登录:     

Forum: Greek Forum

Topic: δημιουργια σωματειου dj;;; - Page: 1

由于该帖子的部分内容已年深日久,可能包含陈旧过时或描述错误的信息。

Παιδια καλησπερα σε ολους στο forum..νομιζω οτι πρεπει να δραστηριοποιηθουμε πλεον οσοι εμαστε επαγγελματιες dj και επιτελους να διεκδικισουμε τα δικαιωματα μας ως τετοιοι!δεν ξερω αν ειναι δεοντολογικο να θιξω αυτο το θεμα μεσα απο τη μεγαλη κοινοτητα του virtual dj αλλα δεν ξερω και αλλο τροπο.εν μεσω οικονομικης κρισης εχει παραγινει το κακο με τους επιχειρηματιες και τους εκολαπτομενους djs που εχουν ριξει τα ημερομισθια στα ταρταρα.οσουσ φιλους επαγγελματιες dj που γνωριζω και ζουν απο αυτη τη δουλεια εχουν ριξει τις απαιτησεις τους κατα πολυ αλλα δεν μπορουν και να εργαστουν για 20 ευρω και να συναγωνιστουν το πιτσιρικα των 20 ετων που ζει ακομη με τους γονεις του!!οσο για την ασφαλιση ας μη το συζητησουμε.πολλοι δεν συμπληρωνουν καν τα ενσημα για την εκδοση βιβλιαριου υγειας!και για να προλαβω καποιους που μπορει να ενοχληθουν με το θεμα να σας πω οτι εγω ειμαι απο τους τυχερους γιατι ακομη πληρωνομαι καλα, αν με 18 χρονια συνεχομενης εργασιας τα 50 ευρω ειναι καλα, και εχω την λιγοτερη ασφαλιση για να μπορω να εχω και βιβλιαριο υγειας.απλα νομοτελειακα θα ερθει κ η σειρα μου να υποστω τα παραπανω.δεν ξερω αν εκανα καλα που εθιξα το θεμα,δεν ξερω ακομη αν γινεται να ‘‘συννενοηθουμε‘‘ εμεις οι dj για τη δημιουργεια αυτου του σωματειου.θα ηθελα αν γινεται να το συζητησουμε σοβαρα.δεν εννοω σωματειο συνδικαλιστικου τυπου αλλα τουλσχιστον να μην ειμαστε ερμαιο του καθε επιχειρηματια και του αθεμιτου ανταγωνισμου.ευχαριστω παρα πολυ για τη φιλοξενια και το χρονο σας.

发表时间 Tue 18 Jun 13 @ 9:26 am
Χωρίς καμία διάθεση να γίνω κυνικός, έναρξη επαγγέλματος (ΚΑΔ 93.29.19.03) έχεις κάνει;
Γιατί αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε για σωματείο...

Τώρα για DJ υπαλλήλους I.K.A. (ΚΕ 348210) τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο καθώς θα πρέπει κάποιος (για να μπορεί να είναι μέλος σωματείου και το σωματείο να έχει νομική υπόσταση) να διατηρεί μόνιμα την υπαλληλική του σχέση με τον εργοδότη, πράγμα που ειδικά στη νύχτα είναι ΠΟΛΥ σπάνιο.

Υ.Γ.:
Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και να το δούμε σοβαρά το θέμα τότε στην ουσία θα πρέπει να μιλάμε για ένα σωματείο με μέλη ελεύθερους επαγγελματίες (ασφάλεια ΟΑΕΕ) που θα έχουν έναρξη επαγγέλματος στην εφορία, μπλοκάκι αποδείξεων και δελτίο παροχής υπηρεσιών - τιμολόγιο.
Διαφορετικά θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό.
Το ίδιο θέμα είχε ανοίξει και πολύ παλιότερα, και πέρα από όλα τα άλλα προβλήματα (συνεννόησης ως επί το πλείστον) είχε προκύψει και το μείζον θέμα του πως θα αποδεικνύει το κάθε μέλος οτι είναι DJ.
Ο ΚΑΔ που ανέφερα παραπάνω δημιουργήθηκε το 2008 και τέθηκε σε ισχύ το 2009. Από αυτή τη στιγμή και μετά, το πρόβλημα του πως αποδεικνύει κάποιος οτι είναι DJ λύνεται...

