντολή action="play".

Και, φυσικά, οι εν λόγω αντιστοιχίες δεν γίνονται στην σχετική καρτέλα "Mapping" του Virtual Dj με τον controller συνδεδεμένο, αλλά γράφεται κώδικας απ' ευθείας στο πρόγραμμα (ο οποίος κατόπιν εμφανίζεται και στην σχετική καρτέλα ως "Factory Default").

Πάμε παρακάτω...

Όταν ο controller δεν είναι συνδεδεμένος, τότε το "μέσο" ελέγχου του προγράμματος είναι το εκάστοτε πληκτρολόγιο (πέραν του mouse επί οθόνης). Γι αυτό και στο επάνω αριστερό πεδίο εμφανίζεται η λέξη "Keyboard" και στο πεδίο "Mapping" εμφανίζεται (αρχικά) το "Factory Default".
Όταν ο controller είναι συνδεδεμένος, τότε το "μέσο" ελέγχου του προγράμματος είναι και ο εκάστοτε controller (πέραν του mouse και του keyboard). Γι αυτό και στο επάνω αριστερό πεδίο εμφανίζεται η μάρκα του controller και στο πεδίο "Mapping" εμφανίζεται (αρχικά) το "Factory Default".

Τώρα...

Από τη στιγμή κατά την οποία θέλεις να αλλάξεις την λειτουργία ενός button - knob - fader στον controller, τότε:

1. Συνδέεις τον controller στο laptop / pc και τον ενεργοποιείς.
2. Επιλέγεις από το επάνω αριστερό πεδίο το μοντέλο του controller.
3. Κλικάρεις στο πεδίο "Key"
4. Πατάς το button ή γυρίζεις το knob ή μετακινείς το fader που επιθυμείς (ώστε στο πεδίο "key" να εμφανιστεί η ονομασία αυτού.
5. Εισάγεις - πληκτρολογείς στο πεδίο "Action" την εντολή που επιθυμείς να υλοποιεί το εν λόγω button - knob - fader.
6. Όταν ολοκληρώσεις τα άνωθεν βήματα, τότε θα παρατηρήσεις ότι στο πεδίο "Mapping" εμφανίζεται το μοντέλο του controller και δίπλα το "Custom Mapping" (κοινώς το mapping έχει αλλάξει). Οπότε και επιλέγεις δίπλα ακριβώς το "Save", για να αποθηκεύσεις την ρύθμιση.

Διευκρίνηση: Δεν μπορείς πάντα να αλλάζεις το mapping σε κάθε button - knob - fader - led ενός οποιουδήποτε controller! Κάποια εξ αυτών μπορεί να είναι 'hardware controlled', συνεπώς η λειτουργία τους δεν ορίζεται από το mapping, αλλά απ' ευθείας από το όποιο chip της πλακέτας του controller. Σε αυτές τις περιπτώσεις, συνήθως επιλέγοντας το σχετικό button - knob - fader, στο πεδίο "Key" δεν εμφανίζεται τίποτα...

Ολοκληρώνοντας την διαδικασία, θα παρατηρήσεις ότι στο επάνω αριστερό πεδίο εμφανίζονται όλες οι αποθηκευμένες "χαρτογραφήσεις". Οπότε και κάθε φορά, μπορείς να επιλέγεις με ποια θα "παίζεις".
 

发表时间 Fri 02 Sep 22 @ 6:19 am
Εισαι πολυ παραπανω απο το κανονικο, γνωστης!!!
Την γενικη "φιλοσοφια' οκ την καταλαβα, αλλα στο δικο μου θεμα :
Ειναι δυνατον , να mappαρω πληκτρα του πληκτρολογιου, την στιγμη που ταυτοχρονα εχω συνδεμενη την DDJ_RX ???
* τις 3 επιλογες του letterBoxing θελω να mappαρω = bars, crop, zoom.

Στο keyboard (custom mapping) τις εβαλα τις εντολες στα πληκτρα 1,2,3 αντιστοιχα, αλλα οταν το vdj βλεπει την DDJ-RX τοτε αλλαζει σε Pioneer DDJ-RX (custom mapping). Εκει αν ξεκινησω την ιδια διαδικασια οπως πιο πανω και πατησω το πληκτρο "1" στο keyboard μου βγαζει οτι ειναι ηδη mappαρισμενο με μια εντολη που δεν την γνωριζω (βλεπε φωτο). Ρωταω λοιπον , αν την εντολη αυτην εγω την κανω (αν μπορω να την κανω) = setting "letterBoxing" 'bars' θα χαλασω εντολες που εχουν να κανουν με τα buttons της DDJ-RX ?
φοβαμαι μηπως χαλασω πραγματα που δεν πρεπει
 

发表时间 Fri 02 Sep 22 @ 1:56 pm
djsadimPRO InfinityMember since 2006


κανε κλικ εκεί που λέει keyboard (Custom Mapping) και μετά κανε την ίδια διαδικασία που έκανες και στο pc
 

发表时间 Fri 02 Sep 22 @ 7:07 pm
Νομιζα οτι στο mapping εβλεπε καθε φορα μια κατηγορια:
η' keyboard (custom mapping) η' Pioneer DDJ_RX (custom mapping)....λαθος μου...
Τωρα ειμαι oκ ευχαριστω πολυ !!!
 

发表时间 Sat 03 Sep 22 @ 4:04 pm