Forum: Dutch Forum

Welkom op het Nederlandstalig forum van VirtualDJ!

Maak gebruik van de zoekfunctie voor je een nieuw onderwerp start en gelieve je ook aan dat onderwerp te houden.
话题: Virtual DJ 8 is live: een paar zaken zijn anders dan je bent gewend.

由于该帖子已年深日久,可能包含陈旧过时或描述错误的信息。

Zoals jullie waarschijnlijk hebben gezien onder Download is het vanaf woensdag 21 mei mogelijk voor iedereen om V8 te downloaden. Ook gebruikers zonder licentie kunnen dit nu en halen daarmee de gratis versie binnen zonder ondersteuning voor controllers en downloads uit de plugin-sectie. Voor de LE-gebruikers is er geen gratis upgrade-mogelijkheid. Je kunt als LE-gebruiker wel upgraden naar V8, maar dit moet dan wel gekocht worden. Afhankelijk van de controller die je nu hebt, variëren de prijzen tussen de $49,- en $199,-. Dit is overigens wel een verbetering: in het verleden kreeg je wel updates binnen je versienummer (dus had je versie 6.0.1, dan kon je wel updaten tot V 6.1.2, maar niet naar V7. Ook niet tegen betaling) Hieronder zal ik proberen uit te leggen wat de verschillende versies zijn, wat de beperkingen zijn en hoe je eventueel kunt upgraden.

- Pro-users: Upgrade naar V 8 is gratis. De juiste kreet voor deze versie is tegenwoordig Virtual DJ Pro Infinity (oneindig) Eigenlijk verandert daar niets.

- LE-users: blijven met hun huidige versie werken. Wil je naar V8, dan kun je een V8 Controller aanschaffen. Klik hiervoor op "Buy" (in de bovenste menubalk) en voer je serial number (licentiecode) in van de LE-versie die je nu hebt. Je krijgt dan te zien wat je moet betalen. Wat vroeger ook al zo was, is dat de duurste controllers (met de dikste LE-versies) een hogere korting krijgen dan diegenen met een goedkope controller. Als er geen LE-versie bij je controller was geleverd, kun je wel een V8 Controller-licentie kopen. Je krijgt hierop echter geen korting. Die kost je dus 199,-.

- Free Home Edition-users (of No License Users): Kunnen zonder problemen overstappen. Simpelweg V8 downloaden onder de knop "Download" in de bovenste menubalk.

- Basic- en Broadcast-users: Deze versies bestaan niet meer. Voor de gebruikers van deze versies is wel een korting geregeld (Special Launch Upgrade) als ze over willen stappen naar de Pro-versie. Klik hiertoe op de "Buy"-knop in de bovenste menubalk en voer je huidige serial number (licentiecode) in. Je krijgt dan te zien wat je moet bijbetalen om een "volwaardig" Pro Infinity-user te worden. Let op: deze actie is waarschijnlijk tijdelijk.

Voor iedereen zonder Pro Infinity-licentie is er nog een mogelijkheid om met de Pro-versie aan de slag te gaan zonder direct het volle bedrag neer te leggen: Je kunt ook een abonnement nemen op de Pro-versie. Dat is dan geen Infinity. Voor $19,- per maand wordt je V8 Pro Subscriber-gebruiker. Je hebt dan alle mogelijkheden van V8 Pro Infinity, maar dat is zolang je maandelijks het abonnementsgeld betaalt. Dit is maandelijks opzegbaar, waarna je V8-versie weer een Free Home-versie wordt.

Een paar zaken zijn anders dan je bent gewend:

- Er is geen Serial Number meer. De versie die je download is 1 versie, waarvan de functionaliteit afhangt van je status op dit forum. Ben je dus een No Licence User, dan opent VDJ als de Home Free Edition. Ben je Pro Infinity-user, dan werkt V8 als Pro Infinity-versie met alle opties. Daartoe moet je, na het installeren, bij de eerste keer starten verbinding hebben met internet. Er wordt gevraagd om je gebruikersnaam en wachtwoord welke je hier ook gebruikt in het forum. Aan de hand van het antwoord van de server na inlog start V8 op in de goede uitvoering.