Υ.Γ.2:
Για την ιστορία και μόνο:
ΚΑΔ 93.29.19.03: Υπηρεσίες μουσικής κάλυψης εκδηλώσεων, υπηρεσίες disk jockey (D.J.)
ΚΕ 348210: Ντισκ τζόκεϋ (disc-jockey) Καλλιτέχνες strip-tease

phantomdeejay δεν εισαι καθολου κυνικος.οχι δεν εχω κανει εναρξη επαγγελματος αλλα ειμαι ασφαλισμενος στο ΙΚΑ ως DJ.και δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να αποδυκνειεται μονιμη εργασιακη σχεση με τον εργοδοτη για να οργανωθουμε σε καποιο σωματειο;κατα αυτη την εννοια ειδικα τωρα που επιχειρισιακες συμβασεις ειναι πανω απο τις ιδιωτικες δεν θα επρεπε να υπαρχει κανενα σωματειο εργαζομενων.δηλαδη οι υπολοιποι κλαδοι εργαζομενων και δεν αναφερομαι σε αυτους που ασχολουνται με την νυχτα αλλα γενικα,αποδυκνειουν μονιμη εργασιακη σχεση με τον εργοδοτη τους;αυτα οσο αναφορα για υπαλληλους με ΙΚΑ.
τωρα για ελευθερους επαγγελματιες που ειπες(ΟΑΕΕ)...αν μπορει το υπο δημιουργια,λεμε τωρα,σωματειο να εχει τη δυνατοτητα και τη δυναμικη να μας ¨επιβαλλει¨ στους επιχειρηματιες και οχι οι επιχειρηματιες να προσλαβανουν ατομα χωρις ασφαλιση ακομη και χωρις τα βασικα(βιβλιαριο υγειας και αδεια εργασιας) τοτε ναι να κανουμε εναρξη επαγγελματος και μπλοκακι αποδειξεων και δελτιο παροχων.
παντως ενδιαφερει περισσοτερο το θεμα με το ικα.και πηρα τη πρωτοβουλια να γραψω κατοπιν προτροπης αρκετων συναδελφων.
ζητω συγνωμη που ανοιξα ενα topic το οποιο εχει συζητηθει στο παρελθον αλλα αν ειναι και μεγαλο προβλημα η συννενοησει και απο οτι καταλαβα ειναι ειναι μια ευκαιρια να το συζητησουμε.
σε ευχαριστω πολυ που μου απαντησες.

θα ηθελα και γω να γινει κατι τετοιο αλλα πρακτικα δε γινεται

1) τι γινεται με τους dj που παιζουν 1 φορα τη βδομαδα ή οπου τυχει μια φορα το μηνα?
2) και εστω οτι γινεται το σωματειο, ε και? αν παει ο πιτσιρικας για 20 ευρω τι θα γινει? θα ειναι σε περιπολια μια ομαδα απο το σωματειο και θα κανει ντου σε καφετεριες και κλαμπ για να κανει ελεγχο??

geocj wrote :
phantomdeejay δεν εισαι καθολου κυνικος.οχι δεν εχω κανει εναρξη επαγγελματος αλλα ειμαι ασφαλισμενος στο ΙΚΑ ως DJ.και δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να αποδυκνειεται μονιμη εργασιακη σχεση με τον εργοδοτη για να οργανωθουμε σε καποιο σωματειο;κατα αυτη την εννοια ειδικα τωρα που επιχειρισιακες συμβασεις ειναι πανω απο τις ιδιωτικες δεν θα επρεπε να υπαρχει κανενα σωματειο εργαζομενων.δηλαδη οι υπολοιποι κλαδοι εργαζομενων και δεν αναφερομαι σε αυτους που ασχολουνται με την νυχτα αλλα γενικα,αποδυκνειουν μονιμη εργασιακη σχεση με τον εργοδοτη τους;αυτα οσο αναφορα για υπαλληλους με ΙΚΑ.

