快速登录:  

Forum: Greek Forum

话题: Γιατί σε κάθε Update χάνονται οι επιλεγμένες στήλες?
djnet71PRO InfinityMember since 2007
Καλησπέρα παίδες.Μια ρητορική ερώτηση...μετά από κάθε update (τον τελευταίο καιρό) χάνονται οι επιλεγμένες μου στήλες εμφάνισης στοιχείων Tracks...πχ..στο τελευταίο που έκανα σήμερα (v8.5 b6525) Μου αφαίρεσε τις στήλες : album,play count,key και μου έφερε την remix,από τα λίγα που πρόσεξα.Τα ξαναεπέλεξα και τα έφτιαξα αλλά ήθελα να ξέρω αν υπάρχει τρόπος να παραμένουν οι επιλογές σε κάθε Update.
Υ.Γ. macBook ,macOs Big Sur (version 11.4)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 

发表时间 Sat 19 Jun 21 @ 11:16 am
Με το τελευταίο update ήταν φυσικό να στο κάνει για τους φυσικούς φακέλους και τους αγαπημένους καθώς πλέον έχουν δικές τους ανεξάρτητες ρυθμίσεις (πριν είχαν τις ίδιες ρυθμίσεις με τους εικονικούς φακέλους)

Αλλά σε προηγούμενες ενημερώσεις ΔΕΝ έπρεπε να στο κάνει, ούτε έχουμε λάβει άλλη αναφορά
 

发表时间 Sat 19 Jun 21 @ 1:28 pm
djnet71PRO InfinityMember since 2007
Το έχει κάνει (τουλάχιστον σε μένα) σε πάνω από 2 προηγούμενα updates.Το θυμάμαι πού καλά γιατί έχω φτιάξει τουλάχιστον 3 φορές τις στήλες που θέλω και χάνονται.Αν θυμάσαι πριν λίγο καιρό είχα γράψει ότι χάθηκε η στήλη play count....αυτό ήταν μετά από update!
 

发表时间 Sat 19 Jun 21 @ 5:38 pm
Το μοναδικό update που θα έπρεπε να σου επιρρεάσει τις στήλες του browser είναι το τελευταίο.

Δεν βγάζει νόημα να σου κάνει reset το πρόγραμμα μόνο του τις στήλες που βλέπεις στον browser, και πολύ περισσότερο να σου κάνει reset ΜΟΝΟ αυτές και να μην σου πειράζει άλλες ρυθμίσεις.

Όπως και να 'χει το σημειώνω και αν σου ξανασυμβεί ή συμβεί και σε κάποιον άλλο το κοιτάμε.

Σημείωση: Ούτε το τωρινό update κάνει ακριβώς reset.
Για την ακρίβεια πριν υπήρχαν δύο διαφορετικά σετ στηλών για το κύριο παράθυρο του browser.
Ένα σετ για τους φακέλους (εικονικούς, αγαπημένους, φίλτρου και φυσικούς) και ένα σετ για τις playlist. Με λίγα λόγια πριν μπορούσες στις playlist να επιλέξεις να εμφανίζονται διαφορετικές στήλες απ' οτι στους υπόλοιπους φακέλους.
Στο τελευταίο update έγιναν δύο βασικές αλλαγές στον browser:
1) Προστέθηκε η στήλη "Ταξινόμηση"
Προφανώς αυτή η στήλη έχει νόημα μόνο για playlists και εικονικούς φακέλους που υπάρχει "καθορισμένη" σειρά, ενώ δεν έχει νόημα να υπάρχει σε φυσικούς φακέλους (αφού η ταξινόμηση σε ένα φυσικό φάκελο είναι πάντα αλφαβητική με βάση το όνομα του αρχείου)
Έτσι λοιπόν περάσαμε στην αλλαγή νούμερο 2
2) Προστέθηκε άλλο ένα σετ στηλών για τους φυσικούς και αγαπημένους φακέλους. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί πλέον τις default στήλες για τους φυσικούς/αγαπημένους φακέλους μέχρι φυσικά να τις αλλάξεις, και αποθηκεύει τις επιλογές σου.

Αν κάνεις δεξί κλικ να προσθαφαιρέσεις στήλες θα δεις οτι αν είσαι σε playlist ή εικονικό φάκελο (κόκκινο) σου εμφανίζει μια ακόμα επιλογή, την στήλη "ταξινόμηση"
Αν όμως είσαι σε φυσικό ή αγαπημένο φάκελο (κίτρινο) τότε δεν στην εμφανίζει.

Επίσης έγινε και μια μικρή τρίτη αλλαγή που δεν έχει σχέση με τις στήλες:
Τα αποτελέσματα αναζήτησης έχουν πλέον την δική τους μνήμη όσον αφορά την ταξινόμηση των αποτελεσμάτων.
Μέχρι την προηγούμενη έκδοση, τα αποτελέσματα της αναζήτησης χρησιμοποιούσαν την γενική ταξινόμηση του browser. Π.χ. αν ο browser είχε πριν την αναζήτηση ταξινόμηση κατά BPM τα αποτελέσματα εμφανίζονταν κατά BPM ενώ αν ο browser είχε ταξινόμηση κατά play count τα αποτελέσματα εμφανίζονταν ταξινομημένα κατά play count.
Τώρα αυτό άλλαξε, και εφόσον κάνεις αναζήτηση και επιλέξεις μια Α ταξινόμηση στα αποτελέσματα της αναζήτησης, αυτή παραμένει ενεργή και στην επόμενη αναζήτηση (πριν ήταν προσωρινή)
Έτσι π.χ. μπορείς να επιλέξεις τα αποτελέσματα της αναζήτησης να είναι πάντα ταξινομημένα κατά playcount (αυτά που παίζεις πιο συχνά στην κορυφή) ανεξάρτητα αν η τρέχουσα σου ταξινόμηση είναι κατά BPM, κατά Τίτλο, κατά ημερομηνία κ.ο.κ.
Ενοείται οτι αν κατά την διάρκεια της αναζήτησης αλλάξεις στήλη ταξινόμησης αυτο αποθηκεύεται και θα χρησιμοποιηθεί στην επόμενη αναζήτηση.
 

发表时间 Sat 19 Jun 21 @ 10:41 pm
djnet71PRO InfinityMember since 2007
Κατατοπιστικότατος όπως πάντα!

Ευχαριστώ
 

发表时间 Sun 20 Jun 21 @ 7:59 am