- Het is mogelijk meerdere PC's tegelijk te laten werken met V8. Officieel mag je nog steeds een gig-PC en een backup hebben, maar je zou ze niet tegelijkertijd mogen gebruiken. Sommige Pro-users hebben daar over geklaagd: die zetten hun backup startklaar voor het geval er met de gigmachine iets mis gaat. Heb je internetverbinding, dan kon dat problemen geven met de aanmelding van de 2e PC. Dat is met de Pro-versie nu ongedaan gemaakt. Daar kun je 2 PC's tegelijk laten lopen. Ook de verplichting om minimaal elke maand een internetverbinding op deze 2 PC's te hebben is vervallen. Dit geldt nog wel voor de lagere licenties. Het is overigens ook mogelijk om op een 3e PC (de vaste PC thuis) een kopie te installeren. Houd er alleen rekening mee dat als de gig-PC tussentijds wordt opgestart, je wel opnieuw je inloggegevens moet invoeren. Die zijn nl (tijdelijk) overgebracht naar de PC die als laatste VDJ heeft opgestart (als die een internetverbinding had op dat moment.) De EULA is daartoe aangepast. Zie daarvoor de handleiding: http://www.virtualdj.com/images/pdf/VirtualDJ8_User_Guide.pdf.

- Toegevoegd: Er komen geen updates meer in je "Download Center". Zorg dat je VDJ regelmatig opstart met internetverbinding. Het programma zal zelf controleren of er een update klaar staat en, indien nodig, downloaden. Je krijgt een waarschuwing in V8 als de nieuwe versie klaar staat om geïnstalleerd te worden.

Voor de Pro-users die nu nog de effecten van V7 gebruiken: Er is getest op de bruikbaarheid van deze effecten in V8. De meesten blijken niet (goed) te werken en zijn uitgeschakeld. Er zijn inmiddels wel nieuwe V8-compatibel effecten uitgebracht en het is zaak deze dan ook te installeren. Een aantal zullen tot dusver effecten hebben gebruikt die nog niet zijn aangepast voor V8. Houd daarom de downloadsectie in de gaten of er updates zijn geplaatst. Er moet dan in de titel zijn vermeld dat deze geschikt is voor V8. Wil je toch gebruik blijven maken van deze effecten, blijf dan voorlopig Virtual DJ V 7.4.1 gebruiken. (het is voorlopig nog mogelijk V7.4.1. te downloaden via "My Account, en dan links via de knop "Licences")

Voor degene die beide versies naast elkaar gebruiken: De ondersteuning voor V7 stopt. Er komen geen updates meer en door support zal binnenkort ook worden gestopt met het bieden van hulp. Het naast elkaar gebruiken van beide versies kan echter wel probleempjes geven: Beide versies gebruiken hun eigen database. Als je dus in V8 nieuwe nummers toevoegt worden die in de V8-database opgeslagen en NIET in de V7-database. Uiteraard is dit ook andersom het geval.
Heb je nummers toegevoegd in V7, gooi dan simpelweg de database van V8 weg (te vinden in Mijn Documenten/Virtual DJ) Bij het opstarten van V8 zal deze, bij het ontbreken van de database, de V7-database scannen en deze info overnemen in de nieuw aan te maken V8-database. NIET DOEN als je nieuwe nummers toevoegt in V8. Als je dan de V7-databse weggooit, ben je je database kwijt. Je zult dan opnieuw je schijf moeten scannen.

Oh, ja: Klein detail..... Als je nu als V8-gebruiker besluit dat je V8 opnieuw moet downloaden, klik dan op Downloads en kies Virtual DJ Pro V8. Hij staat namelijk niet in je eigen downloadmap. Je inlog bepaalt uiteindelijk welke versie er wordt gestart, dus met je Pro-licentie wordt die download ook keurig jouw Pro Infinity-versie.

Mochten er vragen zijn, maak dan even een nieuw topic aan. Deze is geblokkeerd dus hier kan niets aan worden toegevoegd.

发表时间 Thu 22 May 14 @ 5:48 pm


(陈旧帖子或论坛版块会自动关闭)