Ξεκινάμε με τα "απλά" τα οποία φυσικά έχουν και νομικές προεκτάσεις, τις οποίες μπορούμε να αναλύσουμε αργότερα.
Ένα "σωματείο εργαζομένων" αποτελείται από εργαζόμενους είτε σε κάποιο κλάδο, είτε σε κάποια επιχείρηση. Προφανώς εδώ μιλάμε για σωματείο κλάδου. Για να μπορεί το σωματείο να "αντιπροσωπεύει" τον κλάδο θα πρέπει να αποτελείται από εργαζόμενους του κλάδου. Και εδώ προκύπτει το πρώτο αγκάθι: Πως αποδεικνύεται οτι τα μέλη του σωματείου είναι εργαζόμενοι "επαγγελματίες" dj ?
Ή θα πρέπει να υπάρχει σταθερή υπαλληλική σχέση (θα πρέπει το μέλος σε τακτά διαστήματα να έχει ένσημα ως dj από μία ή περισσότερες επιχειρήσεις) ή θα πρέπει να είναι εν ενεργεία ελεύθερος επαγγελματίας με τον αντίστοιχο ΚΑΔ.
Και για να στο θέσω κι αλλιώς:
Σαν σωματείο θα θες να "προστατέψεις" τα μέλη σου. Τι γίνεται λοιπόν εάν κάποια μέλη "γράψουν" σήμερα 1-2 ένσημα (για να γραφτούν στο σωματείο) και μετά συνεχίσουν να δουλεύουν "μαύρα" ενάντια στα συμφέροντα του σωματείου, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα το σωματείο να τους "προστατέψει";
Βλέπεις οτι δημιουργείται θέμα εδώ. Ηθικό, νομικό και πρακτικό...
Τα σωματεία εργαζομένων που υπάρχουν λειτουργούν κάτω από τις ίδιες περίπου συνθήκες. Το σωματείο π.χ. των οδηγών ταξί (τυχαίο παράδειγμα) λειτουργεί ακριβώς έτσι. Όταν έχεις σωματείο με 50.000 μέλη π.χ. και να "χάσεις" προσωρινά 10.000 εξακολουθείς να είσαι ένα μεγάλο σωματείο και να παλεύεις και για τα "μη-μέλη" σου (δηλαδή αυτούς που έχασαν την δουλειά τους και πλέον δεν μπορούν να είναι μέλη του σωματείου)
Απλά θυμήσου οτι σαν djs δεν υπάρχει "άδεια ασκήσεως επαγγέλματος" ή κάποιο άλλο "χαρτί" που να αποδεικνύει οτι κάποιος είναι επαγγελματίας και επομένως μπορεί να γραφτεί στο σωματείο σου και να εκπροσωπείται από αυτό.
geocj wrote :
τωρα για ελευθερους επαγγελματιες που ειπες(ΟΑΕΕ)...αν μπορει το υπο δημιουργια,λεμε τωρα,σωματειο να εχει τη δυνατοτητα και τη δυναμικη να μας ¨επιβαλλει¨ στους επιχειρηματιες και οχι οι επιχειρηματιες να προσλαβανουν ατομα χωρις ασφαλιση ακομη και χωρις τα βασικα(βιβλιαριο υγειας και αδεια εργασιας) τοτε ναι να κανουμε εναρξη επαγγελματος και μπλοκακι αποδειξεων και δελτιο παροχων.
παντως ενδιαφερει περισσοτερο το θεμα με το ικα.και πηρα τη πρωτοβουλια να γραψω κατοπιν προτροπης αρκετων συναδελφων.
ζητω συγνωμη που ανοιξα ενα topic το οποιο εχει συζητηθει στο παρελθον αλλα αν ειναι και μεγαλο προβλημα η συννενοησει και απο οτι καταλαβα ειναι ειναι μια ευκαιρια να το συζητησουμε.
σε ευχαριστω πολυ που μου απαντησες.

Το τι δύναμη έχει ένα σωματείο εξαρτάται:
Α) Από τα μέλη του (όσο πιο πολλά μέλη, τόσο πιο υπολογίσιμη δύναμη έχει)
Β) Από το προεδρείο του (όσο πιο ικανό και δραστήριο, τόσο πιο καλά)
Γ) Από τα οικονομικά του. Ένα σωματείο έχει δαπάνες. Για παράδειγμα, θα πρέπει να έχει καλή οικονομική κατάσταση ώστε να μπορεί να κάνει αγωγές και μηνύσεις όποτε χρειάζεται προκειμένου να προστατέψει τα μέλη του
Δ) Από το νομικό του τμήμα. Χρειάζεται ένα "νομικό τμήμα" για να μπορεί να εξετάζει και να αποφασίζει τι μπορεί να διεκδικήσει, αλλά και τι "χάνει" π.χ. με την ψήφιση νέων νόμων, κ.τ.λ.

Εάν λοιπόν καταφέρναμε σήμερα και φτιάχναμε ένα σωματείο με 30.000 μέλη (σε όλη την Ελλάδα) με μια γενναία οικονομική εισφορά στα μέλη, τότε ναι θα μπορούσαμε σιγά-σιγά να επιβάλλουμε πράγματα.

aledjo wrote :
1) τι γινεται με τους dj που παιζουν 1 φορα τη βδομαδα ή οπου τυχει μια φορα το μηνα?

Εάν μιλάμε για ΙΚΑ τότε είναι θέμα καταστατικού του σωματείου το πόσα ένσημα και σε πόσο χρονικό διάστημα θα απαιτήσει ώστε κάποιος να μπορεί να είναι μέλος.
Εάν μιλάμε για ελεύθερο επαγγελματία τότε δεν νομίζω οτι τίθεται θέμα.
Α) Είναι αυτασφάλιστος.
Β) Όταν θα πρέπει να πληρώνει 200 ευρώ το μήνα στον ΟΑΕΕ για ασφάλεια ή θα αυξήσει τιμές, ή θα αυξήσει συχνότητα, ή θα πρέπει να σταματήσει να είναι επαγγελματίας dj
Και πέρα από την πλάκα, dj που παίζει μια φορά το μήνα όπου τύχει ΔΕΝ είναι επαγγελματίας dj. Κάποτε θα πρέπει να σταματήσει η λογική του "Στραβοί - κουτσοί στον Αγ. Παντελεήμονα. Εαν κάποιος θα θέλει να είναι επαγγελματίας, θα πρέπει να επωμιστεί και το "κόστος". Μόνο έτσι θα "ξεκαθαρίσει" σιγά - σιγά το τοπίο.
aledjo wrote :
2) και εστω οτι γινεται το σωματειο, ε και? αν παει ο πιτσιρικας για 20 ευρω τι θα γινει? θα ειναι σε περιπολια μια ομαδα απο το σωματειο και θα κανει ντου σε καφετεριες και κλαμπ για να κανει ελεγχο??

