快速登录:  

Forum: Greek Forum

话题: NATIVE INSTRUMENTS TRAKTOR SCRATCH A6 ΓΙΑ ΤΟ VIRTYAL
 

发表时间 Fri 29 Oct 21 @ 10:30 am
Δουλεύει κανονικά, ναι.
Αλλά η ταπεινή μου γνώμη είναι οτι το DVS και οι εξωτερικές "ανεξάρτητες" κάρτες ήχου ανήκουν στο παρελθόν.
Μόνο αν είσαι "battle" DJ έχουν κάποιο νόημα, αλλά και τότε υπάρχουν πολύ πιο αξιόλογες λύσεις με battle mixers αντί για εξωτερική κάρτα ήχου (κι αυτό γιατί αν είσαι battle dj δύσκολα θα βρεις battle mixer σε κάποιο χώρο είτε με δικό του audio interface είτε χωρίς)
Οπότε χωρίς να ξέρω τι ακριβώς την θες την κάρτα, σου απαντώ οτι ναι δουλεύει κανονικά στο VirtualDJ αλλά εγώ δεν θα επέλεγα οποιαδήποτε λύση με εξωτερική κάρτα ήχου.

Σημείωση: Ακόμα κι αν δεν θες το DVS και θες μόνο μια εξωτερική κάρτα ήχου για "καλύτερο ήχο" (που θα είναι αληθές μόνο αν έχεις μεσαίας και κάτω κατηγορίας controller) θα σκοντάφτεις πάντα στην κατάσταση του μίκτη του μαγαζιού στο οποίο θα πας να παίξεις.
Δυστυχώς, με ελάχιστες εξαιρέσεις φυσικά, τα τελευταία χρόνια που οι περισσότεροι DJ's παίζουν με δικό τους εξοπλισμό η κατάσταση των μηχανημάτων στα διάφορα bar/club κτλ είναι τραγική...
 

发表时间 Sat 30 Oct 21 @ 11:23 am
Έχω τα mk2 παροπλισμένα και τώρα θέλει να ασχοληθεί ο γιος μου. Παει σε σχολή dj στην Πάτρα και του αρέσει πολυ να παίζει με pickup.
 

发表时间 Sun 31 Oct 21 @ 1:36 pm
Σε αυτή την περίπτωση προσωπικά θα σου πρότεινα να του δείξεις ένα διαφορετικό δρόμο:
Να συνδέσεις κανονικά και turntables και controller και να του δείξεις να παίζει τα "παλιά βινύλια" στα MKII αλλά τα καινούργια hits στον controller.
Έτσι θα συνηθίσει και τους δύο τρόπους παιξίματος. Και θεωρώ οτι έτσι θα βγει πολύ πιο κερδισμένος απ' ότι αν "κολλήσει" στο DVS.
Αν πάλι δείξει ότι έχει όρεξη, τάση και ταλέντο για Battle Routines τότε οκ. Να παίξει με DVS.
Αλλά εγώ προσωπικά θα διάλεγα το δρόμο που σου είπα.
Τα πραγματικά βινύλια θα τον βοηθήσουν με το manual beatmatching και με το να καταλάβει οτι δεν είναι όλη η μουσική 4/4 σε ένα τέλειο Grid. Επίσης θα τον βοηθήσουν να αποφύγει τη μανία που έχουν οι περισσότεροι καινούργιοι DJ's να παίζουν ένα κομμάτι κάθε 20 με 30 δευτερόλεπτα.. :P
Ο controller θα τον βοηθήσει να καταλάβει τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας. Hotcues, loops κτλ
Και τέλος, το να μην χρησιμοποιήσει DVS θα τον κάνει να καταλάβει την αξία της κάθε τεχνολογίας. Και θα τον διευκολύνει στο να πάρει αύριο μεθαύριο τις πρώτες του δουλειές αφού ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει DVS ακόμα κι αν θέλει.

Αυτά είναι προσωπικές συμβουλές φυσικά που μπορείς να τις αγνοήσεις. Η βασική σου ερώτηση έχει απαντηθεί ήδη.

Υ.Γ.: Δεν είμαι καθόλου κατά της αναπαραγωγής φυσικών βινυλίων από ένα DJ σε ένα event. Είμαι κατά του DVS (εφόσον δεν μιλάμε για battle style) γιατί ΔΕΝ προσφέρει τίποτα περισσότερο από ένα controller ή ένα club setup και μόνο κάνει τα πράγματα πολύ πιο πολύπλοκα. Ακόμα και η "αίσθηση" του βινυλίου χάνεται στο DVS. Δεν υπάρχουν grooves, δεν υπάρχουν πρελούδια κτλ. Μόνο μια "άψυχη" επιφάνεια 20 λεπτών μονότονου σήματος..
 

发表时间 Sun 31 Oct 21 @ 7:43 pm
Συμφωνώ απόλυτα σε όλα Γιώργο.

(Να συνδέσεις κανονικά και turntables και controller και να του δείξεις να παίζει τα "παλιά βινύλια" στα MKII αλλά τα καινούργια hits στον controller.)

Μια τελευταία ερώτηση με βιάση το παραπάνω:
Έχω την ddj sx3 και νομίζω ότι υποστηρίζει dvs αν αγοράσω δύο δίσκους με κώδικα θα δουλέψει με το virtualdj μέχρι να δω που θα φτάσει ο έρωτας του με το βινύλιο και ΄τοτε να πάω σε οριστική λύση.
 

发表时间 Mon 01 Nov 21 @ 11:09 am
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
 

发表时间 Mon 01 Nov 21 @ 12:24 pm