Όχι. Αλλά αν διαβάσεις τι έγραψα παραπάνω θα καταλάβεις...
Εσύ που είσαι επαγγελματίας και μέλος του σωματείου και έχασες τη δουλειά σου π.χ. από ένα πιτσιρικά με 20 ευρώ θα μπορείς να το καταγγείλεις στο σωματείο, και το σωματείο με τα οικονομικά και νομικά του μέσα να κινηθεί εναντίων της εν λόγω επιχείρησης. Έτσι για παράδειγμα μπορεί το σωματείο να κάνει "αυτοψία" και να κάνει την καταγγελία στο ΙΚΑ και την επιθεώρηση εργασίας αντί για τον "ιδιώτη" υπάλληλο. Και ναι, το σωματείο σαν σωματείο θα μπορεί να κάνει "εφόδους" και καταγγελίες όπου δεν τηρούνται οι νόμοι.

Αλλά Αλέξη η βασικότερη δουλειά του δεν θα είναι αυτή. Εάν ποτέ δημιουργηθεί (και έχει πολλά μέλη) η βασικότερη δουλειά του θα είναι να διεκδικήσει κανόνες και νόμους. Π.χ. να διεκδικήσει να δημιουργηθεί ο μηχανισμός ώστε να εκδίδονται άδειες ασκήσεως επαγγέλματος ώστε να σταματήσει το "όλοι έγιναν dj"
Αυτό δεν θα το κάνει πιέζοντας μαγαζιά και αφεντικά. Αυτό θα το κάνει με το νομικό του τμήμα και με "πολιτικές διασυνδέσεις". Δεν μιλάω για διαπλοκή. Μιλάω οτι ένα σωματείο με 30.000 ή πολύ καλύτερα με 100.000 ή 300.000 μέλη μπορεί να κάτσει στο τραπέζι και με πολιτικούς παράγοντες και να διεκδικήσει να γίνουν κάποιοι νόμοι που θα ρυθμίζουν την συγκεκριμένη αγορά που τώρα είναι ζούγκλα.

Βέβαια αυτό δεν θα έρθει με το "καλημέρα" σας, αλλά από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή.

μακαρι να γινει καποτε αλλα δε το βλεπω γιατι υπαρχει και το θεμα της πειρατειας μεσα οπου ο καθενας θα κατηγορει τον αλλον και παει λεγοντας

Το θέμα της πειρατείας είναι άσχετο.
Απλά αν θα πρέπει να βγάλεις το μήνα τουλάχιστον 250 ευρώ για να μπορείς απλά να λειτουργείς τότε σίγουρα θα ξεκαθαρίσουν αρκετά τα πράγματα. Ιδανικά δεν θα γίνουν ποτέ και ούτε οι "πιτσιρικάδες" των 20 ευρώ θα εξαλιφθούν. Αλλά το "ρίσκο" τόσο αυτών όσο και των εργοδοτών θα είναι μεγαλύτερο...

PhantomDeejay wrote :
Και πέρα από την πλάκα, dj που παίζει μια φορά το μήνα όπου τύχει ΔΕΝ είναι επαγγελματίας dj. Κάποτε θα πρέπει να σταματήσει η λογική του "Στραβοί - κουτσοί στον Αγ. Παντελεήμονα. Εαν κάποιος θα θέλει να είναι επαγγελματίας, θα πρέπει να επωμιστεί και το "κόστος". Μόνο έτσι θα "ξεκαθαρίσει" σιγά - σιγά το τοπίο.

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, αλλά τουλάχιστον στη Γερμανία υπάρχει ρύθμιση -μεταξύ άλλων- και γι αυτό, χωρίς τη λογική του "Στραβοί - κουτσοί στον Αγ. Παντελεήμονα".

Αυτή λέει: Έχεις τη σταθερή εργασία σου, πληρώνεις τους φόρους σου! Έχεις επιπλέον εισόδημα (π.χ. κάτω από 2.000€ το χρόνο ως DJ) το δηλώνεις ως επιπλέον εισόδημα και δεν εκδίδεις μπλοκάκι ελεύθερου επαγγελματία. Το ίδιο κάνει ο εργοδότης σου, δηλώνει τα έξοδά του στο όνομά σου. Κατόπιν φορολογείσαι και σου πίνουν το αίμα (το κόστος που προανέφερες)...
Συμπέρασμα α) Ακόμα και ο DJ που παίζει μια φορά το μήνα είναι επαγγελματίας, και όχι φοροφυγάς!
Συμπέρασμα β) Έχω άμεσο συμφέρον να μη δουλεύω για 20€, επειδή κάποιος το κάνει για 15€...

Υ.Γ. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου, αλλά μόνο γιατί το φορολογικό/ συνδικαλιστικό καθεστώς στην Ελλάδα είναι αυτό που είναι. Οπότε με τα παρόντα δεδομένα κάποιος καταλήγει στα προαναφερθέντα συμπεράσματα. Αυτά δεν είναι πανάκεια! Είναι όμως σίγουρα μεγάλη συζήτηση...

Και στην Ελλάδα έχουμε "παρόμοια" ρύθμιση.
Εάν έχεις σταθερή εργασία (π.χ. υπάλληλος γραφείου ασφαλισμένος στο ΙΚΑ) τότε παίρνεις απαλλαγή από τις εισφορές του ΟΑΕΕ.
Έχεις όμως μπλοκάκι κανονικά και κόβεις Αποδείξεις - ΔΠΥ - Τιμολόγια. Αποδίδεις ΦΠΑ κανονικά, και στο τέλος φορολόγησε για το συνολικό σου εισόδημα.
Το θέμα μας όμως εδώ δεν νομίζω οτι είναι το φορολογικό.
Ο Αλέξης ρώτησε τι γίνεται με τους DJ που παίζουν μια φορά στη χάση και στη φέξη όπου βρουν.
Η απάντηση μου είχε να κάνει ως προς το σκέλος ενός σωματείου djs.
Το νομικό πλαίσιο για να δουλέψει αυτό το άτομο νόμιμα ΥΠΑΡΧΕΙ. Του κολλάει κάθε φορά η εκάστοτε επιχείρηση ένα ένσημο, και όλα είναι ΟΚ (ανεξαρτήτως του τι γραφειοκρατεία υπάρχει για να γίνει αυτό). Απλά ένα σωματείο επαγγελματιών θα πρέπει να έχει μέλη επαγγελματίες, και το πρόβλημα είναι το πως τους ορίζουμε. Με τη λογική τη δική μου δεν μπορούμε να "ορίσουμε" σαν επαγγελματία κάποιον που παίζει 5 φορές το χρόνο. ΟΧΙ δεν θα τον κυνηγήσουμε αν είναι "νόμιμος" (του κόλλησε μία ή περισσότερες επιχειρήσεις τα 5 ένσημα στο ΙΚΑ). Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε ποιος είναι επαγγελματίας και ποιος όχι.

Σημειώσεις:
1. Είμαι Τοπογράφος Μηχανικός. Για να έχω την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος πρέπει μεταξύ άλλων να κάνω εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ. Από την στιγμή που θα κάνω την εγγραφή πρέπει να πληρώνω στο ασφαλιστικό μου ταμείο τις εισφορές μου οι οποίες μάλιστα είναι ανεξάρτητες από τον οικονομικό κύκλο εργασιών μου.
2. Δεν πρέπει να συγχέουμε την υπαλληλική σχέση με την παροχή υπηρεσιών. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα με αρκετά διαφορετικές νομικές προεκτάσεις. Για να δουλέψει ένας dj ως υπάλληλος ΙΚΑ σε μια επιχείρηση θα πρέπει:
Α) Να γίνει πρόσληψη του ατόμου
Β) Να γραφτεί στις καταστάσεις μισθοδοσίας της επιχείρησης
Γ) Στις καταστάσεις μισθοδοσίας θα πρέπει να αναφέρεται πόσες και ποιες μέρες την εβδομάδα εργάζεται
Δ) Τις μέρες που ΔΕΝ είναι δηλωμένος ως "εργαζόμενος" ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να εργαστεί στην επιχείρηση. Σε ενδεχόμενο έλεγχο του ΙΚΑ ο υπάλληλος αυτός "χρεώνεται" σαν ανασφάλιστος στην επιχείρηση με το αντίστοιχο πρόστιμο.
Ε) Σαν "υπάλληλος" έχει ωράριο εργασίας
Ακόμα και με τις "ευέλικτες" μορφές εργασίας τα πράγματα είναι το ίδιο ή και περισσότερο πολύπλοκα

@Dee P:
Στην Ελλάδα πέρα από το φορολογικό/συνδικαλιστικό καθεστώς έχουμε και ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα:
Την γραφειοκρατία και την φοροδιαφυγή - εισφοροδιαφυγή
Η γραφειοκρατία αποτελεί χρόνια τώρα μια καλή δικαιολογία για εισφοροδιαφυγή. Πράγματι αν το δεις από την πλευρά του εργοδότη, το "κόστος" της γραφειοκρατίας του να έχει 2 διαφορετικούς resident dj's και κάθε Σάββατο ή κάθε δεύτερο Σάββατο να φέρνει και κάποιον guest είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερο από το ενδεχόμενο πρόστιμο που θα πληρώσει σε ενδεχόμενο έλεγχο του ΙΚΑ. Θα πρέπει ο λογιστής της επιχείρησης κάθε 2-3 μέρες να βρίσκεται στο ΙΚΑ και να αλλάζει τις καταστάσεις μισθοδοσίας, τις μέρες εργασίας των υπαλλήλων, να προσλαμβάνει και να απολύει κόσμο, κτλ...
Όλο αυτό διευκολύνει και την φοροδιαφυγή.

Τέσπα. Μάλλον έχω αρχίσει και ξεφεύγω.
Για να επαναφέρω την συζήτηση:
Για να γίνει αυτό το σωματείο το πρώτο που θα πρέπει να συμφωνηθεί, είναι ποιοι και υπο ποιες προϋποθέσεις θα μπορούν να γίνουν μέλη του.

+ To post tou Giorgou , &
+ tou oti me gyrisate toulaxiston 30 xronia piso.....na eistai kala thimithika ta niata mou.....
A! Kai gia to somateio , nai.........................na eistai kala opos eipa kai prin!!

phantomdeejay και τα υπολοιπα παιδια που γραψανε στο θεμα,καταρχην ευχαριστω για την ενημερωση και τα νομικα ζητηματα που εθεσες,η αληθεια ειναι οτι ειναι δυσκολα τα πραγματα αλλα παρολα αυτα απο τα λεγομενα σου τη και την διαθεση ολων μας νομιζω οτι υπαρχει προσφορο εδαφος ωστε να γινει κατι επιτελους.απο οτι καταλαβα το βασικα θεματα ειναι δυο.πρωτον το σωματειο να ειναι ισχυρο οικονομικα για να μπορει να αναλαμβανει δρασεις και δευτερον ποιοι θα οριζονται ως μελη.οσο αναφορα το οικονομικο θεμα εγω προσωπικκα θα προτιμουσα να δινω μια μηνιαια εισφορα απο την τσεπη μου ετσι ωστε το σωματειο να προστατεψει τα δικαιωματα μου και να ειναι οικονομικα ισχυρο.οσο για το ποιοι θα οριζονται ωσ μελη και αυτο μπορουμε να το σηζητησουμε.ενας ορος που ειπες ειναι να το αποδυκνυει βαση ενσημων,ενας αλλος μπορει να ειναι η μηνιαια εισφορα που ειπα εγω.η οποια ασ ειναι λιγο γενναιοδωρη ασχετος με το ποσα μεροκαματα κανει ο καθενας!!στο κατω κατω βρε παιδια οποιος πραγματικα ειναι dj γνωριζει οτι ειναι κατι παραπανω απο εργασια η οποια δεν πληρωνεται με χρηματα αλλα τουλαχιστον να διεκδικισουμε τα ελαχιστα.θα προτεινα λοιπον οπως συγεντρωνομαστε για την παρουσιαση καποιου software προγραμματος για djing,ετσι να κανουμε και μια συναντηση για αυτο το θεμα και ισως να ειναι καλεσμενος καποιος νομικος που να γνωριζει τα του εργατικου δικαιου.να δουμε αν μπορουμε να κανουμε κατι και τι ειναι αυτο.
ευχαριστω και παλι....

Ωραία όλα αυτά. Αν βρεις και κάποιον που θα αναλάβει την πρωτοβουλία να το οργανώσει (την συνάντηση που λες) και έχει και το ειδικό βάρος ώστε να μαζευτούν τουλάχιστον καμιά 50αριά άτομα και να το δουν σοβαρά, τότε ΙΣΩΣ κάτι να γίνει... :P

kalispera se olous sas . gia na min makrigwrw eimai epaggelmatias dj,35 xronwn,paizw epaggelmatika apo ta 17 mou kai mexri protinws zousa egw kai i oikogeneia mou apokleistika apo auto(twra ektos apo dj eimai kai katastimatarxis)..... Eimai apo athina alla ta teleutaia 13 xronia menw monima kriti... eixame loipon kai emeis edw mia paromoia koubenta..exoume barethei tous djs twn 20 eurw i tous dj/pr pou plirwnontai analoga me to posa trapezia tha pane sto magazi kai posa mpoukalia tha poulisoun. to thema tou swmateiou gia mena einai basiko kai proipothetei ta ekseis....
1... autasfalisi(200€ ton mina)
2... bebaiwsi paroxis ipiresiwn(etsi o idioktitis den tha kolaei ensima kai me tin bebaiwsi auti tha foroapallasete kiolas.)
3... etisia sindromi swmateiou (600 € opws sto ekswteriko se kapoies xwres. me tin plirwmi tis sindromis autis o dj lambanei kai tin prwsopiki tou karta opou epideikniei se opoiondipote elegxo tou ginei.me autin tin karta kai mono o dj einai katwxeiromenos. stin sindromi simperilambanete simetoxi stin AEPI ,i opoia analambanei kai ton elegxo twn katastimatwn / djs... i koubenta auti exei idi ginei me atomo pou douleuei stin AEPI kai einai nomika eufarmosimi)
4... dinato swmateio wste na efarmostoun ola ta aparaitita metra amesa... epixeirisi me dj xwris karta -------> anaklisi adeias(dikasimi)kai xrimatiko prosthimo
5...proairetiko thewrw ton pliri proswpiko eksoplismo tis konsolas gia kathe dj(o kathenas ta dika tou)
auta einai merika mono metra pou efarmozontai idi se xwres tou ekswterikou kai exoun nomiki ipostasi bazontas ta pragmata se mia thesi...
poios pitsirikas pou zei me ton mpampa kai tin mama tha dwsei toulaxiston 1000 eurw gia na legete dj kai oxi kaulwgkazos. kai an ipothesoume oti to kanei kai ta dwsei-----> tha paei na paiksei me 20 eurw???????
episis kikloforouse kapou sto diadiktio kai sxetikos timokatalogos me ta komistra dj ana wra/ set olonixtio...
opoios to skeftete sobara as me parei na ta poume 28410-71168 kathe apogeuma meta tis 18.00 ews tis 22.00.
oloi mazi mporoume...an den theloume na meinoume anergoi.......

Πολύ ωραίο και ενδιαφέρον θέμα. Δεν φανταζόμουν ποτέ οτι η δημιουργία ενός σωματείου θα ήταν τόσο πολύπλοκη και οτι θα έχει τόσες πολλές πτυχές. Θέλω να κάνω μερικές παρατηρήσεις σύμφωνα με αυτά που διάβαζα στα νηματά σας.

Πως μπορείς να πιάσεις τον 20άρι dj που θα πάει να παίξει για 20 ευρώ; Από τη στιγμή που όπως λέει και ο Phantom σχολή dj δεν υπάρχει (εννοώ που να δίνει άδεια εξάσκησης), πως θα δημιουργούνται νέες φουρνιές dj; Για εσάς δεν ξέρω αλλά προσωπικά όταν ξεκίνησα να γίνω dj, ξεκίνησα να παίζω σε μπαράκι της πλατείας Μέμου για 20ευρώ (κυριολεκτικά τόσα έπαιρνα) πριν 10 χρόνια, κάνοντας τα ρεπό του βασικού dj. Πως μπορείς λοιπόν να πεις στον άλλον οτι δε μπορείς να γίνεις αυτό που γουστάρεις; Ποιός θα "κυνηγήσει" τους καταστηματάρχες ώστε να μην έχουν άτομα στη μαύρη εργασία; Εκεί εστιάζεται το πρόβλημα...

Δυστυχώς η τεχνολογία δεν μας έφερε μόνο καλά (controllers, φορητότητα, διαδίκτυο), μας έφερε και τα κακά( εύκολη και φτηνή πρόσβαση σε εξοπλισμό, εύκολη και έτοιμη τροφή από το διαδίκτυο, SYNC button).

Προσωπικά πιστεύω πως οι καλοί ξεχωρίζουν, είτε είναι 20δες είτε 50δες, γιατί μεταξύ μας έχω ακούσει επαγγελματίες και επαγγελματίες... αυτοί που πρέπει, θα πάρουν μεροκάματο και θα είναι ικανοποιητικό.

Οι καταστηματάρχες που παίρνουν dj των 20 ευρώ είναι άξιοι της μοίρας τους και αργά ή γρήγοτα φεύγουν απο την αγορά(κλείνουν τα μαγαζιά τους). Ακόμα και όταν δεν συμβαίνει αυτό, τότε σημαίνει πως η μουσική δεν έχει πρωταρχικό ρόλο ή οτι ο κόσμος δεν έχει μουσική παιδεία...αυτό δε διορθώνεται.

Δεν συγκέντρωσα όσο καλύτερα μπορούσα τις σκέψεις μου αλλά αυτά που ήθελα να πω ελπίζω να τα καταλάβατε...

@kostas_b Μου αρέσει ο εύστοχος σχολιασμός σου. Δεν έχω καθόλου γνώσεις στο τομέα αυτό, όμως με εμπνέει η πρακτική σου προσέγγιση!

@nikolas29 Μερικές ιδέες:

nikolas29 wrote :
Πως μπορείς να πιάσεις τον 20άρι dj που θα πάει να παίξει για 20 ευρώ; Από τη στιγμή που όπως λέει και ο Phantom σχολή dj δεν υπάρχει (εννοώ που να δίνει άδεια εξάσκησης)

Απάντησε ο kostas_b: poios pitsirikas pou zei me ton mpampa kai tin mama tha dwsei toulaxiston 1000 eurw gia na legete dj kai oxi kaulwgkazos. kai an ipothesoume oti to kanei kai ta dwsei-----> tha paei na paiksei me 20 eurw???????

nikolas29 wrote :
πως θα δημιουργούνται νέες φουρνιές dj; Για εσάς δεν ξέρω αλλά προσωπικά όταν ξεκίνησα να γίνω dj, ξεκίνησα να παίζω σε μπαράκι της πλατείας Μέμου για 20ευρώ (κυριολεκτικά τόσα έπαιρνα) πριν 10 χρόνια, κάνοντας τα ρεπό του βασικού dj. Πως μπορείς λοιπόν να πεις στον άλλον οτι δε μπορείς να γίνεις αυτό που γουστάρεις;

Μπορεί κάποιος να γίνει αυτό που είσαι/είμαστε, και όλοι κάπως έτσι ξεκινήσαμε! Οι νέες φουρνιές DJ δε θα σταματήσουν επειδή ιδρύθηκε ένα σωματείο. Το σωματείο όμως εγγυάται ένα συγκεκριμένο επίπεδο παροχής υπηρεσιών για τον εργοδότη και παράλληλα ένα "κατώτατο μεροκάματο" για κάθε μέλος του.

nikolas29 wrote :
Ποιός θα "κυνηγήσει" τους καταστηματάρχες ώστε να μην έχουν άτομα στη μαύρη εργασία; Εκεί εστιάζεται το πρόβλημα...

Κανείς -επιτυχώς! Και όταν ο καταστηματάρχης προτιμήσει τη λύση αυτή, κανείς δε μπορεί να τον σταματήσει. Θα ήθελες όμως να δουλεύεις για τον εργοδότη αυτόν, σεβόμενος τον εαυτό σου ως επαγγελματία; Στην αρχή ίσως, για πόσο όμως; Με τη πάροδο του χρόνου δε θα προτιμούσες τη προστασία ενός σωματείου; Και αν προτιμήσεις το αντίθετο, ο καταστηματάρχης αυτός, πόσα χρόνια θα επιβιώσει; Και όταν κλείσει που θα βρεθείς εσύ ή εγώ ως υπάλληλος;

Απαντήσεις στα περισσότερα ερωτήματα αυτά δίνεις μόνος σου λίγο αργότερα...

Καλημέρα φίλοι.
Είμαι θερμός υποστηρικτής της συγκεκριμένης προσπάθειας, ως mobile dj. ΑΝ γίνει κάτι τέτοιο, θεωρώ ότι θα βοηθήσει να εξαλειφθούν από τον χώρο όχι μόνο τα "πιτσιρίκια" (ασχέτως ηλικίας),των 20€, αλλά και αυτοί που επειδή αγόρασαν 2 ηχεία και ένα ενισχυτή, διαφημίζουν ότι μπορούν να αναλάβουν ένα γάμο/βάπτιση/εταιρική εκδήλωση, με τιμές εξευτελιστικές, που δεν βγάζουν ούτε τα έξοδα τους. Και καταλήγουμε όταν κάνουμε ραντεβού με τους υποψήφιους πελάτες να πρέπει να εξηγήσουμε γιατί χρεώνουμε τόσο διαφορετικά από τον "τάδε" που έχουν δει στο "τάδε" χώρο. Έτσι θα ανεβούν και τα μεροκάματα των Djs, και οι αμοιβές των σοβαρών εταιρειών, και το επίπεδο των παρεχωμενων προς τους πελάτες υπηρεσιών. κανείς ή μάλλον ελάχιστοι μπορούν να καταλάβουν τι κόστος αλλά και κόπο πρέπει να καταβάλει κάποιος που ασχολειται με τις εκδηλώσεις, έστω και μόνο από το μέρος του dj, της ενημέρωσης της δισκοθήκης κτλ.
Να σημειώσω ότι δεν θέλω σε καμία περίπτωση να θίξω ή μειώσω του υπολοίπους συναδέλφους, που είναι Djs και σε μαγαζιά. Απλά τις σκέψεις μου έγραψα, πάντα φιλικά προς όλους.

Παιδια καλησπερα....θα ηθελα να ρωτησω κατι...θελω να κατεβασω τα addons της pionner ddj-sr...αλλα δεν μπορω γιατι λεει οτι πρεπει να ειμαι license member...πως μπορω να γινω..??

https://www.facebook.com/groups/820261797986102/
είμαστε έτοιμοι και πάμε πολύ καλα το λέω με την έννοια ότι πολλές αίθουσες εκδηλώσεων για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο ενημερώνουν
τα ζευγάρια να επιλέγουν dj επιτηδευματία ή αν θέλουν κάποιον χωρίς έναρξη να ενημερώσουν την αίθουσα για να τον ασφαλίσει.
Ο έλεγχος γίνεται από τις αίθουσες εκδηλώσεων οι οποίες έχουν συμμορφωθεί με την παρακάτω επιστολή που εχει σταλεί από το σωματείο μας.

Αγαπητοί συνεργάτες με την υπ αριθμ. ΑΠΟΦ.Δ. 16/2014 13/05/2014 της κ.ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ σας ενημερώνουμε ότι πλέον υφίσταται σωματείο, και τα νόμιμα μέλη μας όπου μπορείτε να απευθύνεστε για την εξυπηρέτηση σας είναι :

ΜΕΛΗ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ:
....................................
Φυσικά δεν μένουμε μόνο σ' αυτο γιατί πολλά μέλη του σωματείου και ειδικά τις ημέρες που δεν έχουν κάποια εκδήλωση εποπτεύουν
και στις αίθουσες που δεν συμμορφώνονται με την βοήθεια του εισαγγελέα στέλνουμε το μικτό .

Θα σας πω περισσότερα απλος τωρα δεν έχω χρόνο.